دبیر کمیته برگزاري مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر از امحای 100 تن مواد مخدر در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر مصادف با پنجم تیر ماه خبر داد و گفت: از این میزان، 50 تن در تهران و 50 تن دیگر در 21 استان کشور به طور همزمان امحا می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، سيد نجيب حسيني صبح امروز در نشست خبري كه در محل اين ستاد برگزار شد، گفت: امروزه بحران اعتیاد به عنوان چهارمین بحران جهانی 170 کشور را تحت تأثیر خود قرار داده است و سالانه حدود 250 میلیون نفر در دنيا اعتیاد را تجربه كرده‌اند كه قطعا اين آمارها تكان‌دهنده است.
 
وی همچنین به درآمد حاصل از تجارت مواد مخدر اشاره کرد و گفت: حدود 10 میلیون قاچاقچی حرفه ای در دنيا از محل مواد مخدر سود می‌برند و سرمایه مادی و معنوی جوانان را می‌بلعند، همچنين سود خالص سالانه آنها 500 تا 600 میلیارد دلار است و گردش مالی آنها به 1500 تا 1600 میلیارد دلار می‌رسد، قاچاق مواد مخدر نيز در کنار تجارت‌هاي اسلحه، نفت و توريست، به عنوان یک صنعت غیرقانونی جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است.
 
معاون اداري، مالي و امور مجلس ستاد گفت: امیدوار نیستیم مجامع جهانی به ما در راستای مبارزه با مواد مخدر کمک کنند، چرا كه با رشد 192 برابری مواد مخدر و کشت خشخاش در افغانستان مواجهیم و اگر بنای مبارزه وجود داشت، باید این میزان از کشت خشخاش کاهش می‌یافت.
 
حسيني با بيان اينكه با توجه به پيامدهاي ناشي از اعتياد، مي‌توان از آن به عنوان زلزله خاموش ياد كرد، گفت: روزانه 8 نفر و در محاسبه‌اي ريزتر، هر سه ساعت يك نفر بر اثر استفاده مواد مخدر در كشور فوت ‌مي‌كند و متاسفانه این افراد در سنین جوانی قرار دارند و جزو جمعیت فعال ما محسوب مي‌شوند، به لحاظ اجتماعي نيز، بخش اعظم زندانی‌ها و 50 درصد طلاق‌های کشور به مواد مخدر مرتبط است و به همین دلیل شایسته است كه بسیاری از روزهای سال به این موضوع مهم اختصاص یابد تا بتوان یک راهکار همه جانبه را در دستور کار قرار داد. امروز معتقدیم موضوعات مربوط به مواد مخدر و آسیب‌های آن مي‌بايست بدون پرده پوشی و با شفافيت با مردم در میان گذاشته شود زیرا آنها تنها سرمایه بزرگ كشور هستند و می‌توانند ما را در این مبارزه یاری دهند.
 
وي در ادامه به تشريح برنامه‌هاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر پرداخت و افزود: امحا صد تن مواد مخدر در كشور، بازدید سفرای خارجي و خانواده‌هايشان از کمپ‌های ترک اعتیاد، برگزاری همایش سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با حضور 500 نفر از فرهیختگان و مقامات ارشد کشوری در پنجم تير ماه، تقدیر از پنج خانواده شهيد مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته، ملاقات با آیات عظام و بهره‌برداری از ظرفیت‌های عظیم مراجع برای امر خطیر مبارزه، حضور تمامی استانداران و فرمانداران کشوري و لشگري در نمازهای جمعه و ایراد سخنرانی برای نمازگزاران و همچنين شركت شخص وزير كشور و دبيركل ستاد در نماز جمعه تهران و سخنراني وي پيش از خطبه‌هاي نماز، برگزاری 105 مسابقه ورزشی، 75 همایش مربوط به بهبود یافتگان از اعتیاد و 195 نمایشگاه در سراسر کشور در راستای نمایش ‏توانمندی بهبودیافتگان و خانواده‌های آنها و ارائه عملکرد یکساله ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه‌های پیشگیری، درمان، اقدامات بین‌المللی از جمله برنامه‌های بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر است.
 
