دکتر مهرداد حق ازلی فوق تخصص گوارش در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بیان داشت: نحوه تغذیه، افزایش رشد میکروب در داخل روده و اشکالات حرکتی دستگاه گوارش سبب تولید گاز و نفخ معده میشوند.
وی تندخوری، مصرف انواع فست فودها و استفاده از مواد شیرین را همراه با غذا از جمله عوامل نفخ عنوان کرد و افزود: مصرف انواع شیرینی پس از غذا به لحاظ علمی در جذب غذا تاثیر قابل توجهی نداشته و بیشتر به جهت خوشایند بودن مورد استفاده قرار میگیرد.
وی همچنین وضعیت روحی افراد را در تحریکپذیری دستگاه گوارش دخیل دانست و اظهار کرد: دستگاه گوارش یکی از ارگانهاست که تحت تاثیر عوامل روحی قرار دارد و سبب کندی حرکات دستگاه گوارش میشود.
به گفته این فوق تخصص گوارش کم خوابی، افسردگی و اضطراب تحریکپذیری را در دستگاه افزایش میدهد.
وی خاطر نشان کرد: بیشترین علت نفخ در افراد ریشه روحی داشته و درصد کمی از مبتلایان به این اختلال گوارشی دچار نقص در دستگاه گوارش هستند که با مراجعه به پزشک باید نسبت به درمان آن اقدام کنند.
انتهای پیام/