جرم گیری اصولی و صحیح هیچ تاثیر منفی بر روی دندان ندارد بلکه باعث جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان می‌شود و با پاک کردن جرم از سطح دندان فضاهای رشد میکروبها حذف می‌شود و سلامت لثه برمی‌گردد.

دکتر بهروز امینیان دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: جرم دندان به عنوان یک سطح خشن و ناصاف محل رشد میکروبها و باکتری‌هاست و همینطور یک زمینه مساعد برای بیشتر آهکی شدن و ضخیم‌تر شدن لایه جرم است.

وی ادامه داد: این باکتری‌ها باعث عفونت لثه و انتقال عفونت به بافت مجاور دندان و نهایتا ایجاد بوی بد دهان و تحلیل لثه و استخوان و پوسیدگی دندان می‌شود  ظاهر لثه ملتهب و عفونی، براق بودن سطح آن، متورم بودن و شکل بادکنکی برجسته است که در اثر تماس هر چیزی خون چکان می‌شود.

امینیان افزود: لثه سالم باید محکم و ثابت بوده و براق نباشد به اصطلاح نمای پوست پرتقالی داشته باشد هر چه مقدار جرم در اطراف دندان بیشتر می‌شود تحلیل استخوان بیشتری صورت می‌گیرد و دندان با از دست دادن استخوان دربرگیرنده‌اش لق می‌شود.

وی در خصوص اینکه آیا با جرم گیری لثه به حالت اولیه برمی‌گردد یا نه، اذعان داشت: لثه‌ای که تحلیل رفته با جرم‌گیری ترمیم نمی‌شود ولی جرم گیری باعث می‌شود که روند تحلیل حتی ممکن است حجم لثه بعد از جرم گیری متوقف شود کمتر هم شود به این دلیل که ورم ناشی از وجود جرم از بین می‌رود.

وی در پایان اظهار داشت: معاینات دوره‌ای لثه و دندان توسط دندانپزشک، مسواک کردن مرتب و استفاده از نخ دندان احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را بسیار کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: دندان ، لثه ، باکتری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.