به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، هفتهنامه تایم طی گزارشی نوشته است: آینده روشنی پیش روی اقتصاد مکزیک خواهد بود اگر اصلاحات اقتصادی در این کشور با موفقیت انجام شوند.
این هفتهنامه از رئیس جمهور مکزیک، "انریکو پنا نیتو" به عنوان رهبر کمیته نجات مکزیک یاد کرده است، کمیتهای که در آن وزیر کشور و وزیر اقتصاد مکزیک نیز حضور دارند.
وزیر کشور مکزیک باید بتواند امنیت را به این کشور بازگرداند و فعالیت کارتلهای مواد مخدر در مکزیک را محدود کند تا شهرت مکزیک در میان سرمایهگذاران بهبود یابد و وزیر اقتصاد مکزیک باید آزادسازی اقتصادی در این کشور را به پیش ببرد.
هفته نامه تایم از نرخ پایین بیکاری، رشد اقتصادی قابل قبول و دستمزدهای نه چندان بالا در بخش تولید به عنوان اخبار خوب در مورد اقتصاد مکزیک یاد کرده و نوشته که نرخ بیکاری در مکزیک به4.76 درصد رسیده و این در حالی است که وقتی "انریکو پنا نیتو" حدود یک سال پیش کار خود را به عنوان رئیس جمهور مکزیک آغاز کرد، نرخ بیکاری در این کشور 5 درصد بود.
گفتنی است، متوسط نرخ بیکاری در منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب در سال 2013 معادل 6.3 درصد بود.
همچنین برآورد میشود که اقتصاد مکزیک در سال 2014 به میزان 3 درصد رشد کند و این در حالی است که اقتصاد برزیل که از آن به عنوان یکی از اقتصادهای نوظهور یاد میشود در سال جاری احتمالا تنها 2.3 درصد رشد خواهد کرد.
همچنین در حالی که دستمزدها در بخش تولید چین رو به افزایش است، به همین خاطر انتظار میرود که تا سال 2015 دستمزدهای بخش تولید در چین به میزان 19 درصد بالاتر از دستمزدهای بخش تولید در مکزیک باشد، پدیدهای که میتواند باعث ایجاد مزیت رقابتی در بخش تولید مکزیک شود.
البته در مورد مکزیک تنها خبرهای امیدوارکننده به گوش نمیرسد و نگرانیهایی نیز در مورد آینده این کشور به چشم میخورد، برای مثال نرخ خودکشی در مکزیک از 9.8 نفر در میان هر 100 هزار نفر در سال2002 به 22 نفر در سال 2012 رسیده است، در حالی که نرخ خودکشی در آن سال در آمریکا 4.7 نفر از میان هر 100 هزار نفر بود.
نابرابری درآمد نیز چالش دیگری برای اقتصاد مکزیک است.
انتهای پیام/