تیم ملی غنا یکی از تیم‌های حاضر در جام جهانی 2014 است و این تیم با تیم‌های ملی آمریکا، آلمان و پرتغال در جام جهانی 2014 برزیل همگروه است.

به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران حضور غنا در جام جهانی 2014 برزیل بهانه‌ای شد تا به بررسی زوایای کشور غنا بپردازیم. 

جمهوری غنا کشوری در غرب قاره آسیا است اکرا پایتخت این کشور است.  

نام کشور غنا از کلمه غاته، تمدنی که در اعصار باستانی در آفریقای غربی وجود داشت، گرفته شده است.
 
تا پیش از آغاز استعمار به وسیله اروپائیان، این منطقه در اختیار ممالک مستقل سیاه پوستان بود.  

حکومت این کشور جمهوری است. قانون اساسی کشور در سال 1979 تدوین شد که به موجب آن قوه مققنه از یک مجلس ملی با 140 عضو تشکیل یافته است. 

کشور غنا در سال 1957 از بریتانیای کبیر مستقل شده روز ملی آن ششم مارس است. 

این کشور درسال 1957 به عضویت سازمان ملل متحد در آمده و علاوه بر آن در سازمان وحدت آفریقا، اتحادیه گمرکی با ولتای غنا، اکا، سی سی دی، اکوواس، گات، یا آ، بانک جهانی اکیائو، آیدا، ایلو، ایمکو، ایمف، ایتو، یونسکو، یوپو، وهو، ومو، آکپ عضویت دارد این کشور همچنین عضو اتحادیه کشورهای همسو و مشترک المنافع بریتانیا است. 

براساس آخرین تقسیمات کشوری، کشور غنا به ناحیه تقسیم شده که هر ناحیه توسط کمیسیون ناحیه‌ای دولت مرکزی اداره می‌شود. 

کشور غنا با 537 و 238 کیلومتر مربع (هفتاد و پنجمین کشور جهان) در نیمکره شمالی (نصف النهار مبدأ از آن می‌گذرد) در باختر قاره آفریقا، در کنار اقیانوس اطلس در همسایگی کشورهای ساحل عاج در غرب، ولتای علیا در مشال لوگو درشرق واقع شده است. 

از جمله مهم‌ترین صنایع کشور می‌توان به ذوب آلومینیوم تولید کاکائو و فراورده‌های نارگیلی (روغن نارگیل) تهیه قهوه، کائوچه، صنایع دستی و استخراجی اشاره نمود. 

کاکائو (بزرگترین تولید جهانی)، قهوه، نارگیل، توتون، دام و ماهی نیز از جمله مهم‌ترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور به شمار می‌آید. 

از جمله مهم‌ترین معادن کشور غنا نیز می‌توان به الماس (دومین تولید کننده جهانی) طلا (مهم‌ترین معدن کشور) منگنز، آهن، بریل نیکل، گرافیک و کرومیت اشاره نمود. 

تیم فوتبال غنا یکی از پرافتخارترین تیم قاره آفریقاست و قهرمانی جام ملت‌های آفریقا را در کارنامه دارد فدراسیون فوتبال غنا هم قدیمی‌ترین فدراسیون فوتبال قاره آسیا است. 

با این وجود اولین حضور  ستاره‌های سیاه در جام جهانی 2006 بازی می‌گردد در آن سال غنا با ایتالیا جمهوری چک و آمریکا همگروه بود و با وجود باخت 2-0 در بازی اول مقابل ایتالیا، جمهوری چک را 0-2 و آمریکا را 1-2 شکست داد و بر مرحله دوم راه یافت غنا در یک هشتم نهایی 3-0 به برزیل باخت و با جام خداحافظی کرد دومین حضور غنا در جام جهانی هم به سال 2010 بازی می‌گردد این کشور در آفریقای جنوبی موفق‌ترین تیم آفریقا بود و با یک چهارم نهایی پیش رفت. 

بهترین نتایج غنا در جام جهانی: 

بهترین نتیجه غنا در جام جهانی به سال 2010 باز می‌گردد ستاره‌های سیاه که در این مسابقات با آلمان، صربستان و استرالیا همگروه شده بودند در بازی اول صربستان را 1-0 شکست دادند و دربازی دوم 1-1 با استرالیا مساوی کردند و  با وجود باخت 0-1 به آلمان در بازی آخر به عنوان تنها نماینده آفریقا به مرحله دوم صعود کردند .

غنا در یک هشتم نهایی آمریکا را در وقت اضافه 2-1 شکست داد و برای اولین بار به جمع هشت تیم پایانی رسید بازی یک چهارم نهایی مقابل در وقت قانونی 1-1 تمام شد. 

در آخرین دقیقه اضافه غنا تا آستانه زدن گل پیش رفت اما لوئیس سوارز، بازیکن اروگوئه روی خط دروازه توپ را با دست مهار کرد. 

ناکامی غنایی‌ها در ضربات پنالتی هم ادامه داشت و این تیم در این قسمت 2-4 بازنده شد و نتوانست به نیمه نهایی برسد. 

تیم ملی کاستاریکا، با هدایت همه کواسی آپیا هدایت می‌کند. او اولین مربی غنا نیست که با تیم ملی این کشور در جام جهانی شرکت می‌کنند. 

ستاره‌ تیم ملی غنا:  

ابیدی آیو، ستاره فوتبال غنا در دهه‌ 1980 و 1990 که به خاطر تکنیک بالایش از سوی طرفدارانش "پله " لقب گرفته است.  
او اولین چهره بین‌المللی غنا در عرصه فوتبال اروپا است. "ابیدی پله" بهترین سال‌های دوران فوتبالش را در فرانسه به خصوص باشگاه المپیک مارسی گذراند و با این تیم در سال 1993 قهرمان باشگاه‌های اروپا شد او که سابقه بازی در باشگاه‌های لیون ولیل فرانسه، تورنیوی ایتالیا و مونیخ 186 آلمان را هم دارد. 

ابیدی در سال 1998 به العین امارات پیوست و بعد از 2 سال بازی در این تیم کفش‌هایش را آویخت.  
"مارا عرونای آفریقا" بین سال‌های 1982 و 1998 مجموعا 32 گل برای تیم ملی غنا به ثمر رساند و تا سال 2013 بهترین گلزن ملی تاریخ کشورش شد. 

چهره شاخص تیم غنا: 

آسامواچیان مهاجم 28 ساله که از 2 سال پیش در باشگاه العین امارات متحده عربی بازی می‌کند با 39 گل زده بهترین گل زن تاریخ تیم ملی غناست. 

آسومواچیان سابقه بازی در اودنیزه ایتالیا، رن فرانسه و ساندرلند انگلستان را هم دارد. او در جام جهانی 2006 و 2010 شرکت داشت و در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی 3 گل زد. 

اما در یک جام نهایی در بازی مقابل اروگوئه در آخرین دقیقه وقت اضافه یک پنالتی سرنوشت ساز را از دست داد. او در همان سال، مرد سال فوتبال آفریقا شد جنیان در 2 فصل اخیر علاوه بر قهرمانی در لیگ امارات، آقای گل این مسابقات هم شده است او در مرحله مقدماتی جام جهانی 2014 در قاره آفریقا با 6 گل زده همراه 2 بازیکن مصری در صدر جدول گلزنان قرار دارد. 

گفتنی است، تیم ملی فوتبال غنا در گروه سختی با تیم‌های آلمان، آمریکا و پرتغال همگروه است.  
باید دید این تیم در این گروه سخت می‌تواند به مرحله بعد صعود کند یا نه !

انتهای پیام/  
 
 
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار