محمدحسین فاتحی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص رشد 30 درصدی اجارهها در تهران اظهار داشت: مردم با منابع مالی خود امکان سرمایهگذاری ندارند به همین دلیل بیشتر به سمت اجارهنشینی سوق پیدا میکنند و این نمودی از شرایط نامساعد خرید منزل و هم شرایط بازار برای سرمایهگذاری است.
فاتحی با بیان اینکه رشد 30 درصدی قیمت اجاره هیچ ارتباطی با شروع فاز دوم هدفمندی یارانهها ندارد، تصریح کرد: فاز دوم هدفمندی یارانهها تازه شروع به کار کرده و اگر هم تأثیری داشته باشد در چهار ماه آتی مشخص خواهد شد مگر اینکه برخی از گروهها به خاطر منافع صنفی این موضوع را به هم ارتباط دهند هیچ ارتباط منطقی و اقتصادی حداقل در همان 30 درصد وجود ندارد.
کارشناس اقتصادی ادامه داد: متوسط هزینه خانوار در تهران یک میلیون و 800 هزار تومان بوده و متوسط درآمد یک میلیون و 740 هزار تومان که از این مبلغ نزدیک به دوسوم را خوراک و مسکن که 45 تا 50 درصد آن را مسکن تشکیل میدهد که این افزایش 30درصد باعث فقر بیشتر و پایین آمدن قدرت خرید مردم مخصوصا مستأجرها خواهد شد.
وی تصریح کرد: بیشترین ضرر شامل حال قشر کمدرآمد و مستاجرها میشود و وزن اجاره در بودجه خانوار بسیار بالاست و همین دلیل از هر تغییری تأثیر مطلوب یا نامطلوبی در بودجه خانوار شهری میگذارد.
انتهای پیام/