دولت آلمان به دنبال برنامه‌های ضدجاسوسی گسترده علیه متحدان غربی خود، به‌ویژه انگلیس و آمریکا است. این تصمیم در نتیجه‌ی افشاگری‌های ادوارد اسنودن درباره جاسوسی این دو کشور از مقامات آلمان اتخاذ شده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله ، آلمان به دنبال آن است که فعالیت‌های ضدجاسوسی علیه بسیاری از متحدان غربی خود را گسترش دهد. "اشپیگل" روز یک‌شنبه (۱۶ فوریه) با گزارش این خبر گفت که این عملیات به‌ویژه دیپلمات‌های آمریکایی و بریتانیایی در خاک آلمان را هدف قرار خواهد داد.

"اشپیگل" می‌گوید این تصمیم دولت آلمان بعد از افشاگری‌های ادوارد اسنودن درباره‌ جاسوسی‌های "آژانس امنیت ملی آمریکا" و همتای انگلیسی آن درباره شنود تلفن‌های آنگلا مرکل، گرهارد شرودر و بسیاری از دیپلمات‌های آلمان اتخاذ شده است.

هانس گئورگ ماسن، رئیس اداره‌ امنیت داخلی آلمان پیش از این در نوامبر۲۰۱۳ گفته بود که ممکن است آلمان عملیات ضدجاسوسی علیه اقدامات جاسوسی گسترده آمریکا و انگلیس راه بیندازد.

قرار است طرح نخستین عملیات ضدجاسوسی از سوی اداره‌ امنیت داخلی به دولت ارائه شود. به جز صدراعظم، وزارت کشور و وزارت خارجه‌ آلمان نیز باید با این طرح موافقت کنند.

آلمان سال‌هاست که فعالیت‌های کشورهایی مثل روسیه، چین و کره شمالی را رصد کرده و دیپلمات‌های این کشورها را نیز تحت نظر دارد. با این‌حال تا قبل از افشاگری‌های ادوارد اسنودن، کشورهای متحد غربی آلمان از حوزه‌ رصد و نظارت نهادهای امنیتی آلمان دور بودند.

هانس گئورگ ماسن، رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان، احتمال شروع فعالیت‌های ضدجاسوسی آلمان علیه آمریکا و انگلیس را تایید کرد . 

کلمنز بینینگر، رئیس کمیته‌ امنیت پارلمان آلمان که همچون آنگلا مرکل عضو حزب دموکرات‌ مسیحی است با تایید برنامه‌ دولت به "اشپیگل" گفت: باید این تمایز قائل شدن میان کشورها را کنار بگذاریم و با همه‌ کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک داریم، به شیوه‌ یکسانی برخورد کنیم.

"اشپیگل" در گزارش خود اضافه کرد که سرویس امنیتی "نیروهای مسلح مشترک" آلمان نیز به دنبال بررسی بیشتر است تا درباره‌ گسترش فعالیت‌های ضدجاسوسی خود علیه دیگر کشورها تصمیم‌گیری کند.

آژانس امنیت ملی آمریکا از ساختمان سفارت این کشور در قلب برلین سیاست‌مداران آلمانی را شنود می‌کرده است. بر اساس سندی که ادوارد اسنودن در اختیار خبرنگاران آلمانی قرار داده، سال ۲۰۰۲ میلادی زمان آغاز شنود سیاستمداران آلمانی بوده است.

نام آنگلا مرکل نیز در این سند ذکر شده است. آنگلا مرکل سال ۲۰۰۲ میلادی رهبر حزب دمکرات مسیحی آلمان بود. در آلمان پیشتر نیز گمانه‌‌زنی‌هایی مطرح شده بود مبنی بر اینکه شنود تلفن آنگلا مرکل از ۱۲ سال پیش آغاز شده است.

آژانس امنیت ملی آمریکا در مقابل، پس از دریافت کپی سندی که ادوارد اسنودن در اختیار خبرنگاران آلمانی قرار داده، مأموریت خود را این‌گونه توجیه کرده است: مأموریت ما شنود از پست‌ها بوده و نه از افراد، و این سند تنها نشان می‌د‌هد که صدراعظم آلمان شنود می‌شده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار