وی در ادامه افزود: رشد جمعیت شهری ما از کشورهای اروپایی مرکزی بالاتر است ولی متاسفانه با توجه به رشد جمعیت میزان بهره وری ما بسیار کاهش یافته است.
حناچی در ادامه تصریح کرد: به جهت انطباق با شرایط زیست محیطی وضعیت شکنندهای را در رشد جمعیتی شاهد هستیم.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه باید از تجربیات گذشته دست بگیریم، گفت: در بند ب مادهی 137 قانون برنامه سوم توسعه موضوع بهسازی شهری و روستایی مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه تصریح کرد: بنیاد مسکن به هوشمندی موضوع بهسازی شهری و روستایی را تغییر کرده و جریانی به نام بهسازی روستاهای با بافت با ارزش را در دستور کار خود قرار داده است.
حناچی در ادامه اظهار داشت: تجربیاتی که از گذشته به دست آورده ایم قابل نقد است، در صورتی که از همایشهایی این چنینی استفاده کنیم و فضایی نقد پذیر ایجاد کنیم.
وی در ادامه افزود: در صورت عدم تکرار اشتباهات گذشته و جلوگیری ریشه یابی مشکلات این همایشها میتواند در برنامههای آتی فرصت تلقی شود.
حناچی در ادامه افزود: در آستانهی شکل گیری قانون برنامه ششم توسعه هستیم بنابراین استفاده از تجر بیات گذشته و جلوگیری از اشتباهات در تدوین برنامههای آتی ما باید دردستور کار قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مهاجرت معکوس روستاییان به شهرها به صورت برنامه ریزی نشده وجود دارد گفت: به صورت برنامه ریزی این مهاجرت هنوز ایجاد نشده است.
حناچی در ادامه توضیح داد: نرخ رشد شهرنشینی در صورتی که متوقف شود، میزان افزایش مهاجرت به روستاها افزایش مییابد.
وی در ادامه توضیح داد: توقف رشد شهر نشینی به آن معنا است که آستانهی شرایط زیست محیطی ما در شهرها به حداقل رسیده و کلان شهر ها دیگر محل زندگی انسانها نیست، به همین منظور مهاجرت از شهرهای به روستاها آغاز میشود.
وی در ادامه افزود: در شهر تهران در حال حاضر نرخ رشد شهر نشینی موقف شده و در روزهای تعطیل مردم از تهران فرار میکنند.
وی در ادامه یاد آور شد: باید برای جذب جمعیت روستاها حداقل زندگی شرایط مردانه و مرتبی را در روستاها فراهم کنیم و طرحها هادی که در روستاها اجرا میشود، دارای ایراداتی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به ایراداتی که به طرح هادی وارد است اشاره کرد و گفت: همان اتفاقی که در شهرها میافتد، در روستاها در طرحهای هادی نیز انجام میشود در صورتی که روستاها از لحاظ کالبدی متفاوت هستند و ما برای حفظ ارزشهای فرهنگی و دینی باید به دنبال آماده سازی جدید نباشیم و مراکز و هستهی اصلی روستاها را فرصت تلقی کنیم.
وی در ادامه افزود: نباید همان اتفاقی که در شهرها میافتد در روستاها رخ دهد، باید مراکز و هستهی اصلی روستاها به عنوان فرصت تلقی شود و سرمایه گذاری در این بخش صورت گیرد.
حناچی در ادامه اظهار داشت: در شهر سرعین بسیاری از فرصتها را از دست دادهایم و این شهر با وجود پتانسیلهایی که داشت سرمایه گذاری بسیاری را میتوانستیم در آن انجام دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به برج 16 طبقهای که در این شهر ساخته شده است اشاره کرد و گفت: شهر سرعین چه نیازی به برج 16 طبقه داشت و این به جز منفعتهای فردی و شخصی هیچ فایدهای برای شهر نداشته است.
انتهای پیام/