پس از انتشار نسخه بتای iOS 8 اخبار فراوانی درباره این سیستم‌عامل منتشر شد. بسیاری عدم انتشار جیلبریک برای iOS 7.1.1 را نیز مرتبط با انتشار iOS 8 و مسدود نمودن راه‌های نفوذ به این سیستم‌عامل عنوان کردند، اما حالا جیلبریک iOS 7.1.1 منتشر شده است.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ در صورتی که شما نیز درصدد جیلبریک ابزار اپلی مجهز به iOS 7.1.1 خود هستید، در اینصورت باید از یک پی‌سی استفاده کنید. جیلبریک iOS 7.1.1  توسط تیم چینی Pangu توسعه داده شده و برای تمامی ابزار‌های اپلی که قابلیت بروزرسانی به iOS 7.1.1 را دارند، قابل استفاده خواهد بود.

روشن‌های دیگری نیز توسعه داده شده یا در حال توسعه هستند، اما هیچ‌یک به صورت رسمی منتشر نشده است. شاید ذکر این نکته خالی از لطف نباشد تا بدانید که جیلبریک ارائه شده، اولین هکِ تیم Pangu است. از این‌رو باید ریسک استفاده از این جیلبریک را به‌دلیل ناشناخته بودن آن را در نظر بگیرید. همانطور که گفتیم این جیلبریک هم‌اکنون فقط از طریق سیستم عامل ویندوزی ممکن بوده و البته نسخه مک نیز در حال توسعه است.



اما تفاوت بین جیل‌برک (Jailbreak) و آنلاک (Unlock) در چیست؟! کاربران مبتدی ابزارهای اپل مانند آیفون، آیپد و یا آیپاد همواره در مورد مفاهیم جیل‌برک و آنلاک دچار سردرگمی‌ می‌شوند و برخی از کاربران نیز دلیل جیل‌برک و یا آنلاک کردن ابزار خود را نمی‌دانند. هر دو قابلیت جیل‌برک و آنلاک کردن به شما این امکان را می‌دهند تا از قابلیت‌هایی که در حالت عادی از آنها بی‌بهره‌اید استفاده کنید. آنلاک کردن باعث می‌شود تا آیفون شما از هر سیم‌کارتی و هر سرویس‌دهنده مخابراتی پشتیبانی کند و جیل‌برک کردن نیز به شما امکان نصب نرم‌افزارهای متفرقه و نرم‌افزارهای کرک شده و همچنین دسترسی به فایل‌های سیستمی را می‌دهد.


جیل‌برک (Jailbreak) چیست؟
جیل‌برک در واقع عملیاتی است که طی آن سیستم‌عامل iOS ویرایش شده تا امکان اجرای کد‌های غیررسمی برروی آن میسر شود. به عنوان مثال در حال پیش‌فرض سیستم‌عامل iOS اجازه دسترسی به فایل‌های سیستمی را به کاربر و نرم‌افزارها نمی‌دهد. زمانی که آیفون یا آیپد خود را جیل‌برک می‌کنید یک نرم‌افزار غیررسمی با نام سایدیا (Cydia) نیز برروی ابزار شما نصب می‌شود که امکان دانلود و نصب نرم‌افزارهای متفرقه را نیز فراهم می‌کند، نرم‌افزارهایی که پیش از جیل‌برک کردن امکان نصب آنها برروی تلفن یا تبلت شما وجود نداشته است.

جیل‌برک در دو نوع ‍Tether و unTether منتشر می‌شوند. جیل‌بریک Tether که معمولا زودتر منتشر می‌شود در واقع بصورت موقتی است و اگر آيفون یا آیپد شما خاموش شود از کار می‌افتد و مجبور می‌شوید مراحل جیل‌برک کردن را از ابتدا طی کنید. اما نسخه unTether که ما آن را جیل‌برک دائم نیز می‌نامیم تا زمانی که نسخه جدید سیستم‌عامل iOS را نصب نکنید باقی خواهد ماند.

براساس قوانین آمریکا، جیل‌برک یک امر قانونی است. البته اپل این عمل را غیرقانونی و مخالف قوانین کپی رایت می‌داند اما تا به حال هیچ کاربری به خاطر جیل‌برک کردن آیفون خود تحت پیگرد قانونی قرار نگرفته است.


