ستاره شناسان در پی رمزگشایی سیگنال‌های رادیویی مرموزی هستند که احتمال می رود از سوی بیگانگان فضایی در کائنات منتشر شده باشد و به زمین رسیده است.

به گزارش خبرنگار فناوری‌های نوین باشگاه خبرنگاران؛ یک ستاره شناس انگلیسی در سال ۱۹۶۷ سیگنال‌های ضربان داری را که از فضای خارج از منظومه شمسی می‌آمدند تشخیص داد. تا چند ماه وی این نظریه را مطرح کرد که این سیگنال‌ها می تواند از یک منشا هوش خارج از منظومه شمسی نشات گرفته باشد اما بعدها اثبات شد که منبع این سیگنال‌ها ستاره‌هایی با سرعت گردش بسیار زیاد موسوم به "تپ اختر" هستند.

با این حال، شنیده شدن یک سری جدید از سیگنال‌های مرموز موسوم به انفجار رادیویی سریع (FRBs) دوباره ذهن ستاره ‌شناسان را به خود مشغول کرده است که ممکن است این سیگنال‌ها پیام بیگانگان فضایی باشد. این سیگنال‌ها از آن جهت یک راز هستند که مشخص نیست چه چیزی می‌تواند چنین انفجارهای کوتاه اما شدیدی را تولید کند.

این امر گمانه زنی‌هایی را در مورد منشا این سیگنال‌ها مطرح کرده است از جمله برخورد ستاره‌ها یا پیام‌هایی که به طور مصنوعی شکل گرفته باشند.


این تصویر که تلسکوپ رادیویی دانکن در سال ۲۰۰۷ ثبت کرده، سیگنال های رادیویی پراکنده ای را که از میلیاردها سال نوری دورتر سرچشمه میگیرد را نشان می دهد.

نخستین FRB در سال ۲۰۰۷ توسط تلسکوپ‌های رادیویی شنیده شد اما این امواج بسیار موقتی بودند و تصادفی به نظر می‌رسیدند و چند سال طول کشید تا ستاره شناسان توافق کنند که این سیگنال‌ها ناشی از نقص در یکی از تجهیزات تلسکوپ بوده است.

این سیگنال که فقط پنج میلی ثانیه طول کشید به افتخار کاشف آن دانکن لوریمر، انفجار لوریمر نامگذاری شد. این انتشار رادیویی بسیار پراکنده بود و کارشناسان گفتند این امواج می‌بایست از یک فاصله بسیار دور و احتمالا میلیاردها سال نوری آن طرف تر آمده باشد. تخمین‌های اولیه حاکی از آن بود که روزانه ۱۰ هزار رویداد از این نوع اتفاق می‌افتد اما در واقع شنیده شدن امواج دیگر در سال ۲۰۱۲ دانشمندان را بیشتر به فکر فرو برد. این زمانی بود که تلسکوپ رادیویی پارکس در استرالیا همراه با گروه دیگری از سیگنالها، سیگنال FRB دیگری را شنید، اما اینکه فقط پارکس این سیگنال‌ها را تشخیص می‌داد موجب شد دانشمندان فکر کنند این امواج خطا و نقص تجهیزاتی است. 



تصویری از تلسکوپ رادیویی پارکس واقع در استرالیا که امواج رادیویی مرموزی را دریافت کرده است.

تا اینکه، کشف اخیر در ماه اوریل سال جاری توسط یک تلسکوپ رادیویی بزرگ در پورتو ریکو دانشمندان را متقاعد کرد که این سیگنال‌ها واقعی هستند. اما این دانش پژوهان هنوز نتوانسته اند پاسخی در توضیح چرایی و چگونگی این سیگنال‌ها ارائه کنند. نظریه‌هایی که تا کنون در مورد منشا این سیگنال‌ها مطرح شده، شامل ظهور کوتوله‌های سفید، ستاره‌های سوزان، برخورد ستاره‌های نوترونی و وسوسه انگیزترین نظریه سیگنال‌هایی از سوی بیگانگان فضایی است. 
 
"نیگل واتسون" نویسنده کتاب راهنمای یوفو می‌گوید: این یافته‌های شگفت انگیز حاکی از آن است که یک پدیده ستاره شناختی ناشناخته یا غیر معمول و یا یک شبکه بزرگ ارتباطی بیگانه و وجود اشکالی از حیات هوشمند در کائنات است.

وی افزود: هر سیگنال غیر معمول از فضای خارج ما را ترغیب می‌کند تا فکر کنیم نکند از سوی یک تمدن بیگانه باشد. از آنجا که این سیگنال بسیار گریزان و تفسیر آن دشوار است از این رو باید تحلیل و بررسی‌های بیشتری در مورد آن صورت گیرد. 

 
این پژوهشگر اظهار داشت: اگر این یک سیگنال بیگانه باشد و ما- ساکنان زمین – در این کائنات عظیم تنها نباشیم می‌تواند تاثیر عظیمی بر درک ما از جایگاهمان در جهانیان بگذارد.

وی تاکید کرد: اما در حال حاضر FRB ها هنوز یک راز سر به مهر هستند. برای تعیین دقیق اینکه این سیگنال‌ها از کجا می‌آیند و عامل شکل گیری آنها چیست مطالعات و رصدهای بیشتری در آینده لازم است و تا آن زمان منتفی کردن هر نظریه خاصی دشوار است.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
125
۱۳:۴۴ ۲۹ تير ۱۳۹۳
125
Iran (Islamic Republic of)
منصوره
۲۳:۴۹ ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
سلام . ممنون از خبراتون . راستش من خبرایی که راجع به نجوم هست رو خیلی دوست دارم و زیاد دنبال میکنم . لطفا تو سایتتون بیشتر از این خبرا بگذارین . ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳
يعني چییی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار