مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان افزایش تشکیل جوانه میوه و گلدهی درختان به علت ذخیره سازی مواد غذایی و درنهایت کاهش رشد رویشی درختان را از محاسن هرس سبز می دانند.

سعداله اسکندری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: افزایش رنگ و کیفیّت

میوه ها در اثر نفوذ نور بیشتر در فصل رشد به داخل تاج درخت از فواید هرس سبز یا همان هرس تابستانه است.

وی تصریح کرد: عملیات هرس تابستانه به منظور حذف گل ها، میوه های اضافی، تُنک کردن، ایجاد زخم بر روی پوست ساقه(برای تبدیل شاخه نابارور به بارور)، حذف نَرَک ها و پاجوش ها انجام می شود.

اسکندری ادامه داد: اجرای هرس سبز درختان در فصل رشد از اوایل بهار تا اواخر تابستان امکانپذیر است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: هرس تابستانه در مقایسه با هرس زمستانه، بیشتر سبب کاهش رشد و پاکوتاهی درختان می شود.

وی اظهار داشت: از علل کاهش رشد و پاکوتاهی درخت به وسیله هرس سبز می توان به کاهش میزان سطح فعال برگ ها و کاهش مقدار ذخیره مواد کربوهیدرات برای تامین انرژی و رشد رویشی در سال بعد اشاره کرد.

اسکندری تاکید کرد: هرس سبز نباید روی درختانی که رشد رویشی کمی دارند، اجرا شود چون ضعیف تَر شدن و درنهایت از بین رفتن درخت را در پی دارد.
 
انتهای پیام/س
برچسب ها: تشکیل ، جوانه ، میوه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.