![](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/2/29/2270770_499.jpg)
فرشید سیمبر استاد دانشگاه در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، گفت: با رشد جمعیت کشور در 10 سال آینده و وجود کشورهای همسایه، که بعضا دارای بازار با قدرت خرید بالا هستند باید موجب افزایش انگیزه سرمایهگذاران برای تولید شود.
وی ادامه داد: هرچند بعضی از کشورهای همسایه از درآمد سرانه پایینی مثل افغانستان و پاکستان برخوردار هستند، البته تعدادی از آنها در سطحی بالاتر همانند عربستان، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس از درآمد سرانه به نسبه بالاتری برخوردار هستند، که میتواند بازار مناسبی برای توسعه صنایع و سرمایه گذاریهای کشور باشد.
سیمبر تصریح کرد: کشور با بازکردن درهایی بر روی سرمایهگذاران خارجی، که فقط به دنبال سود نیستند و تکنولوژی را وارد کشور میکنند میتواند همکاریهای درازمدتی در عرصه اقتصاد به وجود آورد.
وی در خصوص صنعتی شدن کشور گفت: با در نظر گرفتن پارامترهایی برای افزایش سود تولیدکنندگان از قبیل کمکهای دولتی و ارائه نیروی انسانی ماهر و حمایت از تولیدات به نظر میرسد کاهش رقابت در بازارهای خارجی، میتواند به صنعتی شدن کشور منجر شود، همچون کشورهایی مثل آلمان، ایتالیا، اتریش و اسپانیا و حتی ترکیه و ژاپن و کره جنوبی و چین که در اقتصاد کشورشان به این گونه عمل کردهاند.
این استاد دانشگاه گفت: توان اعطای تسهیلات از سوی بانکها در چند سال گذشته تضعیف شده و عدم واگذاری سرمایههای مردم به علت نرخ تورم بالا، موجب عدم پرداخت هزینههای بانکها شده است و نقش آنها را در تولید و سرمایهگذاریها کمرنگ کرده است.
انتهای پیام/