به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان ، دبیرعلمی این کارگاه گفت: پس از برگزاری موفقيت آميز اولين و دومين كارگاه رئولوژي ايران دردانشگاه صنعتی اصفهان و استقبال جامعه ي دانشگاهي و صنعتي كشور از آن، سومين كارگاه رئولوژي ايران روزهاي 4 و 5 تيرماه سال جاری در این دانشگاه برگزار خواهد شد.
کیقباد شمس هدف از برگزاری این کارگاه را بررسی آخرین یافته های علم رئولوژی، شناسایی وارتباط محققان وپژوهشگران رئولوژی در حوزه های مختلف پژوهشی وصنعتی کشور به منظورهمکاری در ارتقاء، گسترش و ترويج بيش از پیش جنبه هاي كاربردي و نظري این علم وبسط آموزش و پژوهش در ابعاد مختلف آن بیان کرد.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان رئولوژی را زیرمجموعه ي مکانیک پیوسته و از علوم جدید بین رشته ای عنوان کرد وگفت: رشته هایی چون مهندسی شیمی، مواد، مکانیک، پلیمر، صنایع غذایی، عمران ونیزگرایش های مرتبط با علوم و صنايع پزشکی وداروسازی، شیمی، فیزیک و ریاضی و مواد و مصالح ساختماني از جمله رشته های مرتبط با این علم هستند.
وی تنوع و کاربری گسترده رئولوژی درتوليد انواع موادغذایی، محصولات پلیمری، سوسپانسیون ها، امولسیون ها و رنگ ها و ... را سبب افزایش اهمیّت وکاربرد این علم دانست و افزود: مطالعه رفتار سيالات برخوردار از خواص دوگانه جامد-مايع که بر اثر اعمال تنش به آن ها رفتار ي متفاوت با رفتارسيالات ساده يا اصطلاحاً سيالات نيوتني از خود نشان مي دهند عرصه ي فعاليت علم رئولوژی می باشد.
دبیرعلمی سومين کارگاه رئولوژی ایران با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد مقالات دریافت شده در این دوره از کارگاه در مقایسه با دوره های قبلی برگزاری آن، از حضور " پرفسور رونالد لارسون" استاد برجسته دانشگاه میشیگان امریکا و شناخته شده ترين رئولوژيست دنيا بعنوان ميهمان و سخنران ويژه در این کارگاه خبر داد.
وی تنوّع مقالات رسیده به دبیرخانه این کارگاه با توجه به گستردگی بین رشته ای این علم را بسیار حائز اهمیّت توصیف کرد و اظهار داشت: در سومين كارگاه رئولوژي ايران بر جنبه هاي كاربردي و صنعتي این علم تأکید خواهد شد.
وی شيوه هاي محاسباتي، رئولوژي كاربردي و صنعتي و مرزهاي دانش در علم و مهندسي رئولوژي را از جمله موضوعات مورد بررسی در نخستين روز برگزاری این کارگاه بیان کرد و افزود: سخنرانی ها در این کارگاه به زبان انگلیسی خواهد بود و مقالات شفاهی و پوسترهای پذیرفته شده، در دومین روز از کارگاه به زبان فارسي يا انگليسي ارائه خواهد شد.
وی تصریح کرد: در پايان این كارگاه ضمن صدور تأییدیه براي شركت كنندگان در كارگاه و ارائه كنندگان مقالات، مجموعه ي مقالات و متن سخنراني ها ضبط و بصورت DVD در اختيار شركت كنندگان قرار خواهد گرفت.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان يكي از نتايج بر گزاري اولين و دومين كارگاه رئولوژي ايران را شكل گيري "انجمن رئولوژي ايران" دانست و ابراز اميدواري كرد كه برگزاري سومين كارگاه رئولوژي ايران موجب افزايش فعاليتهاي آموزشي-پژوهشي در اين زمينه ي علمي و فني بسيار جذاب و اثر بخش شود.
وی در پایان اضافه کرد: علاقه مندان به ارائه اثر يا شركت در این کارگاه مي توانند با مراجعه به سایت iwr2012.iut.ac.ir و دریافت فرم ثبت نام، نسبت به ثبت نام و ارسال مقالات خود اقدام نمایند./س