رییس سازمان انرژی‌های نو گفت: 900 مگاوات انرژی بادی و خورشیدی که قرار بود براساس ماده‌ی نوزده بودجه 92 ساخته شود در انتظار مجوز سازمان برنامه ریزی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، یوسف آرمودلی رییس سازمان انرژی‌های نو ایران " سانا" در نشست خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه 900 مگاوات که براساس ماده نوزده قانون بودجه 92 قرار بود احداث شود در چه مرحله‌ای است گفت: براساس هماهنگی‌های صورت گرفته مجوز ساخت 300 مگاوات نیروگاه خورشیدی و 600 مگاوات نیروگاه بادی از سوی وزارت نیرو داده شده است و منتظر جواب سازمان برنامه‌ریزی و تعیین منابع آن هستیم.

وی درادامه افزود: به دلیل سازگاری انرژی تجدید پذیر با محیط زیست تمام تلاشمان برآن است که از انرژی‌های نو که بدون سوخت‌ها فسیلی انرژی برق تولید می‌کنند حمایت کنیم.

آرمودلی ادامه داد: برهمین اساس خرید هر کیلو وات ساعت انرژی تولید شده توسط نیروگاه‌های تجدید شونده را از 130 تومان به 440 تومان رسانده‌ایم.

وی با بیان اینکه کشورمان ظرفیت 40 هزار مگاوات نیروگاه بادی را دارد افزود: به دلیل محدودیت منابع مالی تا کنون نتوانستیم از این ظرفیت و پتانسیل استفاده‌ی لازم را کنیم.

وی اظهار داشت: با نگاه دولت جدید به بحث انرژی‌های تجدید پذیر تاکنون توانسته‌ایم نقاط مناسب برای نصب این نیروگاه‌ها را شناسایی کنیم.

*** قراردادهای جدید انرژی‌های تجدید پذیر 440 تومانی خواهد بود

رییس سازمان انرژی‌های نو با بیان اینکه کسانی که پیش از این از سازمان انرژی‌های نو مجوز ساخت انرژی‌های نو را گرفته‌اند قیمت برقشان با حساب تعدیل‌ها 220 تومان خواهد بود،ادامه داد: تنها کسانی که در سال‌ اخیر مجوز خود را دریافت کرده‌اند قیمت هر کیلو وات برق آن‌ها 440 تومان خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این قرار دادهای خرید تضمینی 20 ساله بسته می‌شد و در حال حاضر این قرار دادها 5 ساله است و این امر باعث نارضایتی بخش خصوصی شده است گفت: در این خصوص در حال رایزنی هستیم و در آینده ای نزدیک جزئیات تصمیمات گرفته شده اطلاع رسانی خواهد شد.

وی در ادامه تصریح کرد:در بحث ساخت تجهیزات نیروگاه‌های تجدید پذیر در جایگاه مناسبی هستیم افزود: در حال حاضر توربین‌های نیروگاه منجیل ساخت داخل است .

وی افزود: خط تولید توربین‌های 660 مگا واتی در کشور راه اندازی شده و همچنین انتقال تکنولوژی توربین‌های 2.5 مگاواتی صورت گرفته است.

آرمودلی تاکید کرد: در حال حاضر متوسط قیمت برق خریداری شده در کشور پایین است و این امر موجب می‌شود تا سیستم توانایی رقابت نداشته باشد.

*** تعیین تکلیف مناقصه نیروگاه زمین گرمایی تا دو ماه آینده


وی همچنین درخصوص نیروگاه زمین گرمایی نیز گفت: به علت کمبود منابع مالی ساخت این نیروگاه کمی طولانی شد و امیدواریم تا دو ماه آینده مناقصه ساخت نیروگاه زمین گرمایی مشخص شود.

وی تصریح کرد: کارهای حفاری این نیروگاه انجام شده و با انجام مناقصه تا یک سال آینده امیدواریم این نیروگاه وارد مدار شود.

آرمودلی همچنین درخصوص جزئیات این نیروگاه گفت: چا‌ه‌های حفر شده در این نیروگاه درهر ثانیه 100 لیتر فوران دارد واین بدان معنی است که تا هفت مگاوات توانایی تولید برق خواهیم داشت.

وی در پایان گفت: سه نیرو گاه بخش خصوصی که برق تجدید پذیر تولید می‌کنند بین 1 تا 2 میلیارد بدهی داریم و از برق تولید شده از این نیروگاه‌ها در حدود 100 میلیون متر مکعب گاز صرفه جویی می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار