به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، منصور معظمی در چهارمین گردهمایی مهندسین پلیمر و شیمی کشور اظهار داشت: در حوزه کارآفرینی و توسعه صنایع پلیمر قدمهای برزرگتری برداشته شده است در سال گذشته 6 جلد کتاب را دراین بخش منتشر کردیم و امیدواریم در سال 93 بتواینم سازمان مهندسین را در این حوزه به تصویب برسانیم.
وی تصریح کرد: امید می رود که در امسال در صنعت پلیمر و پتروشیمی کشور اتقاقات خوبی بیفتد در سالهای گذشته این صنعت مورد بی مهری و بی وفایی در حوزه واگذاری های موجب شد که زنجیره ارزش در صنعت پلیمر دچار مشکل شود به طوری که امروز در رنگینگ بین المللی این صنعت حدود 30 واحد نزول کرده است.
معظمی افزود: تلاش وزارت نفت این است که صنعت پلیمر را به هویت گذشته خود بازگرداند و به بازسازی و نوسازی این صنعت بپردازیم که در این راستا سرمایه گذاری بخش غیردولتی مورد توجه است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه بستر توسعه در صنعت نفت کشور آرام آرام در حال فراهم شدن است، گفت: در تبصره 2 قانون بودجه سال 93 سرفصل هایی گذاشته شده که موتور محرک صنعت نفت خواهد بود.
وی ادامه داد: زمانی که دولت یازدهم صادرات نفت ما 700 هزار بشکه در روز بود در حالی که در این مدت دوبرابر شده و اکنون به یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز رسیده است که این رقم متشکل از نفت خام و میعانات گازی است.
پیش بینی 10 میلیارد دلاری صادرات در بودجه امسال معظمی با اشاره به صادرات روزانه یک میلیون بشکه ای نفت و 200 هزار بشکه ای میعانات گازی مورد تأکید قانون بودجه 92 کشور، اظهار داشت: متوسط صادرات ما در سال گذشته بیش از این بوده و حدودا موفق شدیم 10 میلیارد دلار بیش از تأکید بودجه 92 درآمدزایی از صادرات نفت و میعانات داشته باشیم. پیش بینی می شود در سال 93 میزان صادرات از نظر حجم و ارزش افزایش یابد.
معاون وزیر نفت، سال 92 را بدترین سال کشور در طول سالهای گذشته از نظر تأمین انرژی دانست و گفت: در سال گذشته 28 میلیارد لیتر سوخت مایع مورد مصرف نیروگاهها قرار گرفت که ارزش این سوخت معادل 30 میلیارد دلار است.
8 میلیارد دلار کاهش تولید پتروشیمی ناشی از کمبود گاز وی ادامه داد: این در حالی بود که در سال گذشته ناچار شدیم گاز بسیاری از صنایع بزرگ را قطع کنیم و صنعت پتروشیمی نیرو به دلیل کمبود سوخت، 7.5 میلیون تن کاهش تولید به ارزش 8 میلیارد دلار داشت.
معظمی با بیان اینکه در سال جاری 80 تا 100 میلیون مترمکعب به تولید روزانه گاز کشور افزوده خواهد شد، تصریح کرد: پیش بینی می کنیم سال 93 سال بدون مشکلی در تأمین گاز مصرفی کشور باشد.
وی افزود: قرارداد صادرات گاز به عمان که سال 92 نهایی شد تا پایان سال 94 به اجرا می رسد و امسال قرارداد سال صادرات گاز به عراق اجرایی خواهد شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه هم اکنون صادرات گاز ایران به ترکیه در حال انجام است، گفت: پیش بینی شده تا سال 97 ارزش صادرات گاز ایران به 80 میلیارد دلار در سال برسد و ظرفیت پالایشی کشور که اکنون یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز است در سال 97 به 3 میلیون بشکه در روز برسد.
8 واحد پالایشگاهی جدید در عسلویه احداث می شود معظمی از اتمام کارهای مقدماتی احداث 8 واحد پالایشگلاهی میعانات گازی در عسلویه خبر داد و گفت: ظرفیت سرمایه گذاری این 8 واحد در پایان اردیبهشت ماه اعلام یم شود تا کسانی که علاقه مند به سرمایه گذاری هستند، اقدام به سرمایه گذاری کنند.
وی ادامه داد: شدت انرژی در کشور ما بسیار زیاد است به روایتی 3 تا 4 برابر متوسط جهانی است که پیش بینی کرده ایم با انجام تمهیدات ساده آنرا کاهش دهیم.
معظمی با اشاره به برنامه وزارت نفت برای فعال شدن شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: 3 روز پیش یک تفاهم اجرایی بین وزارت نفت و وزارت کشور به امضا رسید تا کار اصلاح مصرف انرژی را از وزارت کشور آغاز کنیم و در ادامه این کار را با همکاری دیگر وزارتخانه ها انجام دهیم.
وی گفت: پیش بینی می شود سال 93 سال خوبی برای توسعه صنعت نفت کشور در حوزه انرژی باشد . در سال 94 قرارداد صادرات گاز به عمان نهایی خواهد شد و قرارداد عراق در سالجاری اجرایی می شود به طوری که در شهریور یا مهرماه سال 93 صادرات گاز به عراق خواهیم داشت.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: پیش بینی شده تا سال 97 حجم صادرات 80 میلیارددلار باشد و در کنار این موضوع یک توسعه گستره در حوزه پالایشگاهی خواهیم داشت.
انتهای پیام/