معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تاخير در برداشت گندم موجب ريزش يا سبز شدن گندم روي خوشه در نواحي مرطوب شده و درنتيجه باعث كاهش عملكرد مي‌شود.

ایوب ایرانی فام در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: زمان برداشت گندم تحت تأثیر عواملی از جمله بارندگی، رطوبت نسبی، دمای هوا و همچنین رسیدن دانه قرار می‌گیرد.

وی تشریح کرد: در برخي از ارقام گندم به علت اين‌كه اتصال سنبلچه و محور سنبله آنها به سنبله محكم نيست و يا زاويه بين سنبله و محور سنبلچه زيادتر از معمول است، دانه‌ها در اثر وزش بايد بيرون مي‌ريزند، چاقي زياد دانه و تراكم بسيار زياد سنبلچه‌ها نيز باعث ريزش دانه مي‌شود، بنابراين از كشت ارقام حساس به ريزش بخصوص در اراضي بادخيز بايد خودداري شود.

ایرانی فام ادامه داد: رقم‌هاي مختلف گندم به دليل خواص ژنتيكي خود، در برابر ريزش دانه مقاوم، نيمه مقاوم و يا حساس هستند.

وی اظهار داشت: براي جلوگيری از خسارت در اولين فرصت پس از رسيدن فیزيولوژيک دانه بايد نسبت به برداشت ارقام حساس و نيمه‌مقاوم به ريزش اقدام كرد.

ایرانی فام تاکید کرد: بهترين زمان برداشت گندم وقتي است كه رطوبت دانه بين 13-14 درصد باشد باشد و اين درست زماني است كه در مزرعه، خوشه، ساقه و برگ ها به‌طور كامل طلايي‌رنگ شده‌اند كه در اثر فشاردادن توسط ناخن بر روي آنها فرورفتگي ايجاد نمي‌شود و با فشاردادن توسط دندان به راحتي مي‌شكنند.
 
 
انتهای پیام/س
برچسب ها: برداشت ، گندم ، کاهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.