چرا باید آیفون یا آیپد خود را جیل‌برک کنیم؟
جیل‌برک کردن باعث می‌شود تا امکان نصب نرم‌افزارهای متفرقه برروی دستگاه شما میسر شود. بسیاری از نرم‌افزارهای متفرقه مفید و کاربردی هستند و اکثر آنها به دلیل سیاست‌های اپل در فروشگاه نرم‌افزار این شرکت وجود ندارند. علاوه بر این زمانی که ابزار خود را جیل‌برک می‌کنید امکان دسترسی به قابلیت‌های سیستمی و کنترل بهتر آیفون و یا آیپد خود را خواهید داشت. برخی از مهمترین مزایای جیل‌برک کردن عبارتند از:

- امکان نصب نرم‌افزارهای غیررسمی
- امکان تغییر ظاهر سیستم‌عامل و نصب قالب‌های گرافیکی جذاب و متفاوت
- امکان نصب نرم‌افزارهای کرک شده گران قیمت بصورت مجانی
- امکان آنلاک کردن (Unlock) آیفون



چرا نباید آیپد یا آیفون خود را جیل‌برک کنیم؟
تنها دلیلی که می‌توان برای جیل‌برک نکردن داشت، از بین رفتن گارانتی دستگاه است. یعنی اگر ابزار شما جیل‌برک شده باشد فاقد گارانتی خواهد بود. البته شما به راحتی می‌توانید جیل‌برک دستگاه خود را با نصب سیستم‌عامل و یا بازگرداندن نسخه پشتیبان iOS و یا اتصال دستگاه به Tunes و باز گرداندن آن به تنظیمات پیش‌فرض کارخانه بین ببرید و سپس به گارانتی مراجعه کنید. از آن گذشته در ایران اصلا نماینده رسمی برای محصولات اپل وجود ندارد و برخی از گارانتی‌های داخلی نیز مشکلی با جیل‌برک کردن دستگاه ندارند.


آنلاک (Unlock) چیست؟
اپل در بعضی از کشورها، ابزارهای خود را تحت قرارداد با سرویس‌دهنده‌های مخابراتی عرضه می‌کند به عنوان مثال کاربران آمریکایی می‌توانند طی یک قرارداد دو ساله آیفون را با قیمت پایین‌تری خریداری کنند اما طی مدت قرار دهد آیفون بصورت قفل شده است و تنها از سیم‌کارت شبکه مخابراتی سرویس‌دهنده پشتیبانی می‌کند و به عنوان مثال نمی‌توان در تلفن لاک شده از سیم‌کارت همراه اول استفاده کرد. اما بصورت قانونی و پس از اتمام مدت قرار داد می‌توان تلفن را آنلاک کرد و سیم‌کارت سرویس‌دهنده دیگری را در آيفون قرار داد. این کار نیز به سادگی و با اتصال تلفن به کامپیوتر و اجرای نرم‌افزار iTunes صورت می‌پذیرد.

اما اگر مدت قرارداد به پایان نرسیده باشد باز هم امکان آنلاک کردن آيفون وجود دارد ولی به دلیل تنوع سرویس‌دهنده‌های مخابراتی و همچنین نوع اتصال به شبکه‌های مختلف تنوع و پیچیدگی روند آنلاک کردن نیز متفاوت خواهد بود. همچنین لازم است بدانید که تمام نرم‌افزارهای آنلاک کردن آیفون نیازمند جیل‌برک کردن تلفن هستند. یعنی پیش‌نیاز آنلاک کردن، جیل‌برک کردن است. علاوه بر این آنلاک کردن یک روند غیرقانونی است و باعث از بین رفتن گارانتی دستگاه می‌شود.

از آنجایی که مراحل و نرم‌افزارهای آنلاک کردن آیفون بنا به سرویس دهنده مخابراتی و نسخه‌های مختلف iOS و همچنین آیفون‌های مختلف متفاوت است امکان راهنمایی برای تمام ابزارها وجود ندارد ولی اگر سرویس‌دهنده مخابراتی که آیفون لاک شده خود را از آن گرفته‌اید بدانید با جستجو در اینترنت به راحتی می‌توانید،‌ نرم‌افزار آنلاک آن را پیدا کنید.
منبع: gsmarena - zoomit
 • همراه وبگردی ٢٠:٣٠ باشید




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Afghanistan
علي اكبر
۰۶:۵۱ ۰۴ مرداد ۱۳۹۳
سلام. لطف كنيد طريق جلبريك كردن رو اموزش بدين به صورت تصويري. ممنون منتظر جواب هستم. خداحافظ
آخرین اخبار