آبشار زیبا و کم نظیر ارتکند در میان صخره های ستبر خودنمایی می کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛آبشار کلات E595147 N364730 در مسیر شهرستان کلات به مشهد مقدس، آبشار زیبا و کم نظیر ارتکند در میان صخره های ستبر خودنمایی می کند.

این آبشار در نزدیکی روستا و آبگرم ارتکند واقع شده است و هرساله میزبان صدها گردشگر و سنگ نورد عاشق است.



 در ۱۱۰ کیلومتری شمال مشهد، پس از طی کردن حدود پانزده کیلومتر مسیر فرعی به روستاهای سررود و ارتکند خواهید رسید.

 بعد از روستا جاده ای فرعی و خاکی وجود دارد که بعد از دو ساعت راهپیمایی به آبشارها می رسد. در ابتدای این جاده چند مجموعه پرورش ماهی و شالیزارهای برنج معروف و خوش عطر کلات خودنمایی می کنند.

 همچنانکه در امتداد رودخانه و به سمت بالای آن حرکت می کنیم آب شفاف تر و دره باریک تر می شود و کم کم علف های بلند و درختان انبوه حالتی نیمه جنگلی را بوجود می آورند.

آبشار اول در انتهای غاری ۱۰ متری واقع است که در کنار صخره ای لزج و خیس واقع است.

 برای ادامه دادن مسیر و رسیدن به آبشار بعدی باید با فنون اولیه سنگنوردی آشنا بوده و با استفاده از ریشه قطور درختان کنار آن بالا رفت. آبشار دوم که بلندتر و در حدود ۳۵ متر می باشد، در انتهای دره ای باریک وجود دارد.



 در کنار این آبشار از طریق مسیر رول کوبی شده و یا تنوره کنار آن می توان به بالای آبشار و بکرترین منطقه آن رسید که البته کار هر کسی نیست.
 
روستاى ارتکند مجموعه‌اى از کوه و رودخانه و جنگل و آبشار است که طبیعت چشم نواز آن سالانه هزاران نفر را به سوى خود مى‌خواند.

آبشار زیباى ارتکند، در فاصله ۱۰۷ کیلومترى مشهد و در حدود ۴۰ کیلومترى شهرستان کلات، چشم هر گردشگرى را به خود خیره مى‌کند.‌

برای رسیدن به آبشار ابتدا باید از روستای سررود که در فاصله ۷ کیلومتری از جاده اصلی قرار دارد گذر کنیم ، این روستا دارای آب و هوای خشک می باشد و کوههای تک خانه در ۸ کیلومتری غرب و سرشاو در ۳ کیلومتری شمال شرق این آبادی واقع شده اند .


در مسیر دره پس از گذشتن از باغ ها و شالیزار ها و چندین مجموعه پرورش ماهی، به روستای کوچک ارتکند در فاصله ۵ کیلومتری سررود می رسیم که ارتفاع آن از سطح دریا ۱۴۸۰ متر می باشد و رود ارتکند که از کوههای هزار مسجد سرچشمه می گیرد از کنار این آبادی می گذرد .
 
مسیر دره اصلی با شیب تند و عمق زیاد، خود را تا گذرگاه قله قره داغ بالا می شکد و ارتفاع قله تا کف دره به حدود ۱۰۰۰ متر می رسد که این دره به صورت چین دار، صخره ای، مرتفع، و با درختان منفرد اورس خود نمایی می کند.

 در ادامه مسیر پس از طی ۵ کیلومتر به تفرجگاهی است که در سمت چپ آن دره آبشار خانه زو، و در سمت راست آن دره درخت بی بی  قرار دارد به طوری که مسیر اصلی، از سمت چپ از میان رودخانه و درختان به سمت آبشار ارتکند پیش می رود که در ابتدای این مسیر دره با عرض کم و درختان انبوه مشاهده می شود تا اینکه راه از مسیری سنگی و پر آب ادامه پیدا می کند و در نهایت به منطقه بازی می رسد که خانه زو نامیده می شود و معمولاً دراین منطقه علفزارهای بلند و پوشش پراکنده درختان اورس دیده می شود که در فصول بهار و تابستان مورد استفاده گوسفند داران قرار می گیرد .
 

در ادامه مسیر پس از طی یک سربالایی دوباره دره باریک شده و در سمت راست آن تونل پر آب همراه با آبشار کوچک اما زیبا به چشم می خورد .سپس از سمت چپ قسمت انتهایی مسیر را ادامه می دهیم و پس از یک درگیری مختصر با سنگ به مسیری باریک با دیواره های سنگی بلند واقع در دو طرف آبشار می رسیم که این آبشار ۱۰ متر ارتفاع دارد و به شکل کلاهک بوده که دیواره های سنگی بسیار زیبا و پوشیده از آب آن را احاطه کرده اند و آب ازهمه طرف به شکل های مختلف از دل سنگ بیرون آمده و به رودخانه جاری می شود. لازم به ذکر است که وجه تسمیه خانه زو نیز از همین قسمت که سرچشمه رود است، گرفته شده و ادامه مسیر بعد از آبشار بدون کار فنی امکان پذیر نمی با شد.

زمان طی شده از اردوگاه تا محل آبشار یک ساعت و ۴۰ دقیقه می باشد و مسیر برگشت از آبشار همان مسیر طی شده در رفت بوده که طبعاً در زمان کمتری حدود یک ساعت طی می شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: رود ، چشمه ، آبشار ، کوه ، روستا ، طبیعت ، گردشگری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۳۱ تير ۱۳۹۵
آبشار ارتکند که به حق به بهشت گمشده معروف شده و بسیار زیبا و دیدنی است در انتهای مسیر روستایی بسیار سنگلاخ و نامناسب قراردارد که متاسفانه علیرغم اینکه زیر نظر اردوگاه سپاه خراسان می باشد و برای ورودی به آن از هر خودرو مبلغی (22500 تومان) اخذ میشود ولیکن هیچگونه رسیدگی نمیشود و برای رفاه بیشتر و بهتر گردشگران همتی در جهت بهسازی راه و جاده آن نمیشود که این امر سبب شده اهالی روستاهای درمسیر در طول تابستان که با خیل عظیمی از گردشگران روبرو هستند با مشکلات عدیده ای مواجه باشند که همت مسئولین را میطلبد
United States of America
ناشناس
۲۲:۰۲ ۱۴ خرداد ۱۳۹۵
مرسی زیبا بود
آخرین اخبار