سید حسن خمینی گفت: سخن گفتن در مورد جوانان و ورزش کافی است. آنچه که جامعه امروز ما نیازمند آن است تلاش کردن مسئولان در حوزه جوانان و ورزشکاران است.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، "سید حسن خمینی" یادگار امام در نشست صمیمانه با مدیران، پیشکسوتان و قهرمانان ورزش کشور اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های جوان و ورزشکار شجاعت است. اگر شجاعت را از جوان بگیرید مثل این است که جوانی را از او گرفته باشید و اگر آن را از ورزشکاری سلب کنید از درون خالی می‌شود.
 
وی در همین باره به روایتی از امیرالمومنین (ع) در باره شجاعت اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) می‌فرمایند: «جبلت الشجاعه علی ثلاث طبائع» شجاعت سه خصلت و ویژگی دارد که هر کدام از این سه خصلت، فضیلتی دارد که دیگری فاقد آن است. بنابر این هر سه این ویژگی‌ها باید با هم در فرد موجود باشد. اولین این ویژگی‌ها، «السخاء بالنفس» به معنی از خود گذشتگی است؛‌‌ همان چیزی که ورزشکاران آن را جوانمردی می‌نامند. اسطوره‌هایی مثل مرحوم پوریای ولی و تختی از همین ویژگی برخوردار بودند و نامشان به همین دلیل نیز به یاد مانده است.
 
سید حسن خمینی افزود: دومین ویژگی «والنفه من الذل» به معنی تن ندادن به خواری و ذلت و نپذیرفتن شکست است. ورزشکاری که پیش از ورود به میدان خود را باخته باشد، پس از ورود به میدان نیز می‌بازد. چنین فردی به تعبیری از پیش باخته است. اگر ورزشکاران ما در زمینه‌های مختلف توانسته‌اند غیر ممکن را ممکن کنند، به این دلیل بوده است که از پیش باخته نبوده‌اند.
 
یادگار امام سومین ویژگی را «وطلب الذکر» به معنی جویای نام بودن عنوان کرد و اظهار داشت: کسی که می‌خواهد از ویژگی شجاعت برخوردار باشد باید جویای نام باشد. اگر جوان ورزشکار به دنبال نام آوری نباشد، حرکت نمی‌کند. بنابراین جوانمردی، شکست ناپذیری و نام آوری سه خصلت است که اگر شخصی دارای آن‌ها باشد تبدیل به پهلوانی بدون حریف و شناخته شده می‌شود.
 
وی این روایت امیرالمومنین (ع) را در حوزه ورزش نقشه راه دانست و افزود: اولین نکته‌ای که باید در زمینه ورزش در نظر بگیریم، بالا بردن اعتماد به نفس جوانان است. اگر در حوزه ورزش و جوانان اعتماد به نفس نداشته باشید و خودتان را باور نکنید، حرکت کردن ممکن نیست. برای مثال، برخی از ورزشکاران پیش از ورود به می‌دان، اقناع می‌شوند. بعضی تیم‌های فوتبال همین که به جام جهانی راه پیدا کنند، برایشان کافی است.‌گاه ممکن است تیمی که تصور نمی‌کرده از گروه خود بالا‌تر برود، به رسیدن به مرحله نیمه نهایی اکتفا می‌کند و همین آغاز شسکت است.
 
سید حسن خمینی ادامه داد: جوانان ایرانی در زمینه ورزش باید این نکته را سرلوحه کار خود قرار دهند که در همه زمینه‌ها اول باشند. نه اینکه بخواهند خیال‌پردازی کنند یا بگویند از همه بهتریم. بلکه باید تلاش کنند و بدانند به اندازه‌ای نتیجه خواهندگرفت که تلاش، تمرین و برنامه ریزی کنند.
 
یادگار امام گفت: نکته مهم، پیش رو قراردادن دستور امیر المومنین علی (ع) و تن ندادن به خواری و شکست است. شکست لازمه مبارزه است و مبارزه‌ای که از قبل خود را در آن پیروز بدانید، مبارزه نیست، بازی است. بنابراین، شکست مهم نیست؛ تن ندادن به شکست و باور نداشتن آن مهم است.
 
وی درباره نام آوری اظهار داشت: دومین نکته مورد تاکید در دستور امیرالمومنین (ع) این است که جوان باید به دنبال نام نیک باشد، کدام ورزشکار و جوان است که بدون این ویژگی بتواند به حرکت خود ادامه دهد. دوره قهرمانی‌ها تمام می‌شود، بنابر این کوشش کنید نام نیکی از خود به یادگار بگذارید.
 
سید حسن خمینی رمز دستیابی به نام نیک را در جوانمردی دانست و افزود: نام نیک از طریق جوانمردی و بلند مرتبه بودن روح باقی می‌ماند. نکته مهم در روایت امیر المومنین (ع) این است که جوانمردی در کنار دو ویژگی دیگر یعنی «شکست ناپذیری» و «نام آوری» معنا پیدا می‌کند. بر اساس این روایت، اگر فرد یکی از این ویژگی‌ها را دارا بوده و از دیگری محروم باشد، شجاعتش کامل نیست و تک بعدی می‌شود. اگر کسی فقط جوانمرد باشد، دستش را می‌بوسیم اما او را ورزشکار خوبی به حساب نمی‌آوریم.
 
وی تجلی این روایت را در سخنان امام(ره) این گونه بیان کرد: این جمله زیبای امام(ره) که در همه ابعاد انسانی ورزش کنید، به معنی تقویت قوای ظاهری، بالابردن روحیه و محکم کردن دلهاست؛ در غیر این صورت دوره جوانی می‌گذرد. «جوانی شمع ره کردم که جویم زندگانی را/ نجستم زندگانی را و گم کردم جوانی را»
 
یادگار امام در ادامه قدر دانستن جوانی را در شکوفا کردن ابعاد مختلف انسانی دانست و اظهار داشت: قدر جوانی را دانستن به معنی جوانمرد بودن در کنار توانمند بودن است. دوره ورزشکاری با همه فراز و فرود خود تمام می‌شود، اما نام نیک باقی می‌ماند.
 
سید حسن خمینی افزود: امروز توجه به جوانان بیشتر شده است. اگر جامعه جوان ما بخواهد از ناهنجاری‌ها دور شود، هیچ راهی جز سرمایه گذاری در این زمینه ندارد. توجه به ورزش نیز ناهنجارهای فرهنگی را در جامعه کاهش می‌دهد، روحیه جوانی را در جامعه زنده نگه می‌دارد و امکان رشد اقتصادی را فراهم می‌کند. کشورهایی که در ابعاد اقتصاد پیشرفته باشند، در ورزش نیز پیشرفته خواهند بود.
 
وی در پایان تصریح کرد: بهتر است تلاش خود را صرف توجه به جوانان کنیم، سخن گفتن در مورد جوانان و ورزش کافی است. آنچه که جامعه امروز ما نیازمند آن است تلاش کردن مسئولان در حوزه جوانان و ورزشکاران است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار