آسمان 16 استان کشور هفته گذشته بدون بارش و آسمان 15 استان کشور در هفته گذشته باراني گزارش شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران،‌در هفته گذشته در 15 استان كشور بارش رخ داد و آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان، قم، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، هرمزگان و همدان استان هايي بودند که آسمانی بدون بارش را در این هفته سپری کردند.

همچنين سمنان، یزد و خراسان جنوبی از ابتداي سال آبي جاري تاكنون، استان های کم بارش كشور گزارش شده اند. استان سمنان با 61 ميليمتر بارش از ابتداي مهرماه 92 تا پايان هفته گذشته، عنوان كم بارش ترين استان كشور را به خود اختصاص داده است.

 میزان بارش استان سمنان در مقایسه با سال آبی گذشته 41 درصد کاهش و در قیاس با دوره درازمدت 42 ساله 41 درصد كاهش نشان می دهد. از ابتداي سال آبي جاري تا پايان هفته گذشته در استان یزد 80 ميليمتر بارندگی صورت گرفته است که اين ميزان بارش درمقایسه با سال آبی گذشته 38 درصد کاهش و در قیاس با دوره درازمدت 42 ساله 30 درصد كاهش نشان می دهد.

 گزارش بارش های کشور نشان می دهد که از ابتداي سال آبي جاري تا پايان هفته گذشته پس از سمنان و یزد، استان خراسان جنوبی با 93 میلیمتر بارندگی، در رتبه بعدی استان های كم بارش کشور قرار گرفته است.

بر اساس اين گزارش، بارش 93 ميليمتري خراسان جنوبی در قیاس با سال آبي گذشته و دوره درازمدت 42 ساله به ترتيب 18 و 17 درصد كاهش نشان می دهد. همچنین استان گیلان به عنوان پربارش ترین استان کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون گزارش شده است.

حجم بارش های استان گيلان از ابتداي سال آبي جاري (مهرماه 92) تا پايان هفته گذشته، 758 ميليمتر به ثبت رسیده است. میزان بارش استان گيلان در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال آبی گذشته 17 درصد و در قیاس با دوره درازمدت 42 ساله شش درصد افزایش نشان می دهد.

 پس از این استان، كهگيلويه و بويراحمد با 567 ميليمتر و چهارمحال و بختیاری با 566 ميليمتر بارندگی از ابتداي مهرماه 92 تا پايان هفته گذشته، دیگر استان های پربارش كشور گزارش شده اند.

میزان بارش استان كهگيلويه و بويراحمد در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال آبی گذشته 11 درصد کاهش و در قیاس با دوره درازمدت 42 ساله 18 درصد كاهش نشان می دهد. براساس اين گزارش، میزان بارش استان چهارمحال و بختیاری در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال آبی گذشته 9 درصد کاهش و در قیاس با دوره درازمدت 42 ساله 13 درصد كاهش نشان می دهد.

 
***کاهش بارشها درتهران و البرز


گزارش بارش‌ها در 11 ايستگاه باران‌سنجي شركت آب منطقه اي تهران از كاهش 16 درصدي بارش هاي تهران و البرز خبر مي دهد.

همچنين از ابتداي سال آبي جاري  تاكنون، بارش هاي استان های تهران و البرز با 16 درصد كاهش درمقايسه با زمان مشابه سال آبي گذشته و 33 درصد كاهش درمقايسه با دوره بلندمدت 46 ساله، به بيش از 200 ميليمتر رسيده است.

ميزان بارش ها در زمان مشابه سال گذشته 238 ميليمتر اعلام شده بود.

حجم بارش های ثبت شده در دو هفته نخست ارديبهشت ماه امسال نیز 16 میلیمتر بوده كه اين میزان بارش، 20 درصد كمتر از ميزان بارش هاي گزارش شده در ارديبهشت‌ماه در دوره بلندمدت 46 ساله است.

از ابتداي سال آبي جاري تاكنون، سد لار با 397 ميليمتر در جايگاه نخست ايستگاه هاي پربارش در استان تهران و البرز ثبت شده است.

همچنين ايستگاه هاي نسا كرج با 385 و سيرا كرج با 368 ميليمتر جايگاه هاي دوم و سوم ايستگاه هاي پربارش را به خود اختصاص داده اند.

همچنين ميزان بارش هاي گزارش شده در ساير ايستگاه هاي باران‌سنجي شركت آب منطقه اي تهران به ترتيب در رودك جاجرود 359، آرموت طالقان 332.5، سد لتیان 267، سد اميركبير 227، بیلقان کرج 160، فیروزکوه 141.5، مطالعات تهران 128.5 و امور آب ورامین با حدود 71 میلیمتر است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار