خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: کارشناسان ایران و شش قدرت جهانی طرف گفت‌وگو از روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، گفت‌وگوهای یک‌هفته‌ای خود را بر سر برنامه اتمی تهران آغاز می‌کنند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، هیئت ایرانی برای شرکت در گفت‌وگوهای مربوط به بازنگری در توافق خلع سلاح اتمی که در مقر سازمان ملل برگزاری می‌شود، هفته گذشته به نیویورک رفته و گفت‌وگوهای کارشناسی در حاشیه برگزاری کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی برپا می‌شود. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش  داد: نمایندگان ایران، انگلیس، چین، فرانسه، آمریکا، روسیه و آلمان تا ۲۹ تیر ماه فرصت دارند تا به توافقی کامل در مورد بموضوع هسته‌ای ایران دست پیدا کنند. در حال حاضر طرف‌ها توافقی کوتاه‌مدت دارند که بر پایه آن به صورت داوطلبانه بخش‌هایی از برنامه اتمی ایران تعلیق شده، بخش‌هایی از تحریم‌های جهانی کاهش یافته است. این توافق موقت در ۲۹ تیر ماه، به پایان می‌رسد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: هنوز گفت‌وگو بر سر سخت‌ترین قسمت‌های این برنامه مانده است.

اما همین خبرگزاری از قول روسیه، سازمان انرژی اتمی و کارشناسان می‌گوید به نظر می‌رسد که قصد رسیدن به توافقی کامل وجود دارد.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، روز یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه اعلام کرد که ماسیمو آپارو، مدیرکل پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برای گزارش‌دهی آغاز اجرای گام اول برنامه اقدام مشترک ژنو از سوی ایران، وارد تهران شده است.

این مقام دولتی گفته است که گزارش این اقدامات در بازدید روزهای دوشنبه و سه شنبه (۱۵ و ۱۶ اردیبهشت) ماسیمو آپارو، از معدن ساغند و کارخانه تغلیظ اردکان یزد ارائه خواهد شد.

به گفته آقای کمالوندی در پی این بازدید ایران می تواند بگوید که هفت اقدام مورد توافق ایران و آژانس در راستای همکاری‌های انجام شده در برنامه اقدام مشترک [تعلیق برنامه اتمی در برابر کاهش تحریم‌ها] مثل شش مورد قبلی در زمان مورد توافق انجام شده است و در واقع می‌توان گفت که این هفت اقدام به زودی نهایی می شود.

دیدار کارشناسان اتمی در نیویورک، مقدمه‌ای برای ادامه مذاکرات در سطح مقام‌های عالی هفت کشور است که قرار است از ۱۳ ماه مه (یک هفته دیگر) در وین، اتریش، از سر گرفته شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول "پاتریسیا لویس"، رئیس پیشین موسسه تحقیقات در مورد خلع سلاح اتمی وابسته به سازمان ملل، می‌گوید در رویکرد ایران به برنامه اتمی در مقایسه با دو سال پیش "غییری بزرگ" رخ داده است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار