تبریز/

برداشت بی رویه گیاهان خوراکی و دارویی شهرستان مراغه را تهدید می‌کند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه گفت: برداشت بی رویه گیاهان خوراکی و دارویی پیش از زمان گل دهی به صورت غیر اصولی سبب تخریب منابع طبیعی و انقراض این گونه ها می شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،، میرجعفر رضوی پیش از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد:  هر سال با آغاز فصل بهار و رویش گیاهان دارویی و خوراکی در مراتع سهند و ارتفاعات این شهرستان برداشت بی رویه آن ها توسط برخی افراد سودجو صورت می گیرد.

وی افزود: اقدام این افراد سبب می شود گیاهان بدون مراحل تکامل و زایش از بین بروند و این امر آسیب جدی به وضعیت پوشش گیاهان در منطقه وارد می کند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه گفت: برخی از افراد سودجو برای سرعت دهی و سهولت کار از ابزارهایی مانند کاردک برای بیرون آوردن کامل ریشه گیاهان استفاده می کنند که این عمل آن ها اکوسیستم منطقه را با مشکل جدی روبه رو می کند.

رضوی اظهار کرد: برداشت گیاهان خوراکی و دارویی از مراتع پیش از زمان رویش کامل و گل دهی ممنوع بوده و این اقدام موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و منابع طبیعی منطقه می شود.

وی با اشاره به اینکه اقدام این افراد به پوشش گیاهی مناطق مرتعی آسیب می رساند، گفت: بهترین زمان برداشت این نوع گیاهان، پس از گل دهی و نیمه دوم اردیبهشت است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه گفت: بردن دام به مراتع و چرای زودهنگام دام و حیوانات باربر در آغاز رویش گیاهان دارویی و خوراکی نیز موجب تخریب و از بین رفتن این نوع گیاهان در مراتع و مناطق سرسبز این شهرستان می شود.

رضوی خاطرنشان کرد: بیشترین تراکم گیاهان خوش خوراک و دارویی در این شهرستان مربوط به روستاهای کرده ده، قراتلو، یای شهری و گل چوان بوده و ساکنان و بهره برداران این مناطق باید از منابع طبیعی روستاهای خود حفاظت کنند.

وی گفت: با صدور اطلاعیه ای از سوی این اداره به ساکنان روستاهای شهرستان های همجوار دامنه های سهند، نسبت به چرای زودرس و حضور دام های مازاد در مراتع هشدار داده شده که در صورت مشاهده با آنان برخورد می‌شود.

رضوی بهترین زمان برای چرای دام ها در مراتع را نیمه دوم خرداد اعلام کرد.

انتهای پیام/ م

منبع: تسنیم
برچسب ها: مراغه ، گیاهان ، دارویی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.