به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، تهران، اراک، اصفهان، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان ،یزد اسامی کلانشهرهایی هست که از زبان وزیر نیرو و معاونانش دائم به عنوان کلانشهرهایی که در معرض تنش آبی قرار دارند، نام برده شده است.
اما داستان تنش آبی به همین جا ختم نمی شود و علاوه بر استان های یاد شده، 500 شهر دیگر نيز در بی آبی دست و پا می زنند که وجه مشترک تمامشان مشکلات آبی به دلیل کاهش ریزش نزولات آسمانی گفته شده است.
اینطور که مسولان می گويند داستان غم انگیز کمبود آب نه تنها کشور بلکه دنيا را در برگرفته است و جنگ بین کشورها در سال های آینده بر سر آب خواهد بود...
در اين بين علاوه برکمبود بارش و کاهش روان آبها در کشور، رشد ناموزون جمعیت، افزایش حاشیه نشینی در شهرها، عدم انطباق طرح های توسعه ای با مدیریت آب و عدم اتکا به طرح های آمایش سرزمین نيز از چالش های مدیریت آب و دامن زدن به شرایط موجود نام برده می شود.
این روزها که تابستان نزديک می شود و بارش ها هم حتی به مرز نرمال نرسيده است، نگرانی ها پررنگتر و صرفه جویی در مصرف حکم نجات از شرایط موجود را دارد.
اینطور که معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا می گويد: در تابستان امسال کشور با 38 مترمکعب در ثانیه کمبود آب مواجه است و مصارف و منابع قابل تامین در شهرهای در مرز تنش در نقطه سر به سر قرار دارد، در حالی که باید 25 درصد ضریب اطمینان وجود داشته باشد.
آنطور که آمارها نشان می دهد؛ در شرایط کنونی 37 میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض تنش آبی قرار دارند که این میزان 50 درصد جمعیت کشور را شامل میشود.
هنوز هم مسولان وزارت نیرو از جيره بندی آب به عنوان خط قرمز این وزارتخانه یاد می کنند به طوریکه وزیر نیرو در این باره به
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفته است که برای جیره بندی آب برنامه ای نداریم و آنچه که مورد توجه است امید مسولان به مدیريت مصرف و صرفه جویی 20 درصدی مصرف آب است.
انتهای پیام/
گزارش از غزاله عربگل