محمودی گفت: جیره‌بندی در شهرها جز دستور کار وزارت نیرو نیست اما به دنبال گرفتن مجوز برای افزایش بهای آب مشترکین پرمصرف هستیم.

محمودی قائم مقام وزیر نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص محاسبه قیمت واقعی آب برای مصرف بیش از 30 مترمکعب گفت: به دنبال گرفتن مجوز برای این موضوع هستیم.
 
وی ادامه داد: در سال 80 نیز کسانی که بیش از حد مشخص آب مصرف می‌کردند یعنی بیش از 22.5 مترمکعب آب مصرف می‌کردند مشمول جرائم برای مدت زمانی کوتاه می‌شدند.
 
محمودی ادامه داد: در مجوز سال 80 اجازه قطع مشترکین پرمصرف داده شده بود.
 
قائم مقام وزیرنیرو گفت: در ساختمان‌سازی نیز در بحث جلوگیری از مصرف آب شرب احمال صورت گرفته پیش از این از چاه‌های با نیترات بالا برای ساختمان‌سازی استفاده می‌شد.
 
محمودی با بیان اینکه،‌ وزارت نیرو به دنبال ارائه خدمات مطلوب به مصرف کنندگان است.
 
**افت فشار و جیره‌بندی در دستور کار نیست
 
وی همچنین در پاسخ به دیگر سوال باشگاه خبرنگاران در خصوص جیره‌بندی و قطع آب مشترکین نیز گفت: گزینه‌ای به اسم جیره‌بندی پیش بینی نکرده‌ایم و اگر هم مردم کاری نکنند ابتدا اعمال فشار در ساعات کم مصرف با اطلاع‌رسانی صورت خواهد گرفت.
 
قائم مقام وزیر نیرو گفت: در فاز یک کاهش فشار و جیره‌بندی در دستور کار نیست.
 
**تنش آبی در 12 شهر
وی در ادامه با بیان اینکه 12 شهر کشور با تنش آبی روبرو هستند گفت: اراک، اصفهان، بندرعباس، تهران، شیراز، قم، کرج، قزوین، کرمان، مشهد، همدان، یزد از جمله این شهرها هستند.
 
محمودی تصریح کرد: زدن چاه‌های اضطراری، انتقال آب از سامانه‌های مختلف و مدیریت مصرف آب از جمله اقداماتی است که بایددر این شهرها صورت بگیرد.
 
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه جمعیت 23 میلیونی این شهرها با کمبود 125 میلیون مترمکعب آب روبرو هستند.
 
وی در خصوص تهران نیز گفت: با توجه به رفتار مصرفی مردم مدیریت مصرف آب در تهران قابل اجرا خواهد بود اما این موضوع نگرانی‌ها در سامانه شرق را کم نخواهد کرد.
 
محمودی با بیان اینکه 640میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل کم‌آبی‌ها در شهرهایی که با تنش آبی روبرو هستند موردنیاز است افزود: 10 درصد این مبلغ از منابع داخلی شرکت‌ها و 90درصد از منابع عمومی که به طور کامل نیز صورت نمی‌گیرد تأمین خواهد شد.
 
وی ادامه داد: امیدوار هستیم که با سرمایه پیمان‌کاران این پروژه‌ها را انجام دهیم و در قالب صورت وضعیت نهایتاً تا اواسط سال آینده پول پیمان‌کاران را پرداخت کنیم.
 
**47 درصد دشت‌های کشور ممنوعه شدند
محمودی در ادامه با بیان اینکه از 609 دشت کشور 284 دشت سد آب‌های زیرزمینی‌شان کاهش پیدا کرده اظهار داشت:  باید روان‌ آبها را در مسیر این دشت‌ها قرار داد تا از شدت تشنگی آنها کاسته شود.
 
وی همچنین با بیان اینکه، سدسازی در خشکسالی دشت‌ها تأثیر داشته گفت: آب در مخزن سد مبحوث شده و دشت‌های پایین دست تغذیه نخواهند شد.
 
قائم مقام وزیر نیرو افزود: ظرفیت سدسازی طبق طرح جامع آب که در حال مطالعه است بر اساس اولویت‌ صورت خواهد گرفت.
 
وی با بیان اینکه باید در بحث سدسازی شبکه‌های آبیاری و زهکشی نیز اجرا شود گفت: متأسفانه به دلیل محدودیت منابع در طرح‌های سدسازی همه زیرساخت‌ها همزمان پیش نرفته است.
 
محمودی تصریح کرد: در سدسازی سلیقه‌ شخصی صورت نگرفته است.
 
**هر کولر‌ آبی روزانه به اندازه یک خانواده سه نفره آب مصرف می‌کند
محمودی در ادامه تصریح کرد: هر کولر آبی بین 30 تا 40 لیتر تبخیر و ریزش آب دارد که این مقدار مصرف آب یک خانواده سه نفری را تشکیل می‌دهد.
 
وی در پایان تأکید کرد: باید به سمت فرهنگ‌سازی ارتقاء روش‌های آبی و اقتصادی کردن آب جلو برویم.

انتهای پیام/

برچسب ها: جیره بندی ، آب ، مشترکین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار