به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛هدف از تهیه این استاندارد، ارائه معیارها و عوامل مرتبط با طرحهای بهینه ساختمانی و پستةای انتقال نیرو میباشد.
این استاندارد در پستهای 230 و 400 کیلوولت کاربرد دارد.
3- بررسی ساختمانها از نظر کاربری و مشخصه فضاها
بخش ساختمانی پستهای انتقال نیرو شامل قسمتهای ساختمان های (ابنیه) اصلی و جنبی، فونداسیونها، تسطیح و محوطهسازی، دیوارکشی، کانالهای کابل و سازههای مربوطه میباشد.
آن قسمت از ساختمانها که عموماً تحت نام ساختمان کنترل متعارف گردیده و در واقع مهمترین و اصلیترین ساختمان هر پروژه پست بشمار میآید با توجه به نوع کاربری آن،خود شامل چند قسمت است که عبارتند از:
- سالن کنترل و رله
- سالن تابلوها و تجهیزات فشار ضعیف AC و DC و شارژها (بطور مجزا و یا در اشتراک با سالن کنترل و رله).
- گالری کابل (برای پستهائی که دارای گالری کابل هستند).
- اطاق تجهیزات مخابراتی
- اطاق باطریها
اطاق باطریها با توجه به نحوه طراحی پست جهت استقرار یک یا دو سری باطری احداث میشود و از ضروریات مجموعه ساختمان کنترل میباشد. معمولاً اطاق باطریها 110 یا 125 ولت که برای تغذیه مصرف حفاظت و کنترل مورد نظر میباشد و اطاق باطریهای 48 ولت که مورد استفاده تجهیزات مخابراتی واقع میشود جدا از هم هستند. باطریها معمولاً روی ردیف پایههای نگهدارنده ضد زلزله نصب میشوند و بوسیله کابلهای مخصوص که معمولاً در ارتفاع نصب میشوند، ارتباط بین تابلوهای باطری شارژ و باطریها و همچنین ارتباط بین باطریها و تابلوهای توزیع DC برقرار میگردد.
ابعاد این اطاق با در نظر گرفتن تعداد، نوع، ظرفیت و طرز استقرار باطریها که بسته به نوع طراحی و تعداد فیدرها و اندازه پست متفاوت است، تعیین میگردد.
انتهای پیام/