رییس پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: محققان این پژوهشکده برای نخستین بار حفاظ نانویی که مقاوم در برابر ذرات معلق هوا و ریزگردهاست، ساختند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان .، ˈغلامرضا نوریˈ ساخت حفاظ پنجره ها و درهای ورودی نانویی را شاخص ترین اختراع و خروجی شورای پژوهش ریزگردهای دانشگاه سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

وی اظهار کرد: با همکاری استادان بنام نانو شیمی بر اساس اندازه ذرات ریزگردهای استان طرح مطالعاتی تولید آزمایشگاهی تور نانویی آغاز شد.

نوری افزود: بر اساس آزمایش های به عمل آمده مشخص شد که این پروژه مقاومت کافی در مقابل عناصر اقلیمی داشته و قابل شست و شو است بنابراین می تواند تولید و مورد آزمایش میدانی قرار گیرد.

این محقق و پژوهشگر و استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان آمادگی کافی برای تولید حداقل 20 متر مربع از این تور نانویی و انجام آزمایش میدانی آن از طریق ساخت تونل باد (شرایط توفانی را به شکل مصنوعی با انواع ریزگردها در آزمایشگاه ایجاد کردن) را دارد.

وی اظهار داشت: در صورت فراهم شدن اعتبار اولیه و نتایج میدانی مثبت می توان حفاظ توری پنجره ها و درهای ورودی نانویی را در حد صنعتی به عنوان یک پروژه کاملا کاربردی با هدف جلوگیری از خسارات بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از ریزگردها در سراسر کشور بویژه آن دسته شهرهای سیستان و بلوچستان که از این بابت خسارت دیده اند، استفاده کرد.

وی گفت: 200میلیون ریال اعتبار برای تولید حداقل 20 متر مربع از این تور حفاظتی لازم است که در صورت سرمایه گذاری شرکت های متقاضی و نتایج مثبت تولید میدانی، برند این کالا به نام همان شرکت زده می شود.

وی افزود: به طور قطع پس از تولید انبوه این حفاظ های نانویی هزینه ها تا 90 درصد کاهش می یابد و استفاده از آن صرفه اقتصادی برای مردم خواهد داشت.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.