دبير كميته برگزاري مراسم سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر در ادامه، با بیان اینکه کار مهم و ارزشمند دیگر استفاده از ظرفیت بزرگ جمعیت هلال احمر است، گفت: امروز هلال احمر با توجه به ظرفیت مردمی غنی که دارد در دور ترین نقاط کشور حضور یافته به همین خاطر با توجه به تفاهم‌های به عمل آمده مقرر شده با برپایی چادر هلال احمر در مقابل تمام مصلی‌های کشور و در مسیر جاده‌ها، مسائل و آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اعتیاد را به مردم منتقل کنند.
 
حسيني با بيان اینکه 91 درصد نگرانی خانواده‌ها برای جوانانشان مسائل مربوط به اعتیاد است، به برنامه‌های ستاد براي بهبوديافتگان اشاره كرد و گفت: آیین‌نامه مراقبت‌های معتادان پس از خروج از اعتیاد در اين رابطه مورد پیگیری قرار گرفت و توسط رئیس قوه قضاییه ابلاغ شد. مددکاری،‌ توانمندسازی، اشتغال، بازگرداندن معتادان بهبود یافته به خانواده‌ها و هویت یافتن آنها در جامعه و خانواده از جمله موارد مورد تاکید در این آیین نامه هستند.
 
وی افزود: 260 میلیارد ریال اعتبار به توانمندسازی بهبودیافتگان اختصاص يافته و طبق توافقی که با بانک‌ها انجام شده است، تسهیلات بانکی با شرایطی که خود ستاد برای بانک تعیین کرده است، به بهبودیافتگان پرداخت می‌شود. تا بتواينم زمينه لازم را براي بهبود یافتگان در جهت توانمندسازی و خودکفایی آنها فراهم کنیم.
 
وی در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آیا برنامه‌ای برای تغییر قوانین مربوط به مبارزه با مواد مخدر دارید، گفت: مسلم است که قوانین ما باید به روز و کارآمد باشد. البته معتقدیم هر قانونی تا زمانی که وجود دارد برای ما لازم الاجراست. البته کمیته حقوقی ستاد در همین راستا ماهانه جلساتی را برگزار می‌کند و نقاط ضعف و قوت قوانین گذشته و فعلی را مورد بررسی قرار می‌دهد. هرجا نیز مشکلی وجود داشته باشد آنرا پیگیری مي‌كند. اکنون با مجلس شورای اسلامی ارتباط تنگاتنگی داریم و فراکسیون مبارزه با مواد مخدر را تا آینده نزدیک در جهت حمایت از بهبود یافتگان تشکیل خواهیم داد.
 
معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر انتقادات رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از برخی قوانین مصوب در این حوزه گفت: وقتی قانونی در مجلس تصویب می‌شود لازم الاجراست البته قانون مورد انتقاد سردار مویدی تا شش ماه دیگر مهلت اجرا دارد و ما نیز نقطه نظرات اصلاحی خود را از طریق مجاری ذی‌صلاح پیگیری می‌کنیم.
 
حسینی به اعلام جزئیات مربوط به برگزاری همایشی درباره معتادان بهبود یافته و خانواده‌های آنها اشاره و اظهار کرد: این همایش سوم تیر ماه باحضور وزیر کشور و دبيركل ستاد برگزار مي‌شود. در سال 92 بر اساس تبصره دو ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر به ما اختیار داده شد معتادانی را که جمع آوری می‌شوند در اختیار کمپ‌های خصوصی قرار دهیم. در سال 92، هزار نفر را بر اساس قراردادی که با 40 تا 45 کمپ بستیم به كمپها وارد و آنان ظرف مدت سه ماه دوره‌های آموزشی و توانمندسازی را طی کردند.
 
وی ادامه داد: 60 تا 65 درصد از خانواده‌های این افراد از سراسر کشور را شناسایی کردیم. متاسفانه برخی از این خانواده‌ها هشت تا 9 سال بود که از فرزندان خود بی خبر بودند كه در این مراسم فرزندان را تحویل خواهند گرفت، البته رسالت ما به پایان نمی‌رسد و پیگیری مددکاران درباره وضعیت بهبود یافتگان تا چند ماه بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/
برچسب ها: امحا ، صد تن ، جهانی ، مبارزه ، مختص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار