دانشجوی ایرانی برنده جایزه فیزیک بنیادی آشکارساز CMS شتابگر بزرگ هادرونی مرکز تحقیقات هسته‌یی اروپا (سرن) شد .

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، جایزه فیزیک بنیادی آزمایشگر CMS که از سال 2013 اعطا می‌شود شامل یک بورس تحقیقاتی و تعدادی جایزه تحت عنوان شناسائی استعدادهای برتر موثر در آینده آشکارساز سی ام اس است که بورس تحقیقاتی امسال به محققی از موسسه ملی شیمی فیزیک و بیوفیزیک استونی و جوایز «شناسایی استعدادهای برتر فیزیک بنیادی سی ام اس »(Special Recognition Awards CMS Fundamental Physics Scholars) به رضا گلدوزیان، دانشجوی پژوهشگاه دانش های بنیادی و محققانی از دانشگاه‌های میلان ایتالیا، پرینستون و مریلند آمریکا، موسسه فیزیک هلسینکی فنلاند و موسسه CINVESTAV مکزیک اعطا شده است .
 
رضا گلدوزیان، دانشجوی دکتری فیزیک ذرات تجربی پژوهشکده ذرات و شتابگرهای پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و برنده جایزه برجستگان فیزیک بنیادی (FPS) مرکز تحقیقات هسته‌یی اروپا (سرن) اظهار کرد: خاطرنشان کرد: این جایزه برای حمایت از فعالیت محققان جوان فیزیک ذرات تجربی در تحقیقات آشکارساز CMS شتابگر بزرگ هادرونی (LHC) مرکز تحقیقات هسته‌یی اروپا (سرن) که بزرگترین شتابگر ذرات دنیاست اعطا می‌شود .
 
وی درباره نحوه انتخاب برندگان جایزه برجستگان فیزیک بنیادی CMS گفت: در فراخوان جایزه از تمام محققان جوان از دانشجویان تحصیلات تکمیلی تا محققان پسادکتری که در ارتباط با تحقیقات آشکارساز CMS فعالیت تجربی کرده بودند خواسته شده بود رزومه و گزارشی از فعالیت‌های خود ارائه کنند و در ادامه از عده‌ای از برگزیدگان برای انجام مصاحبه درخصوص فعالیت‌های صورت گرفته و پروپوزال دعوت شد که در پایان برندگان جایزه انتخاب شدند. .هیات داوران این جایزه نیز شامل 20 نفرازفیزیک پیشگان برجسته سرن است .
 
گلدوزیان درخصوص همکاری‌های خود در تحقیقات CMS سرن گفت: از دو سال پیش در چارچوب تحقیقات رساله دکتری خود که بخشی از آن به توسعه شبیه‌سازی در آشکارساز CMS و بخشی از آن به آنالیز داده‌های جمع آوری شده توسط این آشکارساز در سال 2012 در راستای کشف فیزیک جدید در حوازه کوارک تاپ اختصاص دارد در تحقیقات CMS مشارکت دارم .
 
وی خاطرنشان کرد: در آشکارساز CMS برخورد دهنده بزرگ هادرونی (LHC) مرکز تحقیقات هسته‌یی اروپا بالغ بر سه هزار و 800 نفر کار می‌کنند که دو هزار نفر آنها فیزیکدان هستند .
 
ایران از سال 2000 به CMS پیوسته و حدود 14، 15 محقق ایرانی در این بخش همکاری دارند که در مشاهده شواهد قطعی بر وجود ذره بوزون هیگز در آشکارساز CMS هم نقش داشته‌اند .
 
گلدوزیان خاطر نشان کرد: مرکز تحقیقات هسته‌یی اروپا در سال 1953 با همکاری 12 کشور اروپایی تشکیل شده و در حال حاضر 20 عضو اصلی از اروپا و تعدادی عضو ناظر و همکار دارد. در مجموع حدود 10 هزار نفر در بخش‌های مختلف مرکز فعالیت دارند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار