به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، تبارک سبحانی در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه کمیته امداد بزرگترین سازمان حمایتی کشور به فرموده بنیانگذار انقلاب اسلامی تاسیس شد افزود: وظیفه اصلی این نهاد رسیدگی به وضعیت محرومان و نیازمندان به ویژه مناطق محروم و کم برخوردار است.
وی در ادامه با بیان اینکه رویکرد امروز کمیته امداد دیگر نیازهای معیشتی نیست اظهارداشت: در دهه 60 عمده کمکهای معیشتی بود، در دهه 70 چند گام جلوتر و از جنبههای دیگر زندگی را شامل شد، در دهه 80 رسیدگی به نیازمندان و محرومان وارد موضوعات تخصصیتر شد و بستههای خدماتی جدیدی در رسیدگی به وضعیت آنها وارد سیستم چرخه حمایتی شد. دهه 90 نیز رویکردها همزمان با نیازهای روز تغییر کرد و دیگر به پرداخت صرف مستمری محدود نشد نیاز امروز خانواده تحت پوشش امداد ملزوماتی دیگر زندگی از جمله شهریه دانشگاه، خرید رایانه است چراکه پرداخت مستمری نمیتواند در شهرهای بزرگ به تنهایی اثربخش باشد.
مدیر کل کمیته امداد استان تهران با اشاره به عملکرد این نهاد در محدوده استان تهران اظهار داشت: توانمندسازی یکی از راههای خودکفایی مددجویان است که از طرق مختلف از جمله اشتغال، حرفه آموزی، تامین سلامتی میتوان به این مهم دست یافت.
وی در ادامه با بیان اینکه طبق قانون برنامه توسعه پنجم هر سال باید ده درصد از مستمری بگیران از طریق توانمندسازی از چرخه حمایت خارج شوند تصریح کرد: خوشبختانه این امر در استان تهران محقق شده است امسال 10 هزار نفر با ورود به بحث اشتغال از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدند. استفاده از تسهیلات بانکی و همیاری و همکاری خوب بانکها نسبت به انجام تعهدی که داشتهاند منجر شد 45 میلیارد تومان از تسهیلات بانکی در اشتغال و توانمندسازی مددجویان به کار گرفته شود. این رقم 80 درصد سهم مقرر شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون دو هزار کودک زیر 6 سال از استانداردهای ملی تغذیهای در استان تهران برخوردار نیستند بیان داشت: کمیته امداد با کمک وزارت بهداشت کودکان زیر 6 سال را که دچار سوءتغذیه هستند شناسایی کرده و ماهیانه کارتهای اعتباری به مبلغ 50 هزار تومان را در اختیار آنان قرار میدهند که با خرید از فروشگاههای مشخص شده بخشی از نیاز تغذیهای آنها تامین شود همچنین به منظور پایش این برنامه مددکاران اجتماعی روند مربوط را پیگیری می کنند تا این مبلغ در جهت هدف تعیین شده به مصرف برسد.
تبارک سبحانی در ادامه از تحت پوشش بودن 61 هزار و 896 خانوار خبر داد و گفت: 112 هزار و 106 نفر از نیازمندان استان تهران تحت پوشش کمیته امداد هستند که از این جمعیت 54 هزار خانواده با سرپرست زن اداره میشوند.
مدیر کل کمیته امداد استان تهران با اشاره به اینکه طرح اکرام و طرح محسنین از طرحهایی است که مورد استقبال خیرین و نیکوکاران قرار گرفته افزود: 9 هزار و 896 زیر 18 سال توسط 87 هزار و 556 حامی حمایت می شوند که سرانه دریافتی ماهیانه آنان 188 هزار تومان برای هر یتیم است که در ماه حدود یک میلیارد و 860 میلیون تومان میشود باید توجه داشت که بسیاری از خانواده ایتام با همین کمک پدران معنوی فرزندان خود زندگی و اموراتشان را میگذارنند.
وی در ادامه افزود: همچنین 43 هزار و 263 حامی، 9 هزار و 402 خانوار را که سرپرست آن بیمار، ازکار افتاده است مورد حمایت قرار میدهند و میانگین سرانه هر خانواده 99 هزار تومان و در یک ماه 930 میلیون تومان به کل خانوادهها است.
به گفته تبارک سبحانی خیرین و نیکوکاران استان تهران ماهیانه 3 میلیارد به صندوقهای صدقات کمک میکنند و به خاطر همین کمکهای مردمی بخشی از سرانههای دولتی به تهران تعلق نمیگیرد و تهران تنها از کمکهای مردمی استفاده میکند.
وی در
ادامه با اشاره به وامهای کارگشایی اظهار داشت: کمیته امداد با پرداخت
وامهای کارگشایی تا سقف 2میلیون تومان، در 11ماهه نخست 18هزار و 564 نفر
را که از افراد غیر تحت پوشش بودند، نیاز آنها را برطرف کرد.
سبحانی در
خصوص حمایت از دانشجویان و دانشآموزان بیان داشت: 3 هزار و 300 دانشجو و
همچنین 10هزار دانشآموز تحت پوشش هستند که از خدمات فرهنگی این نهاد
بهرهمند میشوند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران به برپایی فروشگاه
نوروزی این استان اشاره کرد و افزود: کمیته امداد استان تهران هر ساله با
برپایی فروشگاه نوروزی و عرضه محصولات ایرانی و 30درصد تخفیف همراه با
مددجویان به استقبال نوروز میرود.
وی تصریح کرد: برای خانوادههای یک
نفره 45هزار تومان، و حداکثر برای خانوادههای 5نفره 150هزار تومان بن
نوروزی برای خرید از این فروشگاه پرداخت میشود.
وی در ادامه با اشاره
به جشن نیکوکاری افزود: هر ساله مصادف با 14اسفند با نواختن زنگ نیکوکاری،
جشنواره نیکوکاری به مدت 3روز برپا میشود که سال گذشته با حمایت نیکوکاران
و خیران 5/8میلیارد تومان از این محل جمعآوری شد و از طریق توزیع قلک در
60درصد از مدارس 2میلیارد تومان نیز جمعآوری شد.
امسال نیز در سطح
میادین و مراکز جمعیتی، مساجد و در 5پایگاه حسینیه ارشاد، مسجدالنبی، حرم
عبدالعظیم حسنی، پارک دانشجو، بوستان ولایت که از پایگاههای اصلی هستند
کمکهای مردمی جمعآوری میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران در
ادامه از راهاندازی سامانه تلفن گویای 7355 خبر داد و افزود: این سامانه
به منظور جذب و تسریع در مشارکتهای مردمی راهاندازی خواهد شد.
وی در پایان در خصوص مستمری مددجویان نیز گفت: امسال پیشبینی شده که مستمری مددجویان افزایش پیدا کند ولی رقم آن هنوز مشخص نیست.
به گفته وی درخصوص پرداخت عیدی به مددجویان نیز هنوز دستوری ابلاغ نشده.
انتهایپیام/