به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، ممنوعیت سیگار کشیدن در داخل ساختمان در بسیاری از کشورها تبدیل به قانون شده است اما شواهد در حال حاضر نشان میدهد هنوز بسیاری از کودکان و نوجوانان بر اثر سیگار کشیدن اطرافیانشان مبتلا به سرطان و آسیبهای ژنتیکی شدهاند.
بررسیها نشان میدهند، بیش از ۴۰۰۰ترکیب سمی در سیگار خاموش و پس مانده آن موجود است که با آلایندههای داخلی هوا مانند ازن و اسید نیتروژن واکنش میدهند و ترکیبات سرطانزایی در هوا ساطع میکند.
یکی از ترکیباتی که بر اثر سیگار خاموش نیز به وجود میآید DNA است که پژوهشها نشان میدهند این ماده مستقیما روی ژنتیکهای انسانی مینشینند و باعث تغییر آنها میشود.
گفتنی است، آزمایشهای دانشمندان نشان میدهد پس مانده سیگارها و مواد موجود در جاسیگاریها بزرگترین خطر بهداشتی برای نوزادان و کودکان نوپا است و دود سیگار بر روی وسایل و اسباببازیهای آنها مینشیند و با استنشاق آن و یا دست زدن کودکان به این وسایل مواد سمی سریعا وارد بدن کودکان میشوند.
نتایج مطالعات نشان میدهد، شستشوی ملافهها و حولهها و پردهها و لباسها یکی از ضروریترین کارها و اقدامات اهالی خانه برای حفظ سلامتیشان در صورت وجود یک فرد سیگاری در منزلشان است.
انتهای پیام/