مهدی کشمیری رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار فناوریهای نوین باشگاه خبرنگاران گفت: پوشش مذکور در اولین مرحله در مقیاس آزمایشگاهی در مهر ماه 92 ایجاد شد، اظهار کرد: پس از انجام آزمونهای مختلف و بررسی خواص مکانیکی و تریبولوژیکی پوشش و مطابقت آن با نمونههای اروپایی ایجاد شده توسط شرکتهای سوییسی چون platit و oerlicon balzers و اطمینان از کیفیت مطلوب و ساختار پوشش؛ از آذرماه 92 در مقیاس صنعتی ارایه شده است.
وی با بیان اینکه پوشش مذکور از سال 2005 میلادی در اروپا به عنوان یک ترکیب برجسته با خواص مکانیکی و تریبولوژیکی ایدهال ایجاد و ارایه شده است، افزود: این پوشش کاربرد وسیعی در کنترل سایش قطعات صنعتی اعم از انواع ابزار برشی؛ انواع قالبهای گرم کار و سرد کار و دیگر قطعات صنعتی که تحت سایش شدید قرار دارند، دارد.
کشمیری تصریح کرد: این پوشش منحصر به فرد به گونهای طراحی شده تا بر خلاف سایر ترکیبها به طور همزمان برای قطعات سرد کار و گرم کار ایدهال باشد.
وی اظهار داشت: با وجود این دوگانگی حرارتی که طبق آزمونهای میدانی انجام گرفته؛ مشخص شده است که این پوشش متناسب با شرایط سایشی مختلف عمل کرده و از این لحاظ در گروه پوششهای chameleons قرار میگیرد.
کشمیری با اشاره به اینکه ضخامت کلی پوشش ایجاد شده در حدود 3 میکرون است، اظهار داشت: اندازه کریستالهای رسوبی در لایه نانوکامپوزیت این پوشش تنها 14 نانومتر، ضخامت لایه نانوکامپوزیت TiAlCrSiN-TiAlCrSiCN، 2میکرون و ضخامت لایه کریستالی آن، یک میکرون است.
وی تصریح کرد: بسته به خواص سطحی مورد نیاز، امکان ایجاد لایه نانوکامپوزیت با اندازه کریستالهای زیر پنج نانومتر نیز وجود دارد که دست یابی به این فناوری این امکان را برای این واحد دانش بنیان فراهم نموده است تا در ادامه با کنترل شرایط پوشش دهی و با کاهش ضخامت هر لایه؛ به پوششهای با ساختار نانولایه نیز دست یابد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این شرکت دانش بنیان موفق به ارایه صنعتی این پوشش به صنایعی چون نفت و گاز و پتروشیمی، نظامی، انرژی هستهای و خودرو شده است.
انتهای پیام/