آنچه در گزارش زیر جمع‌آوری شده است، چکیده‌ای از عملکرد احزاب و تشکل‌های سیاسی در بهمن ماه سال جاری است.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران،  در پی تاکیدات رئیس‌جمهور منتخب بر اجرای قانون در مورد احزاب و فضای باز سیاسی، امیدها به پایان فصل خزان احزاب فزونی یافته و بعد از انتخابات رياست‌جمهوري سال جاري، گروه‌های سیاسی فعاليت‌هاي خود را وارد فاز جديدي کردند،  به همین منظور  بنا داریم با بررسي وقايع،  فعاليت‌ها و عملکرد احزاب و جريان‌هاي سياسي کشور در پايان هر ماه گزارشي را از عملکرد آنها ارائه کنیم.


گزارش زیر چکیده‌ای از عملکرد احزاب در بهمن ماه است:


**بهمن ماه فصل انتصابات بود

در اوایل فصل دوم زمستان چهره‌های بعضا حزبی در موقیت‌های جدیدی منصوب شدند؛ ازجمله آن‌ها می‌توان انتخاب "آیت‌الله مقتدایی" به عنوان قائم مقام رئیس "جامعه مدرسین" حوزه علمیه قم، "فائزه هاشمی" به عنوان رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، "حجت‌الاسلام نجم‌الدین مروجی طبسی" به عضویت جامعه مدرسین اشاره کرد، آنچه گفتنی است، هر دوسال یک‌بار تعدادی عضو جدید به این تشکل سیاسی دینی(جامعه مدرسین) اضافه می‌شود که در دوره جدید نیز با انتخاب 7 نفر، اعضای جدید جامعه مدرسین مشخص شدند، بنابراین "آیت‌الله احمد بهشتی"، "حجت‌الاسلام محسن اراکی"، "حجت‌الاسلام سید احمد خراسانی"، "حجت‌الاسلام محسن فقیهی"، "حجت‌الاسلام سید علیرضا حائری" و "حجت‌الاسلام محمد عندلیب" و "حجت‌الاسلام نجم‌الدین مروجی طبسی" اعضای جدید جامعه مدرسین هستند.

**پایداری‌ها هم مجوز می‌گیرند

یک عضو شورای مرکزی جبهه پایداری از احتمال ثبت قانونی، همچنین دریافت مجوز از وزارت کشور خبر داده است، بر اساس گفته‌های این عضو، رایزنی با مسئولان وزارت کشور صورت گرفته و در صورت نیاز مجوز هم خواهد گرفت، جبهه پایداری جبهه‌ای گفتمان محور با دبیرکلی حجت‌الاسلام آقاتهرانی است، شکل‌گیری اين جبهه مبتنی بر نگاه غيرحزبی است، اعضای آن تمامی كسانی هستند كه پايبندی كامل خود را به شاخص‌های مكتب امام(ره) نشان داده و ضمن عدم همراهی و يا سكوت در قبال فتنه ۸۸، با اتخاذ مواضع شفاف در مقابل فتنه‌گران ايستاده و نيز با جريان انحرافي كوچكترين همراهی و موافقت نداشته‌اند.

**انتشار کتاب "خاطرات احمدی‌نژاد"

در کنار همه سخن‌های این روز‌ها در مورد احمدی‌نژاد، احتمال انتشار خاطرات احمدی‌نژاد  است، نکته جالب توجه اینکه، پیش از این محمود احمدی‌نژاد هنگام دیدار با بیست نفر از شخصیت‌های رسانه‌ای آمریکایی که در هتل واریک نیویورک برگزار شد، در بخشی از اظهارات خود، گفته بود: «هیچ‌وقت ادعا نمی‌کنم که اشتباه نکردم، عده معدودی از انسان‌ها بدون اشتباه بوده‌اند، البته من در کتاب خاطراتم اشتباهاتم را خواهم نوشت». بدون تردید خاطرات محمود احمدی‌نژاد از فضای سیاسی کشور در سال‌های ۹۲تا ۸۴ بسیار خواندنی خواهد بود، از هم اکنون بسیاری منتظرند تا ببینند رئیس‌جمهور سال‌های ۸۴ تا ۹۲، روی کاغذ چگونه افشاگری خواهد کرد؟ خاطرات و انتشار این کتاب از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی است.



**بررسی پیشنویس احزاب با کمیته 3 نفره در وزارت کشور

پس از برگزاری اولین هم‌اندیشی احزاب و تشکل‌های سیاسی با وزیر کشور در 14 دی‌ماه ، نشستی دیگر در بهمن ماه به نام کمیته 3 نفره با حضور "اسدالله بادامچیان"(قائم‌مقام حزب موتلفه)، "امیر محبیان"(دبیرکل حزب نواندیشان) و "عباس عبدی"(کارشناس سیاسی و عضو سابق کمیسیون ماده ده احزاب) در وزارت کشور برگزار شد، نشستی که امیدهای فراوانی را برای فعالان حزبی به همراه داشت، در این نشست پیشنویس لایحه احزاب که از سوی وزارت کشور منتشر شده بود، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

**استارت زودهنگام کارگزاران و مشارکت برای انتخابات مجلس 94/قرابت 8 ساله"ناطق نوری"  با جریان اصلاحات

اوایل بهمن ماه بود که "سعید شریعتی" عضو حزب منحله مشارکت در مصاحبه با سایت تدبیر درباره تدارک اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس گفت: تا آنجا که من مطلعم گروه‌های اصلاح‌طلب مانند کارگزاران و مشارکت مشغول فعالیت‌اند و تلاش می‌کنند یک ارزیابی دقیقی از اتفاق‌های سیاسی، شرایط دو سال آینده کشور و مسیری که منتهی به انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی می‌شود، داشته باشند.
شریعتی همچنین درباره بحث‌هایی مبنی بر مطرح شدن سر لیستی ناطق نوری و عارف نیز به این واقعیت معتقد است که ناطق نوری طی 8 سال قرابتی با جریان اصلاحات پیدا کرده است، در واقع باید گفت طی این سال‌ها نیروهای با هویت و اصیل کشور با هم ارتباط وثیق‌تری پیدا کردند و در این میان آقای ناطق نوری یکی از چهره‌های اثرگذار ملی ماست.



**خاتمی: رسیدن اصولگرایان میانه و اصلاح‌طلبان به لیست واحد بعید نیست

از سوی دیگر "رضا خاتمی" در مصاحبه با روزنامه آرمان، گفته بود: در انتخابات ریاست‌جمهوری 92 کاندیدای نخست ما آقای هاشمی و آقای خاتمی بودند و ما مجبور شدیم از اینها عبور کنیم. می‌شد دعوا راه انداخت و همه‌چیز را بر هم زد! اما فایده‌ای برای کشور نداشت و سبب زیان کشور می‌شد؛ این عقلانیت و خردورزی که چند بار اشاره کردم همین است که شما همیشه نمی‌توانید دنبال بهترین‌ها بروید.

 وی ادامه می‌دهد: من نمی‌خواهم وارد مصادیق شوم اما اصلاح‌طلبان به این استراتژی بسیار مهم رسیدند که نخست، باید منسجم باشند، دوم اینکه به حداقل‌ها در این مسیر قناعت کنند و سوم اینکه با نیروهایی که در جریان اصلاح‌طلبی نیستند اما دلسوز کشور هستند، همکاری داشته باشند. شما تردید نکنید نقشی که آقای "ناطق نوری" در انتخابات خرداد 92 داشت کمتر از نقش خیلی چهره‌های اصلاح‌طلب دیگر نبود و آقای ناطق هم با همین هدف فعالیت می‌کرد بنابراین در انتخابات آینده بعید نیست اصولگرایان میانه و اصلاح‌طلبان به یک لیست واحد برسند.

**خیز زودهنگام جریان اصلاح‌طلب برای تصاحب کرسی‌های مجلس دهم

با اینکه هنوز 2 سال دیگر تا انتخابات مجلس آینده زمان باقی است اما اصلاح‌طلبان بلافاصله بعد از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری آن را کلید زده‌اند و هرازگاهی فضای سیاسی کشور را انتخاباتی می‌کنند، فضایی که با اظهارات "یونسی"(دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها) بیشتر خودنمایی کرد؛ وی که در همایش هم‌اندیشی اصلاح‌طلبان اصفهان صحبت می‌کرد باور دارد که رقم خوردن حماسه سیاسی در سال 92 در گرو زنده‌بودن جریان اصلاح‌طلب است!

یونسی همچنین نمایندگان خانه ملت را "وکیل‌الدوله "منتسب کرد، انتسابی که واکنش بسیاری را برانگیخت؛ وی همچنین گفته است: پیروزی بعدی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم خواهد بود تا یک مجلس شایسته با دولت تدبیر و امید شکل بگیرد وگفتمان دولت را پایدار کند.

در راستای این اظهارات برخی اصلاح‌طلبان از تشکیل کمیته‌ای 6 ‌نفره مرکب از نمایندگان هاشمی، خاتمی و روحانی به دبیری "مجید انصاری" خبر می‌دهند که وظیفه آنان تصمیم‌گیری درباره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است، کمیته‌ای که از سوی برخی دیگر از اصلاح‌طلبان تکذیب می‌شود.

**رایزنی اصلاح‌طلبان با "علی لاریجانی" با هدف انشقاق اصولگرایان

برخی رسانه‌های خبری از جلسه اخیر اصلاح‌طلبان گزارش می‌دهند که در آن مصوب شده تا با هدف انشقاق در جبهه اصولگرایان دیداری با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد و به وی اطمینان داده شود چنانچه وی به طور مستقل و با لیست جداگانه در دهمین دوره انتخابات مجلس شرکت کنند، اصلاح طلبان حاضرند از ریاست وی برای مجلس آینده حمایت کنند.



**دوازدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری با حضور " عارف" و " موسوی‌بجنوردی" برگزار شد

دهم بهمن ماه دوازدهمین کنگره حزب اصلاح‌طلب مردم‌سالاری با حضور "محمدرضا عارف" و "سیدمحمد موسوی‌بجنوردی" و با شعار «حقوق شهروندی، اقتصاد عادلانه، دیپلماسی هوشمندانه» برگزار شد؛ در این همایش برخی دبیران احزاب اصولگرا و اصلاح‌طلب، برخی سفرای خارجی، نمایندگان مجلس حضور داشتند، اعضای حزب پس از نماز مغرب و عشا با حضور در مرقد امام خمینی (ره) با حضرت امام (ره) تجدید بیعت کرده و با "سیدحسن خمینی" نیز دیدار کردند.  

**ماجرای فک سپس پلمپ ساختمان حزب منحله مشارکت

دی‌ماه  بود که خبر فک پلمب ساختمان حزب منحله مشارکت جز خبرهای پر سرو صدای حزبی شد؛ رسانه‌های خبری گزارشی را منتشر کردند مبنی بر اینکه "پلمپ این ساختمان که پیش از این با دستور "مقام قضایی" صورت گرفته بود، شکسته شده است و برخی افراد به این ساختمان تردد می‌کنند"، خبری که سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به آن گفت: در این خصوص حکم صادر شده و این حزب نباید تحت این عنوان فعالیتی داشته باشد در غیر اینصورت با آنها برخورد می‌شود.

 در پی انتشار این خبر "جواد کریمی قدوسی" نماینده مشهد در اولین واکنش رسمی در تذکرات کتبی خود از وزیران اطلاعات و دادگستری خواستار پیگیری فک پلمپ و رفت و آمد مشکوک کارکنان حزب مشارکت به این دفتر شد؛ اما "حسین کاشفی" عضو پیشین حزب مشارکت با اشاره به تذکر کتبی این نماینده مجلس درباره فک پلمب ساختمان حزب مشارکت، مدعی شده بود که فک پلمپ دفتر حزب مشارکت به معنای شروع فعالیت‌های حزب مشارکت نیست؛ اقدامی که به نظر می‌رسید خودسرانه انجام شده و اعضای این حزب با اقدام اخیر به‌دنبال بررسی بازخورد تشکل‌های سیاسی و دستگاه‌های نظارتی هستند؛ تا اینکه در چهاردهم بهمن دادستانی تهران اعلام کرد که این ساختمان مجدداً پلمپ شده است.



