به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی تلگراف، "امبروس اوانز-پریچارد"، سردبیر امور تجاری و اقتصاد بینالمللی بيان كرد: با توجه به کاهش تدابیر مربوط به سیاستهای تشویقی اقتصادی و پولی در آمریکا و چین، انفعال بانک مرکزی اروپا و نابسامانی اقتصادی در بازارهای کشورهای دارای اقتصاد نوظهور، این سؤال اساسی مطرح میشود که آیا اقتصاد جهانی در حال وارد شدن به مرحله جدیدی از بحران بزرگ اقتصادی و اعتباری است که جرقه اولیه آن در سال 2008 میلادی در آمریکا زده شد و به سایر نقاط جهان سرایت کرد.
در آن بحران که هنوز هم تبعاتش در بسیاری از کشورها و بازارهای دنیا احساس میشود، بسیاری از بازارها تقریباً با فروپاشی یا ورشکستگی کامل مواجه شدند و اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان نیز به رکود شدید کشیده شدند.
اکنون نیز بانکهای مرکزی "آمریکا" و "چین" تدابیر تزریق نقدینگی به بازارهای این دو کشور به منظور تحریک فعالیتهای اقتصادی را کاهش دادهاند.
ظاهراً به نظر میرسد دو بانک مرکزی یاد شده، هیچ نگرانی خاصی در رابطه با تبعات ویرانگر سیاست مزبورشان بر اقتصاد کشورهای نوظهور ندارند.
این در حالی است که بسیاری از سرمایهگذاران هماکنون سرمایههای خود را از بانکهای این کشورها خارج کرده و باعث سقوط ارزش واحدهای پولی کشورهایی مانند "آرژانتین"، "ترکیه" و امثال آن شدهاند.
بانک مرکزی اروپا نیز به درخواستهای فزاینده برای وارد عمل شدن و مقابله با انقباض اقتصادی که مهار کردن آن به نوبه خود، باعث کاهش فشارها بر بازارهای نوظهور میشود، بیاعتنایی کرده است.
انتهای پیام/