درختان کهور، گز و ... که به صورت جنگل در این شهرستان وجود دارند،علاوه بر تأمین منبع تغذیه دام شرایط مطلوبی برای استراحت آنها فراهم کرده است؛ به طوری که در حال حاضر بیش از 3 هزار و 500 نفر شتر در شهرستان وجود دارد.
تقریباً پرورش شتر در بسیاری از روستاهای این منطقه به صورت نسبی وجود دارد،اما از جمله روستاهای پرتراکم در این زمینه میتوان به دهرضا، نعمتآباد،سرزه، گزامیر، ملکآباد، شیرآباد، باقرآباد،گزبهمن و چاهملک اشاره کرد.
قرار است ،برای ساماندهی این مهم در شهرستان ریگان بزرگترین طرح پایلوت پرورش شتر در استان کرمان به دلیل شرایط آب و هوایی و مکانی در شهرستان ریگان اجرایی میشود.
همچنین علاوه بر ارزش زیاد گوشت شتر در تأمین انرژی بدن و لذیذ بودن، در مورد شیر شتر نیز میتوان به این مطلب اشاره کرد که این شیر به دلیل دارا بودن ویتامینها، املاح و ترکیبات تقویتکننده سیستم ایمنی از اهمیت ویژه ای در جیره غذایی انسان ها برخوردار است .
مراد خواجهنظامی یکی از سه شتر دار گم شده در بیابان می گوید : با توجه به اینکه مسیرمان را در بیابان گم کرده بودم و آب و آذوقه تمام شده بود ازشیر شتر به مدت 20 روز استفاده کردیم تا بالاخره نجات پیدا کردیم.
این شترداران ریگانی که از بیش از 100 شتر نگهداری میکنند، می گوید: شیر شتر تقویت کننده است و برای بیماری های کبد ، فشارخون ، مرض قند و معده درد مفید می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی ریگان نیز افزود : پرورش شتر در گذشته به صورت سنتی در این شهرستان رواج داشته و یکی از مهمترین محورهای تأمین نیازهای اقتصادی مردم منطقه بوده است .
موسی جلالی، به متوقف شدن اجرای طرح پایلوت پرورش شتر در ریگان اشاره کرد و گفت :با رایزنیهای انجام شده و همکاری اداره کل منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی و امور آبیاری و معاونت
وی تصریح کرد: در این طرح تحقیقات کامل در زمینه مزایای پرورش شتر و صنعتی کردن پرورش شتر بررسی شده که با اجرایی شدن آن تحول بزرگی در زمینه اشتغالزایی و خودکفایی رخ خواهدداد.
مدیر جهاد کشاورزی ریگان یادآور شد : در حال حاضر طرح در مرحله اخذ مجوز از آب منطقهای است و منابع طبیعی نیز عرصههای موردنیاز را در اختیار پرورش دهندگان قرار داده است .
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان نیز به برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی ویژه عشایر و دامداران شهرستان برای رعایت نکات بهداشتی این دام اشاره کرد.
محسن دهقانیان، افزود : تا پایان امسال حدود 90 درصد جمعیت شترشهرستان نسبت به بیماری شاربن واکسینه و علیه بیماریهای انگلی خارجی سمپاشی میشوند.
وی از دامداران و عشایر خواست : با توجه به وجودطوفانهای شن در شهرستان که از عوامل مستعدکننده این حیوان به بیماری پاستورلوز است، نسبت به تهیه و واکسیناسیون دامهای خود باحضور در مرکز مایهکوبی بخش خصوصی شهرستان علیه این بیماری اقدام کند.
علی خواجهنظامی، یکی از پرورشدهندگان شتر در منطقه دهرضا هم یادآور شد : اگر آب و علوفه برای پرورش شتر به این منطقه اختصاص یابد پرورش این حیوان دو برابر خواهد شد./س