سیفالله قربانی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: ماهیت زندگی عشایر مبتنی بر کوچ است به گونهای که در افکار عمومی عشایر در کوچ و جابهجایی خلاصه میشوند. دور افتاده بودن قلمروهای عشایری، فاصله این قلمروها تا مراکز بزرگ جمعیتی، پایین بودن سطح سواد و تخصص جمعیت عشایر و ... باعث شده تا بخش صنعت نقشی در تولید و اشتغال این جامعه نداشته باشد.
قربانی با اشاره به این مطلب که عمده کار عشایر آذربایجان غربی صنایع دستی است، تصریح کرد: شرایط خاص زندگی اجتماعی، فرهنگی عشایر و اشتغال زنان به امر تولید صنایع دستی از گذشتههای دور باعث شده تا صنایع دستی به عنوان مکمل در کنار کار دامداری نقش مهمی در ایجاد اشتغال زنان داشته باشد.
وی با تاکید بر حضور گسترده عشایر در تولید صنایع دستی، خاطرنشان کرد: با توجه به آمار ارائه شده حدود 35 درصد از صنایع دستی تولیدی آذربایجان غربی مربوط به حوزه عشایر است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی گفت: مهمترین صنایع دستی جامعه عشایر آذربایجان غربی اعم از قالی، قالیچه، گلیم، زیلو، ورنی، جاجیم، چوقا، دستکش چرم، جوراب، گیوه و ... است.
وی با بیان عمده مشکلات جامعه عشایری آذربایجان غربی، اظهار داشت: ضعف زیر ساختها در مناطق عشایری و عدم گسترش زیرساختها جهت فعالیتهای تولیدی و تجاری باعث شده تا جامعه عشایر نتوانند نقشی در بخش صنعت ایفا کنند.
قربانی خاطرنشان کرد: با عنایت به ویژگیهای مدیریت جهادی، اثرات مفید و چشمگیر آن بر روند انجام کارها با مشارکت، با استفاده از منابع اطلاعاتی موجود در سازمان امور عشایر و تحلیل آمارهای موجود، شاهد اثربخشی اقدامات انجام گرفته در راستای بهبود زندگی عشایر به منظور رسیدگی به مسائل و مشکلات عشایر و راهکارهای برون رفت از مشکلات اقدام خواهد شد/س.