**نشست وزیر کشور با 15 شخصیت حزبی

نیمه بهمن ماه بار دیگر "عبدالرضا رحمانی‌فضلی" میزبان 15 فعال حزبی بود، نشستی که وزیر کشور آن را اشخاص نامید و در آن یارانه احزاب، بازگشایی خانه احزاب، و ..مورد بررسی قرار گرفت، ازجمله چهره‌های حزبی این نشست، بادامچیان، کواکبیان، راکعی، حق‌شناس بود که همه از این گردهمایی ابراز رضایت کردند، رحمانی فضلی همچنین در این نشست مژده بازگشایی خانه احزاب پیش از پایان سال را به فعالان حزبی داد.

هم‌اندیشی وزیر کشور با 14 فعال حزبی در حالی صورت گرفت که در نخستین نشست هم‌اندیشی 64 حزب با وزیر کشور دعوت داشتند.

**مگر دوره کارهای انقلابی تمام شده است آقای مرعشی؟

"حسین مرعشی" در گفت‌و‌گو با روزنامه اصلاح‌طلب آسمان گفته است که ما در بحث راهبردی کارگزاران معتقد به این هستیم که جهان امروز، دوره کارهای ایدئولوژیک و کارها و رفتارهای انقلابی نیست، این دوران دوران رقابت‌های اقتصادی است و این راهبرد کلی ماست؛ اگر قرار باشد که راهبرد کارگزاران بر ایران حاکم باشد، ما از راه پیگیری شعارهای انقلابی و رادیکال و ایدئولوژیک در کشور، در منطقه خلیج فارس یا در خاورمیانه و یا در جهان دنبال منافع کشور نیستیم؛ فکر می‌کنم الان دوره این شعارها در جهان گذشته و یا شرایط جهان برای پیاده کردن آن شعارها مناسب نیست.

وی همچنین تاکید کرده است: ما همچنان به «لیبرال دموکراسی اسلامی» معتقد هستیم و برآن اعتقاد با گذر زمان بیشتر راسخ شده‌ایم. ما آنچه بشر به آن دست پیدا کرده را بشری می‌دانیم؛ نه سرمایه یک ملت خاص و در مقابل آن موضع نمی‌گیریم بلکه از آن استفاده می‌کنیم.


** دعوت مجمع روحانیون مبارز از مردم برای حضور در 22 بهمن با چاشنی رفع حصر

مجمع روحانیون مبارز طی بیانیه‌ای از ملت ایران برای حضور پرشور در راهپیمایی 22 بهمن ماه دعوت کرده است، بیانیه‌ای که انتشار آن در بحبوحه سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دور از ذهن نبود، است چندان دور از ذهن نبود، اما نکته جالب در این میان کارنامه مجمع روحانیون مبارز در طول سال‌های گذشته و به ویژه ایام فتنه سال 88 است. آیا تشکلی که در آن روزها و با وجود تلاش دشمنان و ضد انقلاب برای اتحاد همه جانبه در مقابل نظام جمهوری اسلامی از مردم برای راهپیمایی غیرقانونی علیه نظام دعوت می‌کرده است می‌تواند بانی دعوت به راهپیمایی دیگری باشد که با اصل و پایه نظام جمهوری اسلامی پیوندی ناگسستنی دارد.

نکته جالب توجه اینکه این مجمع در بیانیه خود مجدداً بر رفع حصر سران فتنه تاکید کرده است.





**از فعالیت مشروط حزب اعتماد ملی تا آغاز آن در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

قائم‌مقام حزب "اعتماد ملی" در حاشیه کنگره حزب مردم‌سالاری بار دیگر فعالیت حزب متبوعش را منوط به رفع حصر عنوان کرد، همان شرطی که در پاسخ به این سوال بارها از سوی وی ابراز می‌شود؛ این درحالی است که در آستانه سی‌ و‌ پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی همایشی از سوی این حزب در تهران برگزار شد، که منتجب‌نیا در این همایش تاکید کرد بنا داریم همزمان با سالگرد انقلاب اسلامی فعالیت رسمی را آغاز کنیم.
 
"محمدجواد حق‌شناس" عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی پیرامون فعالیت این حزب به خبرنگار ما گفت: اعتماد ملی تعطیل نبوده ولی تا پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم کمتر فعالیت داشت و کمی سکون یافته بود و اکنون فعال‌تر شده است؛ وی همچنین از افزایش فعالیت دفاتر استانی حزب «اعتماد ملی» خبر داد و گفت: قرار است دبیران استانی حزب هرکدام همایشی در شهر خود برگزار کنند.

**ملت ایران بار دیگر در سی و پنجمین قرار انقلاب خود حاضر شدند

در سی و پنجمین قرار انقلابی بار دیگر حماسه 22 بهمنی دیگر با مشت‌های کوبنده خلق شد و گزینه روی میز خود را به دشمنان نشان داد.
تردیدی نیست که گذشت سی و پنج سال از پیروزی انقلاب اسلامی مردم این سرزمین را آبدیده‌تر از هر زمان دیگری کرده است، لیکن ضرورت مراقبت و هوشیاری انقلابی و ایمانی در این عرصه پرتلاطم همچنان احساس می‌شود و این که باید بیش از هر زمانی آگاه و بصیر باشیم.

سی و پنجمین راهپیمایی عظیم و شکوهمند ملت همیشه در صحنه این آب و خاک ساعت 9 صبح آغاز شد و همزمان با حضور مردم در خیابان‌های تهران و مسیرهای ده گانه منتهی به میدان آزادی میادین اصلی و مسیرهای اعلام شده تمامی شهرها از هر قومیت و نژادی همه یکصدا "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" را فریاد می‌‍زدند.

در این قرار انقلابی همه آمده بودند؛ چهره‌های مختلفی از جمله آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری، امیر سر لشگر عطاالله صالحی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، محمود احمدی نژاد رییس جمهور سابق کشورمان، آیت‌الله سید احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری، محمد حسین صفار هرندی سیاستمدار، غلامعلی حدادعادل نماینده مردم شهر تهران، پرویز داوودی معاون اول دولت نهم، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت،‌ آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به همراه دخترش فاطمه هاشمی، علی اکبر ولایتی  رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام،و ....

پاسخ راهپیمایان تهرانی به دشمنان: ما مشتاق گزینه‌های روی میزیم/ محکومیت اظهارات مقامات آمریکایی/ حاشیه‌های خواندنی




**تلاش اصلاح‌طلبان برای رفع موانع حصر سران فتنه

 دادستان کل کشور پیرامون آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سران فتنه، تلاش افراد درجهت رفع حصر را بی‌نتیجه خوانده و گفته است: تا زمانی که سران فتنه توبه نکنند و بر این موضع باشند به هیچ وجه کار دیگری انجام نمی‌شود و شرایط مثل سابق خواهد بود.

 این درحالی است که اصلاح‌طلبان برای رفع حصر سران فتنه تلاش می‌کنند، از بیانیه مجمع روحانیون گرفته تا نامه حزب اعتماد ملی به دکتر روحانی و سخنرانی خاتمی در جمع دانشجویان: "با فضای همدلی، حصرها را منتفی کنیم"؛ در همین زمینه "حجت‌السلام محمدیان"
 رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به تلاش اصلاح‌طلبان برای بسترسازی آزاد شدن سران فتنه گفت: برخی قصد دارند از رأفت نظام جمهوری اسلامی سوءاستفاده کنند.
 
 وزیر دادگستری نیز همچنین در مورد تعیین تکلیف پرونده موسوی و کروبی گفت: در این زمینه در نظام در حال تدبیر و ارزیابی و سبک و سنگین شدن است و فکر می کنم باید عوامل داخلی و فضای بیرونی دست به دست هم بدهد تا نظام یک تصمیم با منفعت بیشتر را بگیرد.

 پورمحمدی افزود: تاکنون هم بنای نظام همین بوده تا تصمیمی بگیرد تا حاشیه‌های کمتری داشته باشد و خسارت‌ها کاهش یابد و سوء استفاده کمتری شود به هر حال اگر فضای کشور آرامش بیشتری داشته باشد و عوامل تحریک و فشار کاسته شود راحت‌تر می‌توان تصمیم گرفت و برخی سخت‌گیر‌ی‌ها را می‌توان به حداقل رساند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار