احمد بایبوردی درگفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: در دیمزارهای هشترود، چاراُیماق و مراغه و اراضی آبی خدافرین، مرند و بناب خاک ورزی حفاظتی اجرا شده است.
وی با اشاره ای به یکی از مهم ترین معایب خاک ورزی اظهار داشت: شخم زنی مکرر موجب تخریب ساختمان خاک شده و در پی آن لایه ای سخت در عمق و خاک زیرین ایجاد می شود.
بایبوردی خاطرنشان کرد: کشاورزان باید کاهش تردد ادوات خاک ورزی در سطح مزرعه و صدمه کمترساختمان خاک را از مزایای مهم خاک ورزی حفاظتی بدانند.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان نمودن اهداف کشاورزان از خاک ورزی تشریح کرد: كشاورزان خاك ورزي را به منظورهاي مختلفي چون تهيه بستر بذر، افزايش نفوذپذيري آب و هوا در خاك، مدفون كردن بقاياي گياهي در زير خاك، مخلوط كردن انواع كودها با خاك، ازبين بردن علف هاي هرز، كنترل و كاهش جمعيت آفات و بيماري ها، شكستن سِله خاك، شكستن لايه هاي محدودكننده رشد ريشه، حفظ رطوبت خاك و ...انجام می دهند.
بایبوردی ادامه داد: سرعت تراكتور بايد بيش از 5 كيلومتر بر ساعت باشد تا زمين را با تأثير بيشتري شخم كُنَد و پشته سازي مطلوبي حاصل شود.
سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در خاک ورزی حفاظتی بقاياي گياهي موجود در سطح خاك باقي مي ماند.
وی ضمن عنوان نمودن اقسام خاک ورزی حفاظتی اظهار داشت: حداقل خاک ورزی و بدون خاک ورزی از روش های این شیوه از خاک ورزی است.