جمیل علیزاده شایق در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه مسائل مطرح شده در مورد آلودگی برنجهای داخلی سوء تفاهمی از ناحیه وزارت بهداشت بود، اظهار داشت: در جلسهای که با حضور وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت مجلس، و انجمن برنج کشور برگزار شد به این نتیجه رسیدیم که این وزارتخانه در این زمینه مقصر نبوده است.
وی با اشاره به رواج یافتن تقلب در زمینه اختلاط برنجهای داخلی با انواع نامشخص خارجی و عرضه این محصولات با برندهای ایرانی، افزود: تعدادی از این کیسهها تصادفا به دست وزارت بهداشت و درمان رسیده و آنها با بررسی این محصولات به آلودگی آنها پی بردهاند.
شایق اضافه کرد: مسئولان این وزارت خانه اعلام کردند از اختلاط برنجهای مذکور بیخبر بودند.
رئیس انجمن برنج با بیان اینکه در این رابطه دو ایراد بر وزارت بهداشت وارد شد، افزود: اولا آنها حق نداشتند قبل از اطمینان کامل اسامی این برندها را اعلام کنند چون این برندها آبروی محصولات داخلی هستند و این اقدام وزارت بهداشت تمام محصولات داخلی را زیر سوال برد.
شایق افزود: همچنین آنها نباید بلافاصله به فروشگاههای زنجیرهای اعلام میکردند که برنجهای مذکور را از چرخه محصولات فروشی خارج کنند.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت خود این مسئله را قبول دارد، گفت: انجمن برنج و وزارت جهاد کشاورزی توانستند از دانشگاههای علوم پزشکی گیلان و مازندران گواهی عدم آلودگی برنجهای داخلی را دریافت کنند.
شایق تأکید کرد: گرچه مابه این مسئله یقین داشتیم ولی این امر نیازمند مستندات علمی لازم بود.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت مبتکر جلسه مذکور در زمینه بررسی موضوع آلودگی برنجهای داخلی بوده است، افزود: طي این جلسه به این نتیجه رسیدیم که برنجهای ایرانی هیچ گونه آلودگی ندارند.
شایق اضافه کرد: حتی اگر کشاورزان در استانهای گیلان و مازندران اقدام به سمپاشی مزارع خود کنند با توجه به اینکه ماده موثره سم جذب برنج نمیشود آلودگی ایجاد نمیکند.
وی با تأکید بر اینکه تمامی کودها و سموم وارداتی به کشور تحت کنترل کامل هستند، تصریح کرد: بنابراین امکان آلودگی برنجهای داخلی صفر است.
*برنجهاي وارداتي شناسنامه ميگيرند دبیر انجمن برنج با اشاره به تصمیمات اخذ شده طی جلسه مذکور ادامه داد: قرار شد از این پس جلسه فوق به صورت دائم (یک بار در ماه) برگزار و تمام مسائل مربوط به بحث برنج در این جلسه بررسی و رصد شود.
شایق افزود: به این ترتیب موضوعی بدون تحقیق و بررسی کامل در جامعه مطرح نمیشود.
وی ادامه داد: همچنین قرار شد از اول فروردین سال ۱۳۹۳ تمام برنجهای وارداتی شناسنامهدار شده و کد رهگیری دریافت کنند.
شایق افزود: براین اساس وزارت بهداشت باید مبدأ تمام محصولات وارداتی را از وزارت صنعت بگیرد.
دبیر انجمن برنج تصریح کرد: اگر یکی از مقاصد برنجهای وارداتی معروف به آلودگی یا دارای تعداد زیادی کارخانجات صنعتی باشد خرید برنج از آنها صورت نمیگیرد.
شایق ادامه داد: بنابراین زمانی که وزارت بهداشت اطمینان پیدا کرد محصولات وارداتی از مکانهای مطمئن وارد میشوند و دارای گواهی عدم آلودگی هستند به آنها کد رهگیری اعطا میکند.
وی با اشاره به اینکه این کد روی کیسههای برنج درج میشود گفت: اگر کیسهای علی رغم داشتن کد رهگیری آلوده باشد حتما تخلفی در این زمینه صورت گرفته و این موضوع قابل پیگیری خواهد بود.
دبیر انجمن برنج با بیان اینکه در مرحله بعد طرح شناسنامه دار کردن برنج در مورد کارخانجات بسته بندی و شالی کوبی داخلی انجام میگیرد، افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر ما ۳۶۰۰ کارخانه شالی کوبی داریم و شناسایی این کارخانجات کاری مشکل است، اقدام فوق به تدریج انجام میشود.
شایق ادامه داد: بخشی از این کارخانجات در سال ۹۳ و باقی نیز طی چندسال آتی کد رهگیری اخذ میکنند.
*سازمانهاي نظارتي تخلفات را كنترل كنند وی تاکید کرد: موضوع مهمی که انجمن برنج، وزارت جهاد، وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس از مسئولان مربوطه خواستارند این است که سازمانهای نظارتی بر تخلفاتی که در زمینه اختلاط برنجهای داخلی و خارجی انجام میشود، کنترل داشته باشند.
شایق اضافه کرد: اگر ۳ سال پیش که انجمن برنج اعلام کرد عرضه برنجهای تقلبی در تهران روز به روز بیشتر میشود، به حرف ما گوش میدادند امروز این مسایل پیش نمیآمد.
وی افزود: ما از اعضای انجمن برنج در گیلان و مازندران درخواست کردیم به تولیدکنندگان داخلی اطمینان دهند مسئله آلودگی برنجهای داخلی رفع و از این محصولات رفع اتهام شده است.
انتهای پیام/