![](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/3/12/2307390_561.jpg)
به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛
"مجید صفاتاج" کارشناس مسائل خاورمیانه طی یادداشتی به بررسی سفر غیر دیپلماتیک "باراک اوباما" رئیسجمهوری آمریکا به افغانستان بدون کسب اجازه از دولت این کشور پرداخت .
متن این یادداشت به شرح ذیل است:مشاهده میکنیم که نظام حاکم بر آمریکا، نظام سلطه جهانی است که همواره ادعای رهبری جهان را دارد و آن را یک موهبت برشمرده از این رو حق دخالت در دیگر کشورها را یک حق برای خود میداند.
به نظر من علت حضور آمریکاییها در منطقه و کشورهایی همچون عراق و افعانستان فراهم آوردن زمینه برای مقابله بهتر با جمهوری اسلامی ایران است.
با توجه به استقلال حکومتی موجود در افغانستان و به دستگیری حاکمیت توسط مردم این کشور، خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان امری طبیعی است.
از سوی دیگر به دلیل اینکه نظام سلطه جهانی یک نظام امپریالیسم محسوب میشود و این نظام هدف خود را تأمین منافع نامشروع آمریکا در منطقه و جهان تلقی میکند از این رو مقابله با جمهوری اسلامی ایران را یک هدف اصلی در منطقه میداند و به همین دلیل است که همواره شاهد اظهارات متناقضی از سوی مقامات آمریکایی هستیم.
این در حالی است که پیشبینی میشود آمریکاییها به راحتی از افغانستان خارج نشوند مگر اینکه افغانستان همچون کشور عراق با برخورداری از یک مقاومت قاطعانه آمریکاییها را مجبور به خروج از این کشور کنند.
آمریکا از آن جهت که جمهوری اسلامی ایران را یک تهدید نظامی در منطقه میداند تلاش میکند تا با اعمال فشار بیشتر علیه کشورمان و همچنین با استفاده از ابزارهای مختلف جنگی و نظامی در افغانستان، با حضور نامشروع در این کشور، افغانستان را تبدیل به پایگاهی علیه ایران کند.
این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که پس از فروپاشی شوروی، از دیدگاه آمریکا، ایران یک تهدید راهبردی در منطقه محسوب میشود و هرگونه اقدامی که آمریکاییها انجام میدهند، در چهارچوب همین نگاه راهبردی است از این روست که به ادامه حضورشان در افغانستان اقدام می کنند و حتی اگر بتوانند نیز در سایر مناطق همچون عراق، یمن، اقیانوس هند و خلیج فارس به تشکیل پایگاههای دیگری اقدام خواهند کرد.
هدف آمریکاییها ساخت و یا عدم ساخت سلاح هستهای از سوی کشورمان نیست، بلکه این کشور در تلاش است تا جایی که میتواند جمهوری اسلامی ایران را در موضع ضعف قرار دهد.
این تلاش تا اندازهای است که حتی در دور اخیر مذاکرات هستهای کشورمان با 1+5، نمایندگان آمریکا در این مذاکرات به مطرح کردن بحث موشکهای دوربرد ایران اقدام کردند، بنابراین اگر نگاه واقعبینانهای بر تعاملات اخیر کشورمان با آمریکاییها داشته باشیم، به طور قطع متوجه میشویم که آمریکاییها هیچگاه درصدد حل پرونده هستهای ایران نیستند چراکه به خوبی میدانند حل پرونده هستهای کشورمان تأثیر بالایی در سطح جهانی خواهد گذاشت.
ایران یک قدرت تأثیرگذار منطقهای و جهانی در کنار قدرتهایی همچون چین، روسیه و آمریکا است، روسیه نیز اعتراف کرده، برای آمریکاییها با برخورداری از رویای هژمونگرایانه، نگاه تکقطبی نسبت به جهان، ظهور یک قدرت نوظهور همچون جمهوی اسلامی ایران چندان خوشایند نیست حتی "ساموئل هانتینگتون" نظریهپرداز آمریکایی نیز پیش از مرگش این نکته را اعلام کرده بود.
از این رو آمریکا تلاش میکند تا حضورش را به هر شکل در افغانستان، عراق، و همچنین در پایگاههای خود، در کشورهایی همچون بحرین، عربستان، کویت، قطر، ترکیه و آذربایجان حفظ کند و همواره پرونده هستهای ایران را باز نگه دارد.
با توجه به اینکه برخی قدرتها از جمله چین و ژاپن در شرق آسیا، ایران در غرب آسیا، روسیه در اوراسیا، برزیل در آمریکای لاتین و در اروپا انگلیس و آلمان در جهان در حال شکلگیری هستند، از این رو دخالتهای نظامی آمریکا تاثیرات منفی برای این کشور در پی خواهد داشت و روند دخالتهای بیشتر از سوی آمریکا در منطقه امکان فروپاشی این کشور را نیز همچون اتحاد جماهیر شوروی سرعت میبخشد.
این در حالی است که آمریکا نیز نگرانیهایی در برخی از ایالات خود دارد چرا که زمزمه استقلالخواهی در برخی مناطق آن به گوش میرسد که این در نهایت بر ضد آمریکا محسوب میشود.
انتهای پیام/