مشاور رئیس جمهور گفت: باید به جای مسابقه در برداشت از میادین مشترک به همکاری در تولید با همسایگان بپردازیم، زیرا رقابت در برداشت از میادین مشترک باعث تخریب مخازن نفت و گاز می شود.

 به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، اکبر ترکان در مراسم اختتامیه همایش هم‌اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت ایران اظهار داشت: موضوع، موضوع چهارچوب قراردادی نیست بلکه موضوع طرح کلی توسعه است.  
 
وی افزود: در قراردادهای بع متقابل نقدهای مفصلی شد و عمده نقدها در این بود که چگونه از این مسئله مطمئن باشیم که MVP می‌تواند مجموع بازیافت ما را در طول عمر میدان محقق کند که این مسئله، موضوع قراردادی نیست بلکه به جنس قرارداد بستگی دارد.  
 
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه جنس قراردادها در بخش بالادستی صنعت نفت با بخش پایین دستی در این نقطه متفاوت است گفت: در قراردادهای پایین دستی MVPمعینی داریم که براساس آن بسته تفصیلی و بسته اجرایی با ابعاد معین تهیه می‌شود که تغییرات و نوسانات مانور پیمانکار پس از آن چندان وسیع نیست اما در جنس بالادستی ما یک MVP اولیه داریم که براساس اطلاعات اولیه از مخزن طراحی شده و براساس آن قرارداد می‌بندیم.

ترکان خاطرنشان کرد: در طول توسعه میدان با تکمیل حفاری چاه‌ها و تولید از آنها اطلاعات ما تکمیل شده و هرچه اطلاعات ما از رفتار چاه، مخزن و سنگ اضافه می‌شود نیاز با اصلاح MVP نیاز داردکه این اصلاحات در ابتدای قرارداد قابل پیش بینی نیست. به همین دلیل جنس قراردادهای بالادستی با بخش پایین دستی صنعت نفت متفاوت است.  
 
وی ادامه داد: از این رو باید در روز اول قرارداد را به گونه‌ای معماری کنیم که این مسئله را پوشش بدهد و همین موضوع است که اکنون کمیته بازنگری قراردادهای نفتی به نتایجی رسیدند از جمله اینکه پیمانکار در دوران بهره‌برداری باید کنار ما باشد. به این نقطه هم نیازمند بحث دانش است.  
 
ترکان با تأکید براینکه کارفرمایی که MVP را تصویب می‌کند باید باسواد باشد، گفت: اگر کارفرما تسلط کافی بر جزئیاتMVP مصوب شده نداشته باشد دیگر نمی‌توانیم معترض به روند انجام کار باشیم.
 
وی افزود: مدیریت مخازن ما هم شاید بعد از این سالها نیاز به بازنگری دارد و هر میدان باید به یک مدیریت تبدیل شود و این مدیریت باید از متخصصان مخزن غنی باشد تا تصمیمات روز به روز بهینه شود.
 
مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: باید به جای مسابقه در برداشت از میادین مشترک به همکاری در تولید با همسایگان بپردازیم، زیرا رقابت در برداشت از میادین مشترک باعث تخریب مخازن نفت و گاز می شود.
 
ترکان گفت: معیارهایی که در قراردادهای نفتی طراحی می‌کنیم بسیار پیچیده است باید این معیارها را به گونه‌ای بچینیم که اگر پالاندوز گفت خیاطم همین امتیاز را به او هم ندهیم.
 
ترکان خاطرنشان کرد: ارزیابی‌های آخر از میدان مشترک پارس جنوبی نشان می‌دهد ارزش میعانات گازی این میدان به قیمت روز برابر با ارزش کل گاز مخازن پارس جنوبی است که از این روز طرحی مطرح شد تا توسعه پارس جنوبی برای تولید میعانات و بازگردانی گاز صورت بگیرد.

وی با اشاره به نقاط ضعف قراردادهای بیع متقابل گفت: مساله مهم در این قراردادها این بود که چگونه پیمانکار در یک دوره زمانی کوتاه مدت سود و سرمایه خود را برداشت کند، اما به ضریب بازیافت میدان خللی وارد نشود.
 
ترکان با بیان اینکه، نوع قراردادهای بالا دستی صنعت نفت با قراردادهای پایین دستی متفاوت است، گفت: در قراردادهای پایین دستی طرح کلی مشخص است و در روند اجرا تغییر نمی کند، اما در قراردادهای بالا دستی بر اساس اطلاعات اولیه مخزن قرارداد بسته می شود، اما در روند اجرا مشخص می شود که نوع مخزن تفاوت پیدا کرده است.
 
وی افزود: ما باید در مدیریت مخازن نفت و گاز خود بازنگری کنیم و برای هر میدان یک مدیریت جداگانه استقرار پیدا کند.

انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، میادین ، قرارداد ، برداشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار