محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: تغییر الگوی غذایی در نوروز ممکن است منجر به تغییر ذائقه در افراد گردد و زمینه عادات غذایی نادرست را در افراد ایجاد کند و فرد به شیرینی جات گرايش پیدا مي کنند که این مسئله پس از گذشت تعطیلات در فرد پایدار میماند و زمینه یک عادت نادرست و در نهایت چاقی و اضافه وزن را پدیدار میکند.
وی افزود: در ایام نوروز مصرف آجیل و مغزدانهها که در هرم راهنمایی غذایی در گروه گوشت قرار دارند، افزایش می یابد و مغز دانهها منبع خوبی از چربیهای غیر اشباع، پروتئین و ریزمغزیها هستند.
وی خاطرنشان کرد: آجیل از منابع خوب ویتامینهای گروه B، E هستند که حاوی مقادیر مناسبی از آهن نیز است.
وی اذعان داشت: آجیل یا مغز دانهها اگرچه خواص مفیدی دارند و جزء خوراکیهای سالم هستند، ولی هر ماده غذایی مفیدی نیز اگر خارج از تعادل مصرف شود، اثرات سوء به دنبال دارند که مصرف زیاد آجیل باعث چاقی شده و جلوی اشتهای فرد را نیز میگیرد.
وی در خصوص اینکه مصرف زیاد آجیل به ویژه در کودکان که در سنین رشد قرار دارند، گفت: بسیار پراهمیت است، لذا سعی کنید تنقلات و آجیل را در مقادیر کم و بعد غذا به کودکان بدهید تا در اشتهای آنها برای وعده اصلی مشکل ایجاد نکند.
وی در خاتمه گفت: بهتر است نه تنها در ایام نوروز بلکه در تمامی سال عادت به مصرف مرتب هفتهای ۳_۲ مرتبه از انواع مغز دانهها را فراهم کنیم.
انتهاي پيام/