کیهاندخت کاویان پور در گفتگو با
خیرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در رابطه باچالشهای انجمن سازندگان تجهیزات نفتی اظهار داشت: اجرای قرادادهای تیپ، دستورالعمل تدوین قراردادهای LC ریالی و ارزی، نوسانات نرخ ارز، اجرای قانون کار، واگذاری مدیریت قراردادهای جدید نفتی از عمده چالش هایی که سازندگان نفتی چند سالی است با آنها مواجه است.
وی تصریح کرد: در کنار این مشکلات انجمن خود به دنبال رفع موانع بوده به طوری که توانسته اطلاعات منسجمی را از زیرمجموعه مشکلات سازندگان گردآوری کند. که از مهمترین آنها وندورلیست واحد بوده که وزارت نفت مامور اجرای آن است اما در این وندورواحد کارفرمای اصلیPOGC از این موضوع تبعیت نمی کند. کاری که انجمن انجام داده مسایل مربوط به وندرو واحد را بررسی می کند.
وی با اشاره به اینکه انتقال دانش و تکنولوژی یکی از اساسی ترین موضوعات در بین سازندگان است گفت: تحریم برای انجمن سازندگان یک فرصت خوب و استثنایی بوده و باعث شد که سازندگان داخلی را ببینند. هم اکنون اکثر مسولان به بهانه کیفیت، زمان و قیمت بیشتر کالاهای مورد نیاز خود را از خارج تامین می کنند. تحریم سبب شد که سازندگان داخلی حیات دوباره بگیرند.
کاویانپور افزود: در حال حاضر در کشور سازندگان را ما خود تحریمی کردیم که اشتباه است بنابراین موضوع مهم این است که توانمندیهای داخلی را با تشکیل کنسرسیوم های داخلی و خارجی تجمیع کنیم. در واقع با شرکتهای مطرح خارجی همکاری و تبادل اطلاعات داشته باشیم.
رئیس کمیسیون روابط عمومی انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تاکید کرد: در خیلی از پروژهها ما توانایی ساخت را نداریم اگر تبادل تکنولوژی صورت گیرد عرصه رقابت از نظر قیمت و کیفیت به شدت رونق می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در میادین مشترک به دلیل نبود برنامه ریزی برخی از کشورها به خاطر دارا بودن تکنولوژی از منابع استفاده می کنند و ما خودمان متاسفانه کاری انجام نداده ایم. POGC به دنبال متریال خودش است و اینها عادت کردند که با اطمینان کامل از خارج خریداری کنند در حالیکه اکثر تجهیزات در داخل ساخته می شود و کاری که در نفت و گاز پارس انجام می شود هدر دادن منابع ملی و بیت المال است تقاضایی که از مسولان داریم این است که به ساخت داخل توجه اساسی داشته باشند و از شرکت های داخلی حمایت کنند و خود تحریمی را کنار بگذارند.
کاوبانپور اظهار داشت: در راستای برگزاری نوزدهمین نمایشگاه نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی انجمن سازندگان جلسات هم اندیشی را ترتیب داد و سعی کرد که مشکلات سه گروه را به نحو احسن بررسی کند به طوری که با ایجاد مثلث بین کارفرما، پیمانکار و سازنده یک نوع تعامل و تبادل اطلاعات بین این مجموعه شکل بگیرد. چرا که وزارت نفت به تنهایی نمی تواند به مشکلات فایق آید باید تعامل بین دو مجموعه بخش خصوصی و وزارت نفت تقویت شود. باید حمایت دو طرفه باشد نباید رودروی همدیگر قراگیرند.
رئیس کمیسیون روابط عمومی انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت افزود: ما در واقع استراتژی برگزاری نمایشگاه را برعهده داریم برای این منظور کمیسیون روابط عمومی برای ارتقای همکاری استراتژی، برنامه ایجاد فرصتهای شغلی، توسعه تجهیزات اخذ مطالبات شورای سیاست گذاری را تشکیل داده است تا بتواند در کنار جذب سرمایه گذاری خارجی انتقال دانش و تکنولوژی و تجمیع توانمندی داخلی با اهداف مورد نظر خود برسد.
انتهای پیام/