به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری فرانسه، "ژارر آرو"، سفیر فرانسه در سازمان ملل، در پایان نشست سفیران اعضای شورای امنیت، در گفتگویی مطبوعاتی اعلام کرد کشورهای غربی و روسیه بر مواضع خود اصرار می ورزند و مذاکرات قرار است در سطح کارشناسی ادامه یابد.
وی گفت ما مذاکرات را آغاز کردهایم و کارشناسان قرار است به بررسی جزئیات متن پیشنویس وارد شوند.
کشورهای غربی روزهاست تلاش میکنند روسیه را متقاعد کنند تا از این پیشنویس قطعنامه که دسترسی بهتر به کمک های بشر دوستانه و لغو فوری محاصره شهرهای سوریه از جمله حمص را خواستار است، حمایت کند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه تاکید کرد این متن برای مسکو، به هیچ وجه قابل قبول نیست. وی همچنین از اینکه این متن در بردارنده ضرب الاجلی خطاب به دمشق است، ابراز تاسف کرد.
آرو با وجود این تصریح کرد که ویتالی چورکین، همتای روس وی حتی اگر پیش نویس کنونی قطعنامه از نظر وی قابل قبول نباشد، صدور یک قطعنامه را رد نکرده است.
آرو افزود میتوان این متن را تغییر داد، اما ارائه کنندگان این طرح مصمم هستند در صورت لزوم تا انتها، یعنی خطر وتو روسیه، آن را دنبال کنند.
آرو همچنین مدعی شد این پیش نویس قطعنامه معتدل است و هیچ دلیل سیاسی برای مخالفت با آن وجود ندارد. ما دلیلی نمیبینیم که این قطعنامه به مذاکرات ژنو دو میان دولت و مخالفان سوریه صدمه بزند.
روسیه پیش از این، از آغاز بحران سوریه تاکنون، سه بار قطعنامه هایی را با هدف فشار آوردن به دمشق، وتو کرده است. چین در سه مرتبه قبل با روسیه همراهی کرده است.
در تلاش برای جلب نظر موافق مسکو، این متن همچنین حملات فزاینده تروریستی در سوریه را نیز محکوم می کند. این پیش نویس همچنین خروج همه مبارزان خارجی را خواستار شده است.
قطعنامه الزامآور نیست و در صورت رعایت نشدن مجازات های خودکار را پیش بینی نکرده است. اما در صورت اجرا نشدن مفاد آن در مهلتی 15 روزه، شورای امنیت این حق را برای خود حفظ می کند که به طور یکجانبه مجازات هایی انفرادی و هدفمند علیه کسانی را که در برابر کمک های بشردوستانه مانع ایجاد، یا علیه غیرنظامیان خشونت اعمال می کنند، تصویب کند.
انتهای پیام/