به گزارش
خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران، فرا رسیدن بهار سال 93 بهانهای شد تا یادی از ورزشکارانی که در سال جدید دیگر در بین ما نیستند کنیم.
علیاکبر شکرای "پدر بوکس ایران" علی اکبر شکرایی در مدت عمر خود زحمت زیادی برای رشد و توسعه این رشته کشیدو بیشتر پیشکسوتان، مربیان و داوران به نوعی شاگرد وی به حساب میآیند.
شکرایی بامداد روز دوشنبه 23 اردیبهشت در سن 83 سالگی درگذشت.
مرحوم علیاکبر شکرایی، ریاست کمیته اجرایی فدراسیون و رئیس شورای اداره بوکس را در مدت فعالیتش بر عهده داشت.
مرحوم شکرایی استاد اکثر پیشکسوتان فعلی بوکس کشور در رده مربیان و داوران بود. وی سالها ریاست کمیته اجرایی فدراسیون بوکس در مسابقات کشوری را بر عهده داشت.
کاظم ساریخانی/ ابهام در مرگ قهرمان سابق جودو کاظم ساریخانی قهرمان سابق جودوی ایران و آسیا در ابتدای مهر 92 بر اثر عراضه مغزی در یکی از بیمارستانهای تهران در گذشت.
کاظم ساریخانی سابقه سه دوره قهرمانی آسیا و سالها قهرمانی جودوی کشورمان را داشت. سالها در اوزان 81 کیلو برای ورزش کشورمان افتخارآفرینی کرد.
ساریخانی برای سرمربیگری تیم جودوی عربستان در سال 86 به عربستان رفت. عدهای در شهر ریاض به دلایلی نامعلوم قصد جان قهرمان سابق جودوی جهان را کردند. این عده نه تنها غذای مسموم به خورد ساریخانی دادند همچنین آنها در یک نزاع کاملا ساختگی به شکل غافلگیرانه یک آمپول به ساریخانه تزریق کردند که حاصل تزریق این آمپول و مسمویت قبلی عارضهای برای قهرمان سابق جودو ایجاد کرد.
بر این اساس ساریخانی تعادل روانیاش را از دست داد و در بیمارستان روانی تهران بستری بود. سرانجام پس از سالها تحمل درد و رنج حاصل از آن اتفاق در تهران، ساریخانی در سن 37 ساگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
داود نصیری "پدر داوری ایران" داود نصیری اولین داور ورزش ایران در روز چهارشنبه 16 آذرماه 1392 در بیمارستان دی در سن 92 سالگی درگذشت.
نصیری که به پدر داوری ایران شهرت دارد در 14 تیرماه سال 1300 متولد شد. وی بازیکن تیم ملی فوتبال ایران، عضو باشگاه بانک ملی و قهرمان شنای ایران بوده است.
مرحوم نصیری در 4 رشته فوتبال،وزنهبرداری، واترپلو و بسکتبال درجه بینالمللی داوری داشت.
نصیری یکی از موسسان سازمان تربیت بدنی و دبیر کل کمیته ملی المپیک و معاون سازمان تربیت بدنی و رئیس فدراسیونهای شنا و وزنهبرداری نیز بوده است.
تدریس رشته ورزش و تربیت بدنی در دانشگاه تهران، دانشسرای عالی و دانشکده افسری ارتش از دیگر سوابق وی به شمار میرود.
بیوک آقا جویکار/ پای راستش را شاه قفل کرده بود بیوک آقاجویکار سرانجام پس از سالها تحمل بیماری آلزایمر به دور از هیاهو در سن 84 سالگی در اواخر آذرماه 92 از دنیا رفت.
شوتهای پای چپ آقاجویکار ویرانگر بدهند. هنوز برای ما ایرانی ها آر پی جی 7 مفهومی نداشت اما شوتهای جویکار این قدرت را داشت که هر آنکه سر راهش بود نقش بر زمین کند.
آقا بیوک پای راستش را شاه قفل کرده بود با همان پای چپ وی نواخت. با همین تک پا 143 گل در ردههای مختلف ملی و باشگاهی زد.
بیوک آقاجویکار را نخستین لژیونر تاریخ فوتبال ایران هم مینامند. جویکار در باشگاه ویکتوریا کلوب برلین در سال 1336بازی کرده است.
جعفر نامدار/ پرافتخارترین داور تاریخ فوتبال ایرانبعد از مرگ جویکار، همدورهای وی جعفر نامدار که بارها در تیم ملی با هم همبازی شده بودند در آمریکا در گذشت.
نامدار در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 میلیادی به عنوان مدافع در تیم شاهین بازی کرد و در تیم ملی ایران که در پیکارهای المپیک ژاپن شرکت کرد حضور داشت.
وی پس از خاتمه دوران بازیش، در عرصه داوری فعالیت کرد و در جام جهانی 1974 بازی استرالیا و شیلی در برلین غربی را قضاوت کرد.
وی همچنین در جام جهانی 1978 مصاف لهستان و مکزیک را با برتری 3 بر یک لهستانیها همراه بود قضاوت کرد.
نامدار همچنین در مسابقات المپیک 1972 و 1976 به قضاوت چند بازی پرداخت. وی هنگام مرگ 79 سال سن داشت.
مهندس کریم کشاورز از بازیکنان اصلی تیم ملی در دیدار با افغانستان در روز چهار شهریور 1320 بود 7 دی در سن 96 سالگی به علت کهولت سن درگذشت.
کشاورز در قطعه نامداران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
کریم کشاورز عضو اولین تیم ملی ایران بود که در 4 شهریور 1320 به کابل سفر کردند و دیدار دوستانه با تیم ملی افغانستان انجام دادند.
قرار بود تیم ملی ایران در آن سفر دو دیدار دوستانه با افغانستان انجام دهد که ملیپوشان از رادیوی فارسی زبان آلمان خبر حمله متفقین به ایران را میشنوند که این باعث شد دیدارها با افغانستان لغو شود.
مرحوم کشاورز غیر از عضویت در تیم ملی با تیم اصفهان قهرمانی در فوتبال ایران را در کارنامهاش داشت. وی پس از خداحافظی از فوتبال برای مدتی ریاست هیات کشتی اصفهان را نیز بر عهده گرفت.
مجید تشرفی یکی از تکنیکیترین سرزنان فوتبال تدافعی زمستان سال 92 نیز فصل بیمرگی نبود و ما در سوگ ورزشکاران نشستیم و آه کشیدیم.
مجید تشرفی بازیکن اسبق تیم فوتبال پرسپولیس در دهه 50 در 3 بهمن ماه دار فانی را وداع گفت.
مجید تشرفی در سالهای 1351 و 1352 عضو تیم فوتبال پرسپولیس بود در سال 1352 با پرسپولیس به قهرمانی جام تخت جمشید دست یافت. سابقه عضویت در تیمهای پیکان، بانک ملی، ماشینسازی و ابومسلم در کارنامه داشته است.
تشرفی به علت کسالت در منزل به استراحت پرداخت. چندی پیش در حاشیه رقابتهای جام یونس شکری از وی تجلیل و قدردانی به عمل آمد.
مجید تشرفی یکی از تکنیکیترین سرزنان فوتبال تدافعی جام تخت جمشید بعد از دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان درگذشت.
درگذشت ورزشکاران خارجی در سال 2013 جلما سانتوس اسطوره فوتبال برزیل
علاوه بر ورزشکاران ایرانی، چند تن از ورزشکاران خارجی هم در سال گذشته از دنیا رفتند.
جلما سانتوس اسطوره فوتبال برزیل در سن 84 سالگی پس از تحمل بیماری در بیمارستانی در شهر اویبرابا و به علت التهاب و عفونت ریوی در 5 مردادماه 92 فوت کرد.
توپچی سیاه چهره در چهار دوره پیاپی جام جهانی حضور داشت و در سه جام جهانی در سالهای 1954، 1958 و 1963 چنان درخشید که در تیم منتخب جهان جای گرفت و دو بار هم جام را بالای سر برد.
البته جلما سانتوس تنها تمامکننده امسال نبود، از نسل وی دو ستاره هم به آن دنیا پر کشیدند؛ اوزهبیو و لوئیس آراگونس
**اوزهبیو؛ پلنگ سیاه پرتغال اوزه بیو اسطوره فوتبال پرتغال بامداد یکشنبه 15 دی 92 در سن 71 سالگی در گذشت.
ایست قلبی دلیل مرگ پلنگ سیاه پرتغال و آقای گل جام جهانی 1966 اعلام شد.
اوزه بیو با 64 بازی و 41 گل ملی اسطوره فوتبال پرتغال به شمار میآید. وی 15 فصل تمام برای بنفیکا بازی کرد و با این تیم بندر لیسبون 10 قهرمانی در لیگ، 5 قهرمانی در جام حذفی را شاهد بود.
وی یک بار هم قهرمانی جام در جام اروپا در پایان فصل 1962- 1961 جشن گرفت.
این مهاجم موزاسبیکی تبار بازیکن 1965 اروپا شناختهش د.
وی در سالهای 1970 و 1973 هم مرد سال فوتبال پرتغال لقب گرفت.
**بیسیک کودوخوف نابغه کشتی روسیه بسیک کودوخوف دارنده چهار مدال طلای کشتی آزاد جهان و برنده دو مدال نقره و برنز در المپیکهای لندن و پکن اوایل دی ماه 92 در یک حادثه رانندگی در بزرگراهی از ولادی قفقاز به سمت کرانسودار با یک دستگاه کامیون تصادف در 27 سالگی جان خود را از دست داد.
گفتنی است؛ کودوخوف در مرحله نمیه نهایی المپیک لندن در یک مبارزه نزدیک مسعود اسماعیل پور را شکست داده بود.
**برونوستو مربی معروف فوتبال فرانسه
برونو متسر مربی معروف فوتبال فرانسه در سن 59 سالگی به علت ابتلا به بیماری سرطان در گذشت.
متسسو بامداد سهشنبه 23 مهر ماه 92 پس از مدتها دست و پنجه نرم کردن با سرطان روده بزرگ در بیمارستانی در کشورش بدرود حیات گفت.
این مربی شیک پوش فرانسوی نخستین مرتبه نام خود را در عرصه فوتبال جهان با هدایت تیم ملی سنگال در جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن به خاطر پیروزی شگفت انگیز مقابل تیم کشورش سر زبانها انداخت.
در یک دهم گذشته در تیمهای ملی و با نگاهی حوزه خلیجفارس مربیگری کرده و برای فوتبالدوستان ایران به خاطر رویارویی در عرصههای باشگاهی و ملی چهرهای کاملا آشنا بود.
**آرائونس مخترع تیکی تاکا لوئیس آراگونس سرمربی تیم ملی اسپانیا در یورو 2008 روز شنبه 12 بهمن ماه در گذشت.
آراگونس سرمربی 75 ساله سابق تیم ملی در مادرید بدرود حیات گفت.
آراگونس همراه آتلتیکو مادرید افتخارات زیادی در رده باشگاهی داشت. به عنوان یک مهاجم گلزن موفق شد در سال 2008 اسپانیا را به مقام قهرمانی در جام ملت های اروپا برساند و پس از آن جای خود را به ؟ بوسکه داد.
آرائونس ارسال 2013 با بیماری دست و پنجه نرم میکرد ودر سن 75 سالگی در گذشت.
سال 92 سال غريبي بود، سالن که با مرگ عسل بدیعی شروع شده بود و با مرگ لوئیس آراگونس تمام شد.
انتهای پیام/