مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: حداقل پنج تکه از میوهها و سبزیهای مختلف در هر روز که میتواند شامل میوهها و سبزیهای تازه، کنسروی (درصورت نبودن تازه)، خشک شده و آب میوه را مصرف کنید.
غذاهای دارای نشاسته مثل نان سبوسدار، ماکارونی، برنج و سیبزمینی میتواند کالری مناسب برای طول روز را فراهم کند. مقدار کافی فیبر که در نان سبوسدار و غلات صبحانه، ماکارونی، برنج، حبوبات (عدس و لوبیا)، میوه و سبزی یافت میشود. بعد از تولد نوزاد، برخی مادران دچار مشکلات روده و یبوست میشوند که فیبر میتواند به درمان هر دوی این بیماریها کمک کند.
این متخصص در ادامه اظهار داشت: غذاهای لبنی مثل شیر، پنیر و ماست که حاوی کلسیم هستند و منبع مفیدی از پروتئین هستند میتواند به غنی شدن شیرمادر کمک کند.
سعی کنید در طول روز به مقدار کافی مایعات مصرف کنید در هر روز، حداقل 1 تا 2 لیتر (6 تا 8 لیوان) مایعات بخورید.
کیمیاگر در مورد غذاهایی که باید از آنها پرهیز کرد گفت: خوردن ماهی برای سلامتی خوب است اما در یک هفته بیشتر از دو تکه ماهی روغندار نخورید. از این نوع ماهیها میتوان به ماهی تن تازه (نه ماهی کنسرو شده که ماهی روغندار محسوب نمیشود) قزل آلا، ماهی خال خالی، ساردین و ماهی آزاد اشاره کرد. برخی ماهیهای دیگر هم که سطوح جیوهای در آنها وجود دارد و ممکن است از طریق شیرمادر به کودک منتقل شود مثل ماهی کوسه، اره ماهی که از خوردن آنها هم باید خودداری کرد.
انتهای پیام/