رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تحولات میدانی در سوریه بسیار خوب است،‌ گفت:‌ مرز فعال حمایتی از تروریست‌ها توسط آمریکا عملا در مرز اردن است که براساس اطلاعات موجود 10 پایگاه در اردن برای آموزش و تسلیح و اعزام تروریست‌ها فعال هستند و علی‌رغم اینکه سیاست دولت اردن این نیست ولی آمریکایی‌ها این سیاست را به اردن تحمیل کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست خبری ظهر امروز سه‌شنبه 20 اسفند به تشریح تبصره‌های اخیر هیئت پارلمانی ایران به کشورهای سوریه، لبنان، کوباه و ونزوئلا پرداخت.
 
وی افزود: این سفرها در چارچوب سیاست‌های مجلس شورای اسلامی و دیپلماسی پارلمانی بود که به دو منطقه مهم در خاورمیانه و آمریکای لاتین صورت گرفت.
 
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابتدا به تشریح سفر هیئت پارلمانی به سوریه پرداخت و گفت: اهمیت محور مقاومت برای ایران و مذاکره درباره آخرین تحولات سوریه از مهم‌ترین اهداف سفر بود که به آن پرداخته شد.
 
نماینده بروجرد گفت: در جریان سفر به سوریه با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، وزیر امور خارجه و رئیس مجلس این کشور ملاقات و گفتگو کردیم که محور گفتگوها آخرین تحولات سوریه بود.  
 
بروجردی با بیان اینکه به لحاظ میدانی وضعیت سوریه بهتر است،‌ اظهار داشت:‌ مناطق بسیاری از سوریه آزاد شده و دمشق نیز از امنیت خوبی برخوردار است و مردم به زندگی عادی خود می‌رسند و مرقد حضرت زینب کبری (س) نیز که در سفر قبل به طور کامل ا یمن نبود از ایمنی کاملی برخوردار شده است.  
 
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد:‌دولت سوریه موفق شده فرودگاه حلب را نیز آزاد کند به طوری که ما اعلام آمادگی کردیم که از دیگر مناطق نیز بازدید کنیم.  
 
نماینده مردم بروجرد با خوب ارزیابی کردن تحولات سوریه اظهار داشت: از آنجایی که  کنفرانس ژنو 2 بدون حضور ایران شکست خورد و این شکست را رسما اخضر ابراهیمی اعلام کرد سوریه در مسیر قرار گرفته که برخی کشورها در حال تجدید نظر در روابط خود با سوریه هستند به طوری که قطر در این رابطه پیشتاز است و ترکیه نیز به دلیل نگرانی که از نفوذ تروریست‌ها به کشور خود دارد در حال کنترل مرزهای خود است.  
 
10 پایگاه آموزش تروریست‌های اعزامی به سوریه در اردن
 
وی بیان داشت: مرز فعال حمایتی از تروریست‌ها توسط آمریکا عملا در مرز اردن است که براساس اطلاعات موجود 10 پایگاه در اردن برای آموزش و تسلیح و اعزام تروریست‌ها فعال هستند و علی‌رغم اینکه سیاست دولت اردن این نیست ولی آمریکایی‌ها این سیاست را به اردن تحمیل کردند.  
 
بروجردی تصریح کرد: در حال حاضر بخش قابل توجهی از درگیری‌های سوریه بین گروه‌های تروریستی داعش، جبهه‌النصره و ارتش به اصطلاح آزاد سوریه است.  
 
اجلاس دوستان سوریه با روسای کمیسیون‌های امنیت ملی 6 کشور برگزار می‌شود

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل اجلاس کشورهای دوست سوریه در سطح روسای کمیسیون سیاست خارجی خبر داد و گفت:‌ این پیشنهاد مورد موافقت سایر اعضا قرار گرفت بنابراین روسای کمیسیون‌های امنیت ملی مجالس کشورهای سوریه،‌عراق،‌لبنان،‌روسیه و الجزایر فردا به تهران خواهند آمد تا در این اجلاس شرکت کنند.  
 
نماینده مردم بروجرد ادامه داد:‌ همچنین از روسای کمیسیون‌های امنیت ملی ونزوئلا و کوبا نیز دعوت کردیم که آنها نیز در این اجلاس حضور  خواهند داشت و اگر به دلیل بعد مسافت نتوانند حضور یابند سفرای این کشورها در این نشست حضور خواهند یافت. 

واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی به دیدار اشتون با برخی محکومان فتنه

رئیس کمیسیون امنیت ملی در بخشی از نشست خبری خود که در راستای تشریح طرح‌های اخیر هیئت پارلمانی ایران به چند کشور خاورمیانه و آمریکای لاتین برگزار شده بود، به سفر کاترین اشتون به تهران و دیدار وی با برخی از محکومین فتنه اشاره کرد و گفت: فکر می‌کردم اشتون باهوش‌تر از این باشد که در چنین دامی قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه اقدام اشتون غیرقابل قبول و محکوم است گفت: اشتون باید اشتباهاتش را جبران کند.
 
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: مسئولین ما نباید دست به این اقدام می‌زدند و کار اشتون نیز اشتباه بود.
 
بروجردی در پاسخ به این پرسش که مسئولیت این اشتباه برعهده چه کسانی است، گفت: براساس گزارش وزارت امور خارجه این دیدارها در برنامه‌های رسمی نبوده است.
 
وی اظهار داشت: سفارت‌خانه‌های کشورها در تهران در چارچوب برنامه‌های خود ضیافت می‌دهند و مسئولیت برعهده سفارتخانه‌هاست.
 
بروجردی اظهار داشت: علی‌رغم تذکر و توصیه ما به دولت که گفته بودیم وزارت خارجه باید سفرای ایران در خارج کشورها و سفرای سایر کشورها در ایران را توجیه کند تا اشتباهات قبلی رخ ندهد ولی این اتفاق افتاد و در خبرها شنیدیم که وزارت امور خارجه به سفیر اتریش اعتراض خود را اعلام کرده است.
 
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اگر کشورهای اروپایی به دنبال رابطه با ایران هستند باید از این قبیل اقدام‌ها خودداری کنند.
 
بروجردی گفت: اقدام اخیر اشتون در سفر به تهران قابل قبول نیست.
 
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه رژیم صهیونیستی کشتی به اصطلاح توقیف شده ایرانی را به نمایش گذاشته است و شما نظرتان در این رابطه چیست، گفت: علاوه براینکه ایران رسما توقیف این کشتی را تکذیب کرد یک منبع صهیونیستی نیز گفته بود که ما این دروغ را ساختیم تا از سردار سلیمانی انتقام بگیریم.
 
بروجردی با بیان اینکه این اقدامات نخ‌نما شده است گفت: ادعای توقیف کشتی ایران از سناریوهای چند بار تکرار شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: مسئولین نیروهای مسلح رسما این موضوع را تکذیب کردند و بنده نیز این موضوع را تکذیب می‌کنم.



وی در ادامه به سفر هیئت پارلمانی لبنان اشاره کرد و گفت: در این سفر با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس مجلس و وزیر امور خارجه کشور دیدار داشتیم.

بروجردی همچنین گفت: با رهبر حزب‌الله لبنان دیدار کردیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه محور مذاکرات در لبنان مسائل سوریه بود گفت: آقای نبیه بری رئیس مجلس لبنان با سفر رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس این کشور به تهران موافقت کرد که قرار است عبدالطیف زید به منظور شرکت در اجلاس روسای کمیسیون‌های مجالس کشورهای دوست سوریه در تهران شرکت کند.

وی تصریح کرد: هویت سیاسی کشورهای دوست واقعی سوریه گام جدیدی است که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.

بروجردی در ادامه اظهار داشت: بررسی وضعیت تهدیدهای امنیتی لبنان از جمله وقوع دو انفجار در مقابل سفارت ایران و ساختمان فرهنگی ایران در لبنان صورت گرفت از مهم‌ترین محورهای این سفر بود که به آن اشاره شد.

عوامل و دست‌اندرکاران دو انفجار ضد ایرانی در بیروت شناسایی شده اند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: عوامل مهمی از این دو انفجار دستگیر شدند که قاعدتا پس از بازجویی امنیتی و اطلاعاتی باید منتشر شود.

وی گفت: عوامل و دست‌اندرکاران وقوع این دو انفجار شناسایی شدند که این موضوع برای ایران مهم بود و ما ضمن دریافت گزارش از مسئولان ذیربط لبنان قدردانی کردیم.

بروجردی اظهار داشت: همچنین در مورد 4 دیپلمات ایرانی با وزیر امور خارجه لبنان مباحثی مطرح شد و قول داد که به این موضوع رسیدگی کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: همچنین در مورد امام موسی صدر نیز مباحثی مطرح شد و باید مقامات لیبی در این زمینه پاسخگو باشد.

وی در ادامه این نشست خبری به تشریح سفر هیئت پارلمانی کشورمان به کشورهای آمریکای لاتین اشاره کرد و گفت: حدود یک سال از درگذشت هوگوچاوز رهبر ونزوئلا که یک شخصیت برجسته در آمریکای لاتین بود می‌گذرد ، مراسم مفصلی در این رابطه تنظیم کرده بودند از این جهت بنده به همراه دو نفر از نمایندگان با هماهنگی دولت و مجلس در این مراسم شرکت کردیم،قبل از سفر با آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در این رابطه صحبت شد.

بروجردی گفت: تعدادی از روسای کشورهای منطقه همچون رئیس‌جمهور کوبا و بولیوی و تعدادی از مقامات عالی‌رتبه و نخست‌وزیران کشورهای آمریکای لاتین در این مراسم حضور داشتند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به ملاقات رسمی خود با مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا اشاره کرد و گفت: در این دیدار در مورد روابط دو جانبه صحبت شد.

وی ادامه داد: در جریان دیدار با کمیته مرکزی حزب کمونیست کوبا که در تصمیم‌گیری‌ها نقش زیادی دارند قرار شد هر 6 ماه یک بار، نشست‌هایی در سطح روسای کمیسیون‌های سیاست‌ خارجی 5 کشور انقلابی آمریکای لاتین یعنی کوبا، ونزوئلا، بولیوی، اکوادور و نیکاراگوئه تحت عنوان کشورهای عضو مجموعه آلبا جلساتی داشته باشیم.

بروجردی تاکید کرد: همچنین به دولت پیشنهاد خواهیم داد تا با کشورهای حوزه دریای کارائیب که حدود 30 کشور هستند رابطه جدی برقرار کند.

انتهای پیام/


برچسب ها: بروجردی ، امنیت ، ملی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار