از هر دو ماهی که می‌خوریم یکی بطور طبیعی صید نشده بلکه در یک مزرعه پرورش داده شده است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ تقاضای جهانی برای انواع ماهی‌ها در حال افزایش است و این در حالی است که منابع اقیانوس‌ها محدود هستند. بنابراین نیازمند روشی پایدار برای تولید ماهی بیشتر هستند.

مارک واندوپوت پژوهشگر ژنتیک ماهی و هماهنگ کننده این پروژه می‌گوید: آبزی پروری فعالیتی است که بسرعت در حال رشد است و در بیست سال اخیر در سطح جهان هر ساله بیش از ۸ درصد رشد داشته و سال گذشته در حد تناژ از تولید گوشت گاو پیشی گرفته است.

مارک واندوپوت می‌افزاید: همانند هر محصول دامی دیگر، پرورش ماهی نیازمند مصرف منابعی مانند روغن و خوراک ماهی است که آلوده کننده آب و محیط زیست است و بخاطر همین این صنعت بسیار مورد انتقاد قرار گرفته و از سوی دیگر پرورش ماهی تولید زباله هم می‌کند.

متخصصان تغذیه و ژنتیک ماهی‌ها موفق شده‌اند بیشتر روغن و غذای مورد استفاده ماهیان را با مواد مغذی گیاهی جایگزین کنند، یک نوع ماهی از خانواده قزل آلا در این مرکز با یک رژیم گیاهی تغذیه می‌شود.

ادویژ کیه پژوهشگر ژنتیک ماهی‌ها می‌گوید: ما مجموعه‌ای از لاین‌های ایزوژنیک را ایجاد کرده‌ایم. در داخل هر لاین همه حیوانات دوقلو هستند، آنها از نظر ژنتیکی همسان هستند. این ویژگی به ما اجازه می‌دهد که کارایی‌مان هنگام کار تحقیقاتی افزایش یابد.

رژیم‌های گوناگون غذایی به درک شیوه مصرف مواد غذایی توسط ماهی‌ها کمک می‌کند و بدینوسیله می‌توانیم چاقی و بافت گوشتی ماهی‌ها را کنترل کنیم.

ادویژ کیه می افزاید: ما بدنبال پرورش ماهی‌های خوب هستیم، که مقرون به صرفه باشند. ماهی هایی که در سیستم پرورش ماهی به خوبی رشد کنند و تا حد امکان آلودگی کمتری برای محیط زیست ایجاد کنند.

در دانشگاه واخنینگن در هلند ، محققان با استفاده از ماهی‌های ایزوژنیکی که از فرانسه آورده شده‌اند در حال مطالعه سوخت و ساز بدن ماهی‌ها هستند.

یوهان اشراما، متخصص تغذیه ماهی‌ها می‌گوید: این پژوهش صرفا بدنبال شیوه تغذیه ماهی‌ها نیست بلکه همچنین بدنبال تغذیه ماهی‌ها به روشی سازگار با محیط زیست، و البته تغذیه مفید برای خود ماهی‌ها است.

او می افزاید: هدف ما به حداکثر رساندن رشد ماهی‌ها نیست بلکه می‌خواهیم بفهمیم ماهی‌ها چگونه قادر به مصرف انواع مختلف مواد مغذی هستند.

محققان تغییرات شیمیایی در آب ماهی‌ها را در طول روز اندازه می‌گیرند. سپس آب ماهی‌ها از طریق فیلترهای باکتری که زباله‌ها را حذف و اکسیژن به آب اضافه می کند، عبور داده می‌شود. 

اپ ادینگ پژوهشگر آبزی پروری و شیلات در دانشگاه واخنینگن می‌گوید: ما می توانیم از این اطلاعات برای طراحی سیستم تصفیه آب استفاده کنیم زیرا می‌دانیم چطور بسیاری از مواد غذایی بوسیله ماهی استفاده نمی‌شود و چه میزان از این مواد مغذی باید توسط واحد تصفیه آب حذف شود تا قادر به استفاده مجدد از اب شویم.

اپ ادینگ می افزاید: اگر شما این سیستم را با سیستم های جاری در پرورش ماهی مقایسه کنید این نوع تصفیه آب به ما اجازه کاهش مصرف آب از ۱۰۰ واحد به ۱۰۰۰ واحد را می دهد.» 
با این تحقیقات، دانشمندان امیدوارند بتوانند ماهی های خوشمزه تر، مقرون به صرفه تر و سازگارتر با محیط زیست را در آینده تولید کنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار