به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،کیوان خاصی، با بیان این مطلب اظهار کرد: سرطان روده بزرگ در اثر رشد غیرقابل کنترل سلولهای روده، رکتوم، آپاندیس و اطراف مقعد به وجود میآید.
خاصی با بیان اینکه بیشتر سرطانهای روده از پولیپهای غیرسرطانی موجود در روده بوجود میآیند، اظهار کرد: پولیپها ضایعاتی هستند که درداخل جداره روده تولید میشوند و وقتی سلولهای موجود در لایه درونی روده به طور غیرطبیعی رشد میکنند پولیپ بوجود میآید که البته همه این پولیپها سرطانی نیستند، اما معمولا بیشتر سرطانهای روده از پولیپ شروع میشوند.
به گفته این مقام مسئول مطالعات نشان میدهد که یکسری فاکتورها از جمله سن، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و سیگار احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد.
وی افزایش سن را یکی از عوامل این بیماری عنوان و تصریح کرد: زنان و مردان بالای 50 سال دارای ریسک متوسط برای مبتلا شدن به این سرطان هستند.
خاصی خاطرنشان کرد: اگر چه احتمال ابتلا به این بیماری بعد از 40 سالگی افزایش پیدا می کند، اما در نیمی از افراد بیماری بعد از سن 70 سالگی تشخیص داده میشود.
کارشناس مسئول برنامه ثبت سرطان معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کمبود فعالیتهای بدنی را نیز یکی از عوامل بروز سرطان روده بزرگ عنوان کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: تحقیقات نشان میدهد که رابطهای بین رژیم غذایی و برخی از انواع سرطان وجود دارد و شواهد علمی نشان میدهد که رژیم غذایی که حاوی میوه و سبزیجات باشد میتواند خطر ابتلا به سرطان روده و سرطانهای دیگر را کم میکند.
خاصی سیگار را یکی از عوامل ایجاد انواع سرطان در افراد عنوان و تصریح کرد: تحقیقات همچنین نشان میدهد که سیگار احتمال ابتلا به سرطان روده را نیز افزایش میدهد.
کارشناس مسئول برنامه ثبت سرطان معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به وجود راههای درمانی موثر در خصوص سرطان روده، گفت: این سرطان در صورت تشخیص به موقع به روشهای درمانی مناسب سریع جواب میدهد و زمانی درمان قطعی آن انجام میشود که سلولهای سرطانی به خارج از روده سرایت نکرده باشد.
وی اظهار کرد: یک زندگی همراه با فعالیت بدنی کافی و رژیم غذایی سالم و متعادل که حاوی مقدار کافی سبزیجات و میوه است میتواند انسان را در برابر ابتلا به سرطان روده محافظت کند.
خاصی خاطرنشان کرد: افرادی که در زمینه ابتلا به این نوع سرطان سابقه خانوادگی دارند بهتر است به طور منظم تحت کنترل و مراقبت پزشک باشند.
به گفته این مقام مسئول سرطان روده ممکن است در مراحل اولیه بدون علامت باشد، زیرا علایم زمانی بروز پیدا میکند که تومورها کار سلولهای روده و یا رکتوم و یا قسمتهای دیگر را با مسدود کردن یا تنگ کردن مجاری یا زخم کردن جدارهها تحت تأثیر قرار دهند.
وی توصیه کرد: افراد با مشاهده علائمی مانند وجود خون یا مواد مخاطی در مدفوع، تغییر وضعیت مزاجی مانند اسهال، یبوست و یا هردوی آنها به ویژه اگر بیش از چند روز ادامه داشته باشد، ابتلا به شکم درد یا احساس انقباض در عضلات ناحیه شکم به طور دائم یا تناوبی برای چند روز، احساس ناراحتی در ناحیه شکم و زیر شکم (احساس بیاشتهایی، شکم درد و نفخ)، احتیاج به دفع مدفوع در اغلب اوقات ولی قادر نبودن به انجام آن یا دفع کمی مدفوع، احساس اینکه روده بزرگ کاملا خالی نمیشود، کم کردن وزن بدون هیچ دلیلی، خستگیهای بی دلیل و کم خونی بدون دلیل حتما به پزشک مراجعه کنند.
انتهای پیام/م