خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت ادامه مشکلات پرداخت‌های مالی ایران در پی تداوم تحریم‌های بانکی غربی منجر به این شده است که صدها هزار تن غلات و شکر وارداتی در مسیرهای ترانزیتی خود به ایران متوقف شوند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران  ؛خبرگزاری رویترز در گزارشیبه بررسی اثرات تداوم تحریم‌های بانکی علیه ایران در زمینه تجارت مواد غذایی پرداخته است، در این گزارش آمده است: همچنان که تداوم تحریم‌های بانکی غربی‌ها علیه ایران تجارت را پیچیده کرده و تأمین‌کنندگان را با محدودیت مواجه کرده است، مشکلات پرداخت (مالی) واردات محموله‌های بزرگ مواد غذایی به ایران را مختل کرده است به شکلی که صدها‌ هزار تن غلات و شکر در مسیرهای ترانزیتی خود متوقف شده است.

 هرچند ایران در چارچوب تحریم‌های اعمالی از خرید مواد غذایی و کالاهای "بشردوستانه" منع نشده است، اما معیارهای اتخاذ شده از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده در طی دو سال گذشته  تجارت را بیش از پیش مشکل کرده است.

چندین منبع تجاری بین‌المللی، به رویترز اعلام کرده‌اند که کشتی‌های حامل محموله‌های غلات شامل گندم و سویا همچنین شکر خام برای هفته‌ها خارج از بنادر ایرانی بندر عباس و بندر امام خمینی متوقف شده‌اند.

در این شرایط، با وجود شواهدی مبنی بر اینکه مردم در حال ذخیره مواد غذایی هستند و قیمت‌ها (در ایران) در حال افزایش است،‌ مقامات ایرانی در گفتگو با رویترز اذعان کرده‌اند که مشکلاتی در واردات ،خصوصا از بابت بی‌میلی بانک‌های بین‌المللی برای همکاری در مبادلات مالی، وجود دارد.

یک منبع تجاری اروپایی نیز گفت: "در دریافت مبالغ قراردادهای انعقاذ شده با ایرانیان مشکلاتی وجود دارد و این کشور در زمینه تجارت مالی با مشکلاتی مواجه است. این وضعیت ناشی از پیچیدگی‌های بانکی است که منجر به تأخیر در تحویل محموله‌ها می‌شود."

منابع متعدد تجاری به مشکلات فزاینده در باز کردن ال.سی. اشاره کردند، چیزی که برای اطمینان در سرعت و سهولت ارسال محموله‌ها بسیارضروری است.

یک منبع تجاری اروپایی گفت: "بانک‌های غربی علاقه‌ای برای ورود به این حیطه ندارند، این بانک‌‌ها با دیدن اسم ایران در اسناد ما، درخواست‌ها را رد می کنند."

ترس بانک‌ها 

بانک‌‌داران و مقامات دولتی نیز اعلام می‌کنند که وام‌دهندگان غربی به سختی و با دقت هرگونه تلاش ایران برای معامله با آن‌ها در زمینه تأمین مالی مبادلات انسان‌دوستانه را بررسی می‌کنند، زیرا از این ترس دارند که بر اثر تحریم‌های ایالات متحده تنبیه شوند.

در این حال یک مقام ایرانی که نخواست نامش فاش شود گفت: "ما همچنان نمی‌توانیم ال.سی. باز کنیم؛ بانک‌های بین‌الملل همچنان از تجارت با ما نگران هستند - اجازه بدهید بگویم ترس دارند - و ما نمی‌دانیم که راه‌حل چیست، ده‌ها کشتی در بنادر ما به انتظار هستند و ما نمی‌توانیم کاری انجام بدهیم."

رویترز اعلام کرده است که براساس داده‌های آن 5 کشتی 60 تا 70 هزار تنی حامل غلات از مبادی اروپا، استرالیا و آمریکای جنوبی به ایران رسیده‌اند و از 9 می  در نزدیکی‌های بندر عباس و بندر امام خمینی مستقر شده‌اند، وبا گذشت چندین هفته هنوز نتوانسته‌اند بار خود را تخلیه کنند.

یک تاجر اهل سیدنی نیز اعلام کرد: "وقتی کشتی‌های حامل مواد غذای برای مدتی طولانی در بنادر متوقف هستند، نشان می‌دهد که در پرداخت‌ها مشکلاتی وجود دارد، چنین اشکالاتی پیشتر نیز در تجارت با ایران وجود داشت."

کشتی‌های در انتظار

بر اساس داده‌ها کشتی‌های تجاری دیگر نیز در چند ماه اخیر دچار اختلال شدند. 4 کشتی حامل محموله غذایی در اواخر ماه ژانویه  از استرالیا به ایران آمدند.

پس از ورود به ایران بین اواسط و اواخر فوریه، این کشتی‌ها در بندر امام خمینی در انتظار بودند تا این که بلاخره در آپریل ایران را ترک کردند. سخنگوی  دفتر تجارت استرالیا گفت سه کشتی تجاری هم به علت ازدحام در بنادر ایران معتل شدند.

یک مقام ایرانی گفت که کشتی‌ها با مواد غذاییشان در در حال فاسد شدن بودند منتظر ماندن و چند کشتی نیز به کشورشان بازگشتند.

سخنگوی یک شرکت تجاری امریکایی هم گفت که بانک‌ها از ترس اینکه مورد تحریم قرار بگیرند، نمی‌خواهند با ایران معامله‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار