![مسیرهای راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/21/20333058_106.jpg)
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد،به نقل از روابط عمومي عشاير استان تیمور شعبانی گفت : اکنون که زمان کوچ بهاره عشایر رسیده این قشر با بزرگترین مشکل که تصرف ایلراه ها از سوی افراد محلی و نبود مرتع در مسیر کوچ است روبه رو شده اند.
وی اظهار داشت: ایلراه های خراسان شمالی از سه مسیر اصلی تشکیل شده که ایلراه شمالی از شمال شهرستان های قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگلان و مراوه تپه می گذرد.
وی افزود : ایلراه جنوبی در مسیر جنوبی نواحی قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، جنوب بجنورد، قوری میدان و مراوه تپه است و ایلراه میانی نیز از قوچان تا مانه و سملقان ادامه دارد که در حاشیه رودخانه اترک، کالی مانی و مراوه تپه امتداد دارد.
وی افزود: هر کدام از مسیرهای فوق بیش از 400کیلومتر طول دارند.
شعبانی گفت: عشایر برای رسیدن به مناطق قشلاقی حدود 35 روز باید مسیر ایلراه ها را طی کنند و دام نیز از مرتع استفاده کند اما متاسفانه به علت از بین رفتن مراتع و حتی نبود و تخریب ایلراه ها، مجبورند که دام خود را در مدت کوچ به صورت دستی تغذیه کنند.
وی افزود: به علت خشکسالی گذشته و کمی بارندگی ها، مراتع قشلاقی عشایر استان در استان گلستان نیز با کمبود علوفه مواجه است و عشایر نمی توانند در این منطقه بیشتر بمانند و ناگزیر از کوچ به سوی مناطق ییلاقی هستند.
شعبانی گفت: از سویی مراتع مناطق ییلاقی نیز به علت سردی هوا و کمبود بارش برف و باران در طی سال، غنای چندانی ندارد و هنوز برای ورود دام آماده نشده است.
وی خواستار توجه جدی مسوولان به ایلراه های عشایری استان شد و افزود: طبق نقشه باید مسیر کوچ عشایر از متصرفان بازپس گرفته شود تا این قشر در زمان کوچ با مشکل مواجه نشوند.
وی گفت: برخی اوقات عشایر مجبور می شوند دام های خود را از کنار جاده عبور دهند که این امر مشکلاتی برای آنان ایجاد خواهد کرد.
شعبانی افزود: توسط نیروی انتظامی، پاسگاه ها و بسیج در مسیر کوچ امنیت لازم برقرار است و توسط اداره کل امور عشایر آبرسانی سیار به این قشر انجام می شود.
هم اکنون سه هزار و 500 خانوار عشایری با جمعیتی حدود 20 هزار نفر در قالب دو ایل و 38 طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در خراسان شمالی به سر می برند که با 700هزار راس دام خود در حال کوچروی هستند./س