به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی، وزیر خارجه روسیه و آندری دشچیتسیا همتای اوکراینی او برای اولین بار از زمانی که ورود روسیه به کریمه باعث یک بحران دیپلماتیک شد دیدار کردند.
همزمان لاوروف می گوید روسیه از چشم انداز اخراج از گروه ۸ نگرانی ندارد.
سایر اعضای این گروه از کشورهای صنعتی موافقت کرده اند که اجلاس برنامه ریزی شده آتی در روسیه برگزار نشود.
این درحالی است که نیروهای نظامی اوکراین پس از تسخیر پایگاه نظامی آنها در کریمه درحال ترک این ناحیه هستند.
کریمه یک ناحیه خودمختار و بخشی از اوکراین بود اما در یک همه پرسی اکثریت رای دهندگان کریمه که روس تبار هستند تصمیم به جدایی از اوکراین و پیوستن به روسیه گرفتند. پس از آن روسیه طی امضای پیمانی با کریمه این ناحیه را به خاک خود ملحق کرد.
اتحادیه اروپا و آمریکا می گویند که آن رای تحت اشغال نظامی روسیه انجام شد و ناقض قانون اساسی اوکراین است، بنابراین آن را مشروع نمی دانند و نمی پذیرند.
لاوروف روز دوشنبه در حاشیه یک اجلاس امنیت هسته ای در لاهه با آقای دشچیتسیا وزیر خارجه موقت اوکراین صحبت کرد.
لاوروف در کنفرانسی خبری گفت: "ما بینش خود در مورد ایجاد یک گفتگوی خوب ملی که همه شهروندان اوکراین را به حساب می آورد مطرح کردیم."
روسیه در طول این بحران همواره نسبت به وضعیت روس تباران اوکراین که به خصوص در شرق این کشور زندگی می کنند ابراز نگرانی کرده است.
او همچنین گفت "هیچ تراژدی بزرگی" نیست اگر مسکو از گروه ۸ اخراج شود.
او گفت: "اگر شرکای غربی ما فکر می کنند که این قالب دیگر به کار نمی آید، خوب باشد. حداقل این است که ما نمی کوشیم به این قالب بچسبیم."
باقی اعضای این گروه هم در حاشیه اجلاس روز دوشنبه در لاهه توافق کردند که اجلاس ماه ژوئن گروه هشت در روسیه لغو شود، که به گفته آنها به دلیل "تعرض" روسیه به اوکراین است.
گروه هفت کشور باقی مانده در عوض در همان دوره زمانی در بروکسل جلسه خواهد داشت.
جان کری وزیر خارجه آمریکا که دوشنبه با لاوروف دیدار کرد "نگرانی شدید" خود درباره تجمع نیروهای روسیه در آن سوی مرز اوکراین را مطرح کرده است. این موضوع را یک مقام وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با رویترز در میان گذاشت.
چندین عضو گروه هشت همچنین خواستار تعلیق عضویت روسیه از آن شده اند.
همزمان یولیا تیموشنکو نخست وزیر سابق اوکراین اصالت یک گفتگوی ضبط شده منتسب به خود که ظاهرا او در آن می گوید روسیه باید "سوزانده شود" و روس های اوکراین کشته شوند، تکذیب کرده است. تیموشنکو مدعی است که دستگاه های اطلاعاتی روسیه این صدا را، که در رسانه های روسی انعکاس گسترده ای داشته، تولید کردند.
البته او اذعان کرد که تلفنی با نستور شوفریچ عضو پارلمان اوکراین و از متحدان نزدیکش صحبت کرده اما گفت کلماتش طوری دستکاری شده که او را بی اعتبار کند.
آمریکا و اتحادیه اروپا با تحمیل یک رشته تحریم ها علیه افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به اقدام مسکو در الحاق کریمه واکنش نشان داده اند.
انتهای پیام/