به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ خبرگزاری انگليسی رويترز که به تلاش براي سوزاندن مهارت شرکتهای ايرانی در دور زدن تحريمها شهره شده بود، از سال 2012 تاکنون و حتی در ماههای اخير عملاً نقش خود را به عنوان يك رسانه از دست داده و صرفاً به عاملی در جهت پيشبرد اهداف سياستمداران غربی و آمريکايی در موثر نشان دادن تبليغات تحريمهای ضد ايرانی و از همه مهمتر عاملی برای سوزاندن خط مهارت دور زدن تحريمها توسط شركتهای ايرانی تبديل شده است.در این میان خبرگزاری رويترز که از هر فرصت ممکنه در صدد ضربه زنی به ملت ایران بهره میبرد چندیست با انتشار گزارش و اخبار در رابطه با فعالیتهای اقتصادی ایران،مدیریت بخش اقتصادی عملیات روانی نظام سلطه را علیه ایران به دست گرفتهاست.این عملیات روانی که شامل فرافکنی، لو دادن و جاسوسی اقتصادی علیه ایران است تمام ساختار اقتصاد کشور را هدف قرار داده است.
كاملاروشن است كه هدف خبرگزاریهای غربی بويژه رويترز از انتشار اخبار مربوط به دور زدن تحريمها توسط شركتهای ايرانی، علامت دادن به دولت آمريكا براي تحت فشار قراردادن شركتهای طرف معامله با شركتهای ايرانی است.
با اين حال، حتی با اين نيت مغرضانه نيز رسانههای غربی بدون آن كه خود خواسته باشند به طور مستقيم مهارت شركتهای ايرانی در مذاكرات تجاری و مبادلات مالی را به رخ جهانيان میكشند.
اما تحركات رسانهای غرب عليه جمهوری اسلامی ايران تنها به اين اخبار منتهی نمیشود.
نگرانی خبرگزاری انگليسی رويترز: شركت شل در پي پيدا كردن راهی برای پرداخت بدهی 1.4 ميليارد دلاری به ايران
رویترز طی گزارشی در سال 2012 نوشته بود: شرکت هلندی ـ انگلیسی "شل" برای پرداخت 1.4 میلیارد دلار بدهی خود به ایران در پی یافتن راهی برای دور زدن تحریمهاست و با پیشنهاد صادرات غلات به ایران، آمریکا و اروپا را در دوراهی قرار داده است.منابع غربی میگویند تحریمهای سال گذشته در زمینه بانکی، نفت، بیمه و حمل و نقل علیه دولت ایران موجب کاهش نیمی از صادرات نفت ایران شده است.
به زعم "رویترز" تحریمها، صادرات غلات و سایر مواد غذایی را در بر نمیگیرند، اما ایران که دسترسی خود به سیستم بینالمللی بانکی را از دست داده، ناگزیر است برای واردات غلات مبلغ بیشتری را بپردازد. تجار غلات انتظار داشتند ایران تا پایان سال 2012، حدود 5 میلیون تن گندم از بازار آزاد خریداری کند که بخشی از آن از شرکت آمریکایی "کارگیل" بود.
محموله غلات مورد نظر "داچ شل" به ارزش 1.4 میلیارد دلار 80 درصد نیاز سالیانه ایران به واردات گندم را برطرف میسازد. غلات صادراتی به ایران میتواند شامل گندم، ذرت و جو باشد که با محاسبه هزینه حمل و نقل، قیمت هر تن آن حدود 300 دلار خواهد بود.
به این ترتیب به ادعای "رویترز" در صورت انجام این مبادله، ایران که با کاهش ذخایر ارزی مواجه بود، موقتا از پرداخت میلیونها دلار برای خرید گندم از بازار آزاد بینیاز خواهد شد.
تلاش شرکت چینی برای فروش تجهیزات آمریکایی به ایرانخبرگزاری رويترز در گزارش دیگری در سال گذشته(2013) مدعی شد: شركت چينی "هوآوی" تلاش کرده است تا تجهیزات مخابراتی ساخت آمريكا را به ايران بفروشد.
رويترز اینگونه منعکس کرده بود :در حالی که فروش تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته ساخت آمریکا به ایران از سالها پیش ممنوع شده، شرکت هوآی نیز در بیانیهای اعلام کردهاست که تمام قوانین آمریکا در زمینه صادرات یا تحریم کالاها را رعایت کرده و از شرکتهای واسطه و طرف قرارداد خود نیز میخواهد تا از این مقررات تبعیت کنند.
خبرگزاری "رویترز" همواره مدعی بوده است شواهد کافی در دست دارد مبنی بر این که "چین" به راهی غیرمستقیم برای ایران، برای دریافت تجهیزات کامپیوتری ساخت آمریکا بدل شده است.البته دشمنی این خبرگزاری انگلیسی با ایران و ایرانی مسبوق به سابقه است و صرفا محدود به موضعگیری در رابطه با مسئله هستهای ایران نبوده و نیست.
آمریکا نقض تعهد دو بانک فرانسوی را بررسی میکندرویترز در گزارشی به تاریخ 8 مارس 2014 مینویسد : مقامات آمریکا اخیرا پرونده دو بانک فرانسوی را که متهم هستند قوانین ضد پولشویی و تحریمهای اقتصادی این کشور علیه برخی کشورها همچون ایران را نقض کردهاند بررسی میکند.
رویترز میافزاید بانکهای رگولاتور در نیویورک و واشنگتون متهم شدهاند که قوانین کشور آمریکا را در رابطه با تحریمهای اعمال شده علیه کشورهای ایران،سودان و کوبا دور زدهاند و در این رابطه دست به پولشویی زدهاند.
رویترز و دخالت در سیاست داخلی ایران رویترز همچون سایر رسانههای غربی در قالب واژهها و با بهکارگیری القاب یا برچسبهای منفی سیاست تأثیرگذاری بر مخاطب را به سمت اهداف خود برای بحرانی نشان دادن اوضاع داخلی ایران دنبال کردهاست.
رویکرد این خبرگزاری نسبت به حوادثی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری 1388 در ایران رخداد و فتنهای که برپا شد خود موید رفتارهای دشمنانه این رسانه با نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران است. این خبرگزاری همچون سایر رسانههای غربی در جریان فتنه 1388 با وارونه جلوه دادن حوادث و نشر اکاذیب و بزرگنمایی اتفاقات به حوادث ناگوار رخ داده دامن میزد.
با پایان یافتن فتنه اما رويترز رفتارهای دشمنانه خود را ادامه داد و در فروردين 1391 با انتشار ویدیویی از زنان رزمیکار ایرانی که آنها را در حال آموزش "نینجوتسو" نشان میداد،گزارشی با نام "هزاران زن نینجا به عنوان آدمکش در ایران آموزش میبینند"منتشر کرد و در آن دولت ايران را به آموزش آدمکشها متهم کرد.
در پی شکایتی که در قوه قضائیه توسط زنان رزمیکار ایرانی مطرح شده بود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، کارت خبرنگاری ۱۱ کارمند رویترز در ایران را ضبط کرد.
رویترز با در اختیار گرفتن برخی عناصر همچون پریسا حافظی،یگانه تربتی و بابک دهقانپیشه که نام ایرانی را با خود یدک میکشند،به اشکال مختلف رویکرد جاسوس مابانه خود را فزونی می بخشد.
در ذیل به برخی از گزارش های چند وقت اخیر این افراد اشاره شده است.
پریسا حافظی 41 ساله متولد ایران و رئیس دفتر وقت خبرگزاری رویترز در ایران که از سال ۲۰۰۳ فعالیت خود را به عنوان همکار خبرگزاری رویترز آغاز کرد و از سال ۲۰۰۹ ریاست دفتر این خبرگزاری در تهران را برعهده گرفته بود و بارها در رابطه با گزارش های دروغینش در زمان حوادث بعد از انتخابات 1388 با تذکر مسوئلان ذیربط مواجه شده بود قبل از اعلام رای دادگاه مطبوعات که وی را به اتفاق آراء و به اتهام "نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی" و "فعالیت تبلیغی علیه نظام" مجرم شناخته بود، از کشور خارج شد.
یگانه تربتی یکی از گزارشگران ویژه رویترز مستقر در دبی ،اهل اوکلاهاما آمریکا بوده و در رشته مطالعات خاور میانه در دانشگاه Yale فارقالتحصیل شد و پایان نامه او درباره تغییرات ساختاری بسیج مستضعفین در سی سال گذشته بوده است.
یگانه تربتی را همچون هاله اسفندیاری شاید بتوان نمونه دیگری از استراتژی براندازی نرم شبکه های جاسوسی بیگانه دانست.وی قبلا در پوشش مددکار اجتماعی به ایران سفر کرده و همراه با بابک دهقانپیشه نقش رابط بین حلقه اروپا نشین لندن -بروکسل -پاریس فتنه 88 را بر عهده داشت.
بابک دهقان پیشهمتولد شده از پدری ایرانی و مادری آمریکایی ،مدرک لیسانس خود را در کسب و کار و MMC در روزنامه نگاری از دانشگاه ایالتی آریزونا اخذ کرده است.
دهقانپیشه که برای اولین بار به عنوان یک خبرنگار آزاد در ژوهانسبورگ دفتر مجله نیوزویک کار کرده است،به عنوان یک کارآموز تابستان سال 2001 به دفتر نیوزویک بازگشت. از آن زمان به بعد او بیش از 25 گزارش در نیوزویک را پوشش داده است.بابک دهقانپیشه که به همراه صادق صبا رییس بخش فارسی شبکه سلطنتی بی بی سی به ایران سفر کردند ارتباط گسترده ای با بسیاری از رسانه های غربی مثل رویترز-نیوزویک-فارین پالیسی-سی ان ان-فاکس نیوز دارد و روند پروپاگاندای خبری علیه ایران را جهت دهی میکند.
امپریالیسم خبری به مثابه ابزاری زهرآگین همواره در خدمت اغراض سیاسی کشورهای مرکز برای اثرگذاری در معادلات بینالمللی قرار میگیرد.
شبکه رسانهای رویترز نیز در راستای تعمیق هژمونی غرب با هدف استمرار بخشیدن به نظام یکسویه جهانی،پروپاگاندای لجامگسیختهای را در برابر حاکمیت مستقل کشورهای آزادیخواه در پیش گرفته است و در این میان تاکتیک بازی گرفتن از کنشگران رسانهای کشورهای هدف،الگوی غالب بر رسانههای مروج نظام سلطه است.
سید احمد موسویانتهای پیام/