به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،رضا یوسفی اظهار کرد: صنایع دستی را میتوان به عنوان یک توانمندی اقتصادی دانست که از بدنه فرهنگ کهن این مرز و بوم برخاسته است.
وی با اعلام اینکه نگارخانه میراث فرهنگی خلیل آباد همزمان با 20 خرداد، روز جهانی صنایع دستی میزبان آثار هنرهای سنتی و صنایع دستی مرکز آفرینشهای خانه ملک (مشهد) است افزود: این آثار برای نخستین بار از مرکز هنرهای سنتی استان و با هدف آشنایی هرچه بیشتر مردم و به ویژه نسل جوان با هنرهای سنتی و صنایع دستی به شهرستان خلیل آباد منتقل شده است.
یوسفی اظهار کرد: مرکز آفرینشهای هنرهای سنتی خانه ملک تحت نظر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی است که در محل خانه قدیمی مرحوم ملک (سه راه دارایی مشهد) با حضور هنرمندان و کارگاه زنده هنری، فضایی دیدنی را در بستر یک اثر تاریخی مهیا کرده است.
وی با گرامیداشت روز صنایع دستی گفت: همزمان با برپایی این نمایشگاه آثار هنرمندان صنایع دستی شهرستان خلیل آباد به همراه کارگاه زنده هنری توسط هنرجویان صنایع دستی مرکز آموزش صنایع دستی اداره میراث فرهنگی این شهرستان با هدف آشنایی و ترویج عمومی صنایع دستی در محل نگارخانه برگزار شده تا قدمی در جهت گرایش عمومی مردم به سمت این هنر های ارزشمند باشد.
یوسفی افزود: دورههای آموزش صنایع دستی مرکز آموزش صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خلیل آباد ویژه اوقات فراغت تابستان از جمله برنامههای این اداره است که از 15 تیرماه آغاز میشود.
وی تاکید کرد: در این دوره آموزش رشتههای پته دوزی، سرمه دوزی،گلیم بافی و نقاشی روی شیشه و چرم سنتی ویژه بانوان دایر میشود.
یوسفی تصریح کرد: در شهرستان خلیل آباد رشتههای سفالگری سنتی، گلیم بافی و سرمه دوزی از رشتههای فعال صنایع دستی است که از برنامههای این اداره احیای رشتههای قدیمی منسوخ شده مثل فرت بافی است.
وی فعالیت 3 شرکت تعاونی در زمینه صنایع دستی را در شهرستان خلیل آباد مورد اشاره قرار داد و افزود: این شرکتها در قالب تعاونی تاکنون خدمات زیادی را در شهرستان و استان داشتهاند و گبه این شهرستان نیز به عنوان محصول صادراتی به خارج از کشور صادر میشود.
انتهای پیام